B-Laget‎ > ‎Nyheter B-Laget 2017‎ > ‎

Seier i serieåpningen

lagt inn 3. mai 2017, 02:43 av Hans Svellet   [ oppdatert 3. mai 2017, 22:21 av Jan Kolnier ]
Tirsdag kveld var det endelig duket for serieåpning i 6. divisjon, og Vind ventet på motsatt halvdel på kunstgresset på Lena. Etter mange måneders venting var det endelig tellende kamp igjen. Med tanke på resultatet i kampen så er det ting som tyder på at 6. divisjonsgutta ikke bare har ventet, men også benyttet tiden til å trene litt. 

La oss si at Toten hadde en smart inngang til kampen og lot Vind få låne ballen mye. Gjestfriheten var kanskje noe vel stor, men de store sjansene kom ikke Vind til. Ikke før de fikk frispark for et eller annet rett utenfor 16-meteren og skuddet snek seg i mål ganske tidlig i kampen. Etter målet fortsatte Vind å styre spillet, men de store sjansene var det langt mellom. Det ble blåst mye frispark da dommeren og Vind mente de helrøde var både seint ute og gikk til litt vel hardt. De om det. 

Utover omgangen bestemte Toten seg for å bruke ballen litt mer selv og klarte etter hvert å flytte opp spillet litt. De voldsomme sjansene ble det ikke, men Jørgen Pedersen fikk litt mer selskap fremover i banen, og noen dødballer ble det. På disse flyttet Toten opp folk, og på sesongens første corner dukket Lars Alund opp og headet inn 1-1 på et flott hjørnespark slått inn av Steffen Solhaug. Steffen var egentlig på vei til å bli byttet av på grunn av skade før corneren, men "caretaker" Håkon Svellet ventet med byttet så mannen med den gode foten kunne slå corner først. 

Den andre omgangen åpnet Toten bedre, og fortsatte å trykke til i duellene, men nå var visst ikke Toten-spillerne lenger for seint inne. Det funker som regel bra i fotball, spesielt hvis man kombinerer det å vinne dueller med å treffe på noen pasninger på rad. Det klarte Toten, og skapte et ålreit trykk og etter hvert en del dødballer. En av dem skulle også gi uttelling da ballen etter hvert endte hos Martin Aass som fra omtrent 16 meter banket inn 2-1 med et flott skudd. 

Etter dette skulle Toten klare å hode en høy arbeidsmoral og disiplin. Utover omgangen begynte flere å merke at det var første seriekamp. Litt overraskende med tanke på det knallharde regimet som er kjørt i vinter. I den forbindelse er det også verdt å nevne at Amund Granerud og Lars Tallerud begge spilte full juniorkamp dagen før, men til tross for det storspilte i sentrallinja tirsdag kveld. 

Totens disiplin gjorde det vanskelig for Vind som slet med å spille seg til de store sjansene. Det skapte nok også en del frustrasjon hos gjestene som for øvrig byttet veldig mye hele kampen. I stedet for at Vind klarte å spille seg frem til de store sjansene utnyttet Toten nok en dødball, da et langt frispark ble slått inn i feltet. Jørgen Pedersen knuste Vind sin keeper i duellen og headet 3-1 i mål og mer eller mindre punkterte kampen. 

Vind prøvde å jage en redusering, men fikk det vanskelig mot det disiplinerte Toten-laget. På tampen av kampen ble det for første gang i historien blåst av fordi en målvakt ikke sparker ut i henhold til 6-sekundersregelen. Men det er jo ikke så rart, for det gikk kanskje sju sekunder. Det indirekte frisparket til Vind ble imidlertid aldri farlig da 3-4 Toten-spillere kastet seg ned og blokkerte skuddet.  Toten holdt unna de siste minuttene og sikret sesongens første trepoenger på første forsøk. 
Nå må laget vente helt til 16. mai før neste kamp spilles, men med tanke på hva som ble vist på Lena denne tirsdagskvelden, foran det som må sies å ha vært et respektabelt publikum, er det verdt å vente på. 

Laget:

Slik så laget ut de første minuttene. Ble noe mer offensivt etter hvert. 
Benyttede innbyttere: Mohamad Munir Hussein, Theo Soo Haugen Olsby
Comments