B-Laget‎ > ‎Nyheter B-Laget 2017‎ > ‎

Tilbake på vinnersporet mot Håjendammen

lagt inn 20. jun. 2017, 14:45 av Hans Svellet   [ oppdatert 20. jun. 2017, 15:07 ]
Foto: Per Johan Eng
Etter to begredelige opptredener de siste par ukene var B-laget klare for ta en trepoenger igjen da nærmeste nabo Håjendammen kom på besøk tirsdag kveld. "Nye" Toten 2 mot "gamle" Toten 2 (ikke bare alderen vi tenker på her). Far mot sønn. Tidligere lagkamerater som nå stod på hver sin side. Kamp om tre poeng. Med andre ord flere kamper i kampen, men det viktigste var de tre poengene og muligheten til å gå med hevet hode frem til returoppgjøret til høsten. 

Kampen ble omtrent slik vi tenkte oss på forhånd. Vi gjorde vårt beste med å holde tempoet oppe, mens Håjendammen viste sin rutine og satset mer på gode pasningsvalg og styrke i duellene. Duellkraften utlignet vi greit, samtidig som vi prøvde å utfordre dem litt i bakrommet og langs bakken. 

Innledningsvis hadde vi grei kontroll bakover, men etter snaut 20 minutter ble gjestene forært et frispark på 18 meter. Ballen skrudde i mål oppe i hjørnet bak en sjanseløs Anton. Et par minutter før dette holdt Jørgen Pedersen på å skru 1-0 i mål omtrent på samme vis, men den gikk like utenfor. 

Etter målet tok vi på nytt tak i det, og fikk etablert et visst trykk. Da tiden i 1. omgang var i ferd med å renne ut ble Jørgen Pedersen spilt fri av Martin Aass, og som alltid fant "Peders" veien til nettmaskene og det stod 1-1. En pen kontring og fortjent utligning. Om synet rett etter målet var like pent er det nok delte meninger om da målscoreren valgte å vise frem sommerkroppen 2017. Dommeren var ingen stor fan, og premierte med det obligatoriske gule kortet. Hva tilskuerne syntes vites ikke, men de ble sittende så vi tror det gikk bra. 

I den 2. omgangen åpnet det litt rotete og masete uten at noen av lagene klarte å skape det helt store. Utover omgangen fikk vi et lite tak på det, og etter drøyt 20 minutter banket debutant Henrik Paulseth inn 2-1. Overgangen ble signert før helga, og tilbakebetalingen begynte altså på direkten. Hva Toppen fikk for Henrik holder vi hemmelig, men med mål i debuten regner vi med draktsalget tar av og at investeringen fort er tjent inn. At han så ganske kjørt ut etter fem minutter ripper vi ikke så mye opp i med tanke på resten av minuttene han leverte. 

Vi fortsatte å trykke, og noen minutter etter 2-1 pekte dommeren på straffemerket. Ballen traff en arm i noe som på avstand lignet et ufrivillig volleyballslag, og en noe heldig straffe. På tide at vi fikk en slik med oss tenkte vi, før Pedersen satte straffen i mål. 

Håjendammen prøvde naturligvis å flytte opp spillet litt, og fikk slengt noen baller i bakrom. I målet var Anton våken og plukket opp det som skled gjennom. På en av disse bakromspasningene ble det en tøff duell med en Håjendammen-spiller, hvor begge ble liggende etterpå. Vår sisteskanse sa selvsagt "I will try" og fullførte kampen. Prøvde gjorde han også i helga, som veldig mange andre, på lagfesten som åpenbart bar frukter med tanke på tirsdagens kamp. 

På slutten ble det enda større rom å løpe i, og Espen Sørli kunne sette 4-1 i mål etter at han ble med opp fra sin stopperplass. Det første forsøket alene med keeper gikk i stolpen, men han plukket opp sin egen retur og punkterte kampen. 

Dermed er vi endelig tilbake på vinnersporet, samtidig som vi sikret muligheten til å gå med hevet hode på Pub'n til helga. På forhånd var det gjestene som hadde sanket flest poeng, og til tross for tap i dag har de fortsatt flest poeng, men seieren ga Toten 2 heng på lagene foran på tabellen. 

Neste kamp er mot de andre utbryterne, da Skreia 2 venter tirsdag til uka klokka 19:30 på Skreiaplassen. Det blir moro å komme tilbake til vår gamle hjemmebane. Denne gang som bortelag. 

PS: Håkensbakken førte opp en assist på seg selv da han spilte gjennom Jørgen Pedersen med et raskt tatt frispark. Dommeren dømte offside, og dermed ikke mål, men når regnskapet gjøres opp står nok assisten fortsatt i statistikken. 

Her er laget som sikret seieren over Håjendammen: 


Comments