Damer‎ > ‎

Nyheter Damer


Kort Foreldremøte etter trening torsdag 20. juli kl. 1930

lagt inn 16. jul. 2017, 23:55 av Arne Raddum   [ oppdatert 16. jul. 2017, 23:54 av FK Toten ]

Hei,
etter trening på torsdag ønsker vår sportslige leder å informere/ snakke med spillerne og foreldrene om høstsesongen.
Hvis ikke det kommer noen korreksjoner blir møtet hold på treningsfeltet Lena Stadion

Dana kampoppsett

lagt inn 5. jul. 2017, 02:05 av Arne Raddum   [ oppdatert 5. jul. 2017, 02:05 av FK Toten ]

Da begynner ting å falle på plass:

Seier i siste match

lagt inn 18. jun. 2017, 23:50 av Arne Raddum   [ oppdatert 18. jun. 2017, 23:50 av FK Toten ]

Det har gått et par dager, og seiersrusen har stilnet litt. Vi spilte siste kamp onsdag, hjemme på Fauchaldplassen, mot Vind. Forøvrig også den siste seriekampen med Morten og meg. Som vi sa til jentene etter kampen, har det vært opp og nedturer, men jentene er en fantastisk gjeng å jobbe med. Det kommer etterhvert til å bli et savn.


Selve kampen, er en kamp vi sett under ett har full kontroll på. Vi blir enige om å spille det spillet vi vet vi har inne, og kontrollere kampen. Dette funker delvis. Vi kontrollerer kampen, og tar ut deres beste spiller på midtbanen rimelig bra. Dessverre slipper vi oss ned til balltempoet til Vind, og finspillet uteblir. Riktignok skaper vi et par sjanser som er centimetere unna å gå inn, men er litt uheldige og udyktige foran målet til Vind. Moro å se Ina bak der, som tar det som kommer veldig greit. 0-0 til pause. 


I 2.omgang prøver vi å spille mer ball, men vi kan bli enda råere på å involvere midtbanen. Dvs tørre å bruke ballspillerene våre inne sentralt til det oppbyggende spillet. Det hender vi får det litt "travelt" og går mye i lengderetning. Å spille ball krever også flere samtidige bevegelser, ellers blir det vanskelig. Vi produserer fortsatt sjanser, men er fortsatt litt unøyaktige, udyktige og uheldige på den nest siste, forløsende pasningen. Vi jager mål mot slutten, og flytter Ragnhild opp fra sin stopperplass til sentral midtbane for å etablere oss mer sentralt. Må ellers også si at alle våre defensive spillere gjør en prikkfri kamp. Cirka 15 min før slutt får Amina sitt livs treff da Vind sin keeper er på tur, og setter ballen i mål. Jammen gikk tiden sakte mens ballen var i lufta! Herifra kontrollerer vi kampen inn til seier. Deilig! Fin avslutning på vårsesongen. 


Vi ender på 8 poeng; 2 seire, 2 uavgjort og 3 tap. 


Kampfakta; 


Pause: 0-0

Slutt: 1-0(Amina)

Idrettsglede på Lena Stadion

lagt inn 1. jun. 2017, 07:35 av FK Toten   [ oppdatert 1. jun. 2017, 08:32 ]

Aldri har det vært så vanskelig å komme til ordet i en pauseprat som i går, men jammen var det moro! 


Gårsdagens thriller av en fotballkamp mot serieleder Biri i J17 1. divisjon var virkelig forrykende! Allerede i første angrep produserer vi en sjanse der det kunne blitt 1-0, men stillingen holder seg. Kort tid etter får Biri idømt straffe for hands. De blir ikke helt enige om hvem som skal ta den, og straffetaker ser lite komfortabel ut da hun setter straffen like til side for beina på Ina som redder! Fortsatt 0-0 altså. Etter 13 spilte minutter, på det som kanskje mange kunne tro var et innøvd trekk, setter Torild 1-0. Ballen blir slått langt fra høyre kant, over forsvaret og ned på innsiden(!) av foten til Torild, som setter ballen direkte i mål. Fine prestasjoner her. Biri sin utligning til 1-1 kommer drøye kvarteret etter på en noe heldig, men frekk, hælflikk etter corner fra venstre. 

Så tar det helt av i 2.omgang. Jentene går igjen rett i strupen på Biri. Katrine drar mesterlig av et par spillere på venstre kant, sentrer på tvers mellom keeper og forsvar til en umarkert Torild på bakre stolpe. Tomålsskårer! Drøye 10 minutter senere drar Nora Tømte, Biris klart beste spiller som vi lenge hadde god kontroll på, av et par av våre spillere og setter pent 2-2. Vi styrer så kampen helt. Vi vinner alle dueller, alle andreballer, og går virkelig i krigen. Strålende laginnsats med stor L! Vi gjør mange bytter i denne perioden siden vi er hele 17 spillere, og absolutt alle gir jernet og presterer. Med kort tid i mellom setter Amina og Madelein 2 fine mål, etter et soloraid og en fin prestasjon av Ida. Godt satt begge to. Men rett etter at vi har lagt på til 4-2 dribler Nora fra Biri seg igjen fri, denne gang på høyre kant og legger inn på bakre stolpe. Redusering til 4-3. Deretter blir vi presset ekstremt lavt, men rydder unna det meste. Helt til Biris beste spiller, som også er en av de beste på damelaget deres i 3. divisjon, setter 4-4 like før full tid. I den tiden Biri bruker på å feire utligningen skinner virkelig Morten. På det som må være overtid "beordrer" geniet fra Øverskreien, og jeg siterer; "Spill til Ingrid. Ingrid slå langt i bakrom. Katrine; skår!" Og det er nøyaktig det vi gjør, Katrine setter seiersmålet til 5-4!!! 

