B-Laget‎ > ‎Nyheter B-Laget 2017‎ > ‎

Fortjent poeng på Reinsvoll

lagt inn 16. mai 2017, 15:53 av Hans Svellet   [ oppdatert 16. mai 2017, 23:51 ]

Tirsdagens 16. mai-kamp mot Reinsvoll 2 kommer ikke til å gå inn i historiebøkene som den peneste fotballkampen i historien, men underholdning det var det definitivt i en kamp som hadde alt. Feilpasninger, feilaktig godkjente mål, feilaktig idømt straffespark som ble mål, rødt kort, etterslenger, noen fine angrep og en Toten-keeper som stod som en levende vegg. 

Hjemmelaget hadde bedt inn til fest med skolekorps, oppusset kiosk, ny supportersang og det hele. Selv om værgudene prøvde å sette en stopper for folkefesten, møtte det opp et respektabelt antall paraplyer i regnværet. Om de under paraplyene fikk med seg så mye er usikkert da det meste av spillet skjedde over bakken. 

Fokus før kamp handlet mest om hvor 16. mai skulle feires. Heldigvis hadde vi parkert bussen foran egen 16-meter før kamp, og med en tidlig ledelse hadde vi gitt oss selv et godt utgangspunkt for å gjennomføre et ran. Martin Aass var sist på ballen, etter et fint angrep langs høyresiden. Det ble noen ålreite angrep den første halvtimen på ei gress-, nei, grusmatte, som virkelig ba opp til fest. Etter et av disse ålreite Toten-angrepene den første halvtimen fikk også Jørgen Pedersen en halvsjanse da han stod alene foran mål, men avslutningen ble avverge av Reinsvoll sin keeper. 

Etter dette tok hjemmelaget mer over. De banket opp langs kantene og kom rundt til innlegg og noen halvsjanser. Farligst var de da de fikk dødball, og først og fremst corner. Ved et par anledninger reddet Anton mesterlig, mens det ved et par andre anledninger ble blokkert skudd av utespillere. Men det lå et Reinsvoll-mål i den grå og fuktige lufta. En overgang langs deres venstreside endte med at de kom to alene med keeper. Ballen endte hos en soleklart offside-plassert Reinsvoll-spiller på bakre stolpe, som enkelt kunne sette utligningen i mål. Toten-spillerne kokte og dommeren fikk en real leksjon i gloser uten at det hjalp. Målet stod. 

Samme lag rakk å score enda ett mål før pause, da de på en corner alt for enkelt fikk gå opp og heade 2-1 i mål. Frustrasjonen i Toten-leiren var stor, mens hjemmelaget var mer fornøyd da lagene gikk til pause. En god første halvtime, mens det siste kvarteret ikke var spesielt bra for vår del. 

Den andre omgangen fortsatte som det siste kvarteret av den første, bortsett fra at vi lyktes litt bedre på overgangene våre. Som for eksempel da Jonas Harefallet satte fart og fikk ryggsekk på veien. Dessverre for Reinsvoll klarte de ikke å få Jonas i bakken før han var inne i 16-meteren og dommeren blåste straffe. Hjemmelaget var i harnisk da de mente det skulle vært frispark på snaut 20 meter. Fra 11 meter var Jørgen Pedersen sikker som banken og satte 2-2 i mål. 

Etter dette ble vi igjen baktunge, mens Reinsvoll pumpet baller fremover. Noen ganger klarte vi å forsvare oss, mens andre ganger var vi ikke fullt så flinke til det. Da er det kjekt å ha en ukrainsk keeper som stengte buret som jernteppet stengte Øst-Europa for en del år siden. Om ikke hjemmelaget hadde vært frustrerte tidligere, ble frustrasjonen stor de siste minuttene. Mest på grunn av keeperspillet til Anton. 

Det ble gjort flere grep fra caretaker Håkon Svellet på Toten-benken. Da han var tom for alternativer byttet han likegodt inn seg selv i sluttminuttene. Som en tidligere trener sa, "det e bedre at I score enn at du bomme". Nå ble det ikke mål, men det ble ikke bom heller. Martin Aass valgte å bytte seg selv av, men dessverre for Toten kom ingen inn for han. Det har kanskje noe å gjøre med de to gule kortene som blir til rødt å gjøre? 

Stormløpet til Reinsvoll i sluttminuttene innebar stort sett at de måket ballen opp, men herlig offervilje hos de helrøde og det nevnte keeperspillet til Anton tettet igjen. Selv valgte vi å ikke gå for en avgjørende scoring i frykt for å bli etterforsket for ran etter kampen. 

Nå kommer kampene på løpende bånd for Toten 2 de kommende uke. Det blir spennende å se hvor lenge den ubeseirede rekken kan holde. Brandbu og Gjøvik-Lyn 3 neste uke, og Harestua og Kapp uka etter. 

Dagens 11-er:

Comments