B-Laget‎ > ‎Nyheter B-Laget 2017‎ > ‎

Hodeløs 1. omgang ødela alt på Eina

lagt inn 19. jun. 2017, 03:31 av Hans Svellet   [ oppdatert 19. jun. 2017, 03:43 ]
Lørdag var det duket for ny kamp for 6. divisjonsgutta. Eina var motstander, et lag som ikke hadde noen voldsom poengfangst å vise til tidligere i sesongen. Det spørs om de har vært mest opptatt av å fange gjedde og surfe så langt denne våren, men gjeddefisket fikk være gjeddefiske, og surfing fikk være surfing denne lørdagen kunne det virke som. Så godt som hele Eina hadde møtt opp, både på og utenfor banen. Fra fjern og nær hadde de kommet hjem til vårsesongens happening både for å spille og se på ryktes det. 

Toten 2 derimot var det ingen som så all verden til de første 45 minuttene på Eina. De få gangene noen i Toten-drakt viste seg frem, så var det ikke med spesielt positivt fortegn. Mulig var det varmen som slo ut bortelaget før pause, for svakere omgang er det lenge siden vi har sett. 

Før kampen var det bred enighet blant Toten-spillerne at her skulle det klines til i duellene, tettes bakover og ta de overgangene som kom på den lengste banen vi har sett på lenge. Den virket lenger enn Eina-fjorden vertfall før pause. Hjemmelaget klinte til og gikk ut i hundre. Vi hang ikke med i det hele tatt, men på 0-0 klarte vi å få et par cornere. Ved to anledninger burde og skulle vi headet 0-1 i mål, men hodetspillet fungerte ikke. Heller ikke senere i omgangen fungerte spillet med hodet, og Eina fikk sette hele tre baller i mål. Eller, deres første var det vi som satte i mål med en heading. Som sagt, hodetspillet fungerte dårlig. 

Pausen kunne ikke komme fort nok for frustrerte Toten-spillere som virket helt utslått i varmen. En samling i bånn ble gjort i pausen, og den 2. omgangen åpnet bedre, men Eina fikk en corner som deres høyeste spiller stanget i mål etter noen få minutter. På 4-0 virket kampen mer eller mindre kjørt, men da 4-1 kom ganske kjapt tente det et lite håp. 

Utover omgangen klarte vi å få bedre kontroll bakover, men slet med å skape de helt store sjansene en stund. Etter hvert kom sjansene, men ved en 2-3 anledninger brente vi 100%-sjanser. Veien tilbake ble derfor for lang, og selv om vi reduserte til 4-2 kom det for seint til at vi kunne klare å hente inn igjen det tapte. 

Sesongens andre tap var dermed et faktum, og det som lenge var en svært god sesongåpning har gått over til å bli litt mer på det jevne. Muligheten for revansje kommer heldigvis kjapt, da B-laget allerede tirsdag skal ut i kamp igjen. Denne gang er det nærmeste nabo som venter, nemlig Håjendammen. Unggutta som holder hus på Lena stadion har åpenbart trent svært godt i vinter og ligger på 3. plass på tabellen. Dermed er det liten tvil om at talentfabrikken i Argentina-drakter har presset på seg i sesongens første møte mellom "gamle" og "nye" Toten 2. De er i tillegg ubeseiret borte, så selv om denne kampen spilles nærme deres hjemmebane er det mye som tyder på tøffe tak tirsdag kveld. Skal det bli poeng på Toten 2 må det vertfall leveres noe helt annet enn tilfellet har vært de tre siste omgangene. 

Kampstart på kunstgresset tirsdag er 19:00. 
Comments