All ære til alle dere spillere, dette var virkelig fortjent i en ellevill fotballkamp! Nå ser vi mot tabelltoppen, det er bare å gratulere! Morten og jeg er stolte, og det tror jeg jammen meg foreldrene deres og andre som så på også er. Dette var virkelig idrettsglede!

Pause: 1-1 (Torild)
Slutt: 5-4 (Torild, Amina, Madelein, Katrine) 
Gule kort; Amina og Kristine

Skrevet av Stian SørengHjemmekamp mot Fagernes 18. mai

lagt inn 18. mai 2017, 23:37 av Arne Raddum   [ oppdatert 18. mai 2017, 23:37 av FK Toten ]

Vi håper å reise kjerringa mot Fagernes. Det er bløtt, men gode spilleforhold. De 10 første minuttene er veldig rotete. Begge lag vil mye, men greier ikke bryte igjennom. Fagernes har fart på deres høyre side, noe de egentlig utnytter i hele kampen. Vi er godt med, men etter 12`slipper de igjennom. Vi har egentlig kontroll, og plukker ballen sentralt i egen 16, men får ikke avklarert. Det blir 1-0. Veldig uheldig er det at 2-0 kommer et par minutter senere, vi vår egen spiller, på corner. Vi er absolutt med i kampen, men mangler fortsatt litt av killer-instinktene i begge 16metere, og den siste avgjørende pasningen fremover. Begge lag har skudd som stryker tverrlegger, spretter oppå tverrlegger og diverse.. mye tilfeldigheter altså. I 1.omgangen mangler vi fortsatt litt på dueller, og taper en duell etter en 5meter. De kommer seg igjennom og setter 3-0. 4-0 kommer like etterpå fra kant, der de slår inn på en helt umarkert spiller. 


Etter pausa presterer vi årsbeste! Aner ikke om det er fordi vi skriker som galninger på sidelinja, eller jentene starter å innse at den lille f`en og kommunikasjon er grunnlaget for prestasjon. Katrine skårer like etter pause, og vi har vel egentlig full kontroll på kampen. De skaper lite, og det som kommer tar Hanna mesterlig! Dette bygger vi videre på jenter. 2.omgang er årsbeste! Vi er inne i en dårlig periode, men det finnes fortsatt muligheter. Trå til på trening! Det starter der. 


Pause; 0-4

Slutt ; 1-4 (Katrine)

Bortekamp mot Otta 14. mai

lagt inn 18. mai 2017, 23:31 av Arne Raddum   [ oppdatert 18. mai 2017, 23:31 av FK Toten ]

Søndag 14.05 spilte vi match borte mot Otta. 12 spillere i bussen. God stemning!

Allerede etter 2 minutter, glipper det. Vi er skjerpet, men blir ubesluttsomme og slipper inn 1-0. Vi får ikke avklarert. Vi jobber oss inn i matchen den neste halvtimen. Ikke alt er like pent, men vi får avklarert, og får til noe spill.Begge lag produserer sjanser, men skårer ikke. 2-0 kommer etter  32` på corner, der markeringen glipper. Spiriten faller noe, og vi slipper inn to til før pause. Ett fra kant, og ett på corner. 

Vi legger om til 442 i pausa. Utgangformasjonen vå fungerer ikke, da vi blir litt for defensive, og det blir for store avstander mellom ledd. Allerede etter ett spilt minutt scorer Elin på corner! Dessverre så slipper vi deretter inn 3 fra distanse på 20 min. Litt typisk for denne kampen er at vi ikke helt greier å stå i presset, være i forkant og være bestemte nok. Vi pynter på resultatet ved Tuva B, men slipper inn 9-2 mot slutten. 


Pause; 4-0

Slutt 9-2(Elin, Tuva B)

Kampreferat Søndre Land

lagt inn 11. mai 2017, 12:48 av Arne Raddum   [ oppdatert 11. mai 2017, 12:48 av FK Toten ]

I denne matchen vet vi hvilken motstander vi står ovenfor. Vi tapte 7-1 mot det samme laget tidligere i vår. 

Søndre er et lag som konsekvent ønsker å bruke enhver mulighet til å slå igjennom sin enormt raske kantspiller eller spiss 1mot1 i bakrom. Vi vet fra kampen mot Lillehammer at det lønner seg å "trøkke" til i dueller, og gjerne være i forkant. kampplanen blir å hindre Søndre i nettopp dette. Får de det til, senker vi hele laget og beskytter egen boks med det vi har. