B-Laget‎ > ‎Nyheter B-Laget 2017‎ > ‎

Kuleramma måtte frem på Skreia

lagt inn 28. jun. 2017, 00:26 av Hans Svellet   [ oppdatert 28. jun. 2017, 02:33 ]
For første gang på veldig lenge (noen sinne?) stilte FK Toten seg opp på gjestenes banehalvdel på Skreiaplassen tirsdag kveld. Skreia 2 mot FK Toten 2 var første møte mellom klubbene siden førstnevnte startet opp igjen seniorfotball før denne sesongen. Her møttes brødre, tidligere lagkamerater og venner. Med andre ord var det litt mer enn en helt vanlig fotballkamp for mange både på og utenfor banen. 

I oppladningen til kampen brukte vi suksessoppskriften fra uka før møtet med Håjendammen - tamme treninger og hele laget på fest helga før. 

Vi startet tirsdagen på Skreia med å vinne myntkastet, og fortsatte egentlig med å vinne det meste resten av kvelden. Foruten de første minuttene og noen minutter midt i 1. omgang ble det aldri den helt store spenningen på Skreia denne kvelden. 

Vi fikk tidlig et overtak både i banespillet og sjansestatistikken, og etter et kvarter kom 0-1, da Martin Aass var sist på ballen. 
Jørgen gikk tom for fingre når han skulle
telle opp mål etter kampen. 
Minuttet senere doblet Jørgen Pedersen til 0-2. Som så ofte før slapp vi motstanderne litt inn i kampen igjen etter å ha hatt en god start, og hjemmelaget fikk redusere til 1-2. 

Etter reduseringen tok vi mer tak i det igjen, og satte 1-3 ti minutter før pause. Et resultat som stod seg til pause, etter en god 1. omgang der vi kom til mange gode sjanser, spesielt etter godt spill på kantene. Vi ble for øvrig også snytt for årets klareste straffe på Skreiaplassen, men som vanlig hjalp det lite å fortelle dommeren hva vi mente om det. 

I pausen ble banen vannet i det vi tror var et forsøk på å kjøle ned Toten-spillerne som før pause hadde koblet et grep om kampen. Forsøket på å kjøle ned hjalp lite, da Jørgen Pedersen var i fyr og flamme denne kvelden. Han fullførte sitt hat-trick tre minutter etter pause, og ga oss en drømmestart på de siste 45. 

Et selvmål av Skreia på en corner etter en snau time og et par kjappe mål til av Jørgen Pedersen punkterte all tvil om hvor poengene skulle ende denne kvelden, men vi puttet enda et mål før dommeren blåste av. Lars Tallerud fikk æren av å score vårt åttende mål. Det er alltid moro når "slitere" som Lars får score mål. Det er en velfortjent belønning etter en vårsesong med stor innsats både på midtbanen og i forsvar. 

Vi må også nevne Anton i mål nok en gang. Ved et par anledninger viste han skikkelige klasseredninger og holdt hjemmelaget på avstand. Håkensbakken prøvde seg i mål på trening mandag, og i det vi trodde han var i ferd med å spille seg inn som keeper fikk han en smell som førte til at han måtte stå over kampen på Skreiaplassen. 

Til slutt nevner vi det viktigste av alt - laginnsatsen. Dueller ble vunnet, ballen gikk bra i laget og det var 11 mann som hadde bestemt seg for at de tre poengene skulle bli med tilbake til Lena. Fokuset ble holdt oppe gjennom hele kampen, og vi slapp aldri Skreia inn på oss etter 1-3. Bunnsolid gjennomføring som ga et hyggelig resultat. 

På forhånd var det annonsert med "overflod av følelser, tøffe dueller og høyt spenningsnivå". Overfloden av følelser så vi i frustrasjon, de tøffe duellene vant vi, mens det høye spenningsnivået må vi beklage for et forholdsvis stort publikum å ha lagt en kraftig demper på. Nå gjenstår det en kamp før ferien, da serieleder Vind står på motsatt halvdel førstkommende mandag på Vind. 

Her er laget som sikret en overlegen seier på Skreiaplassen:

Comments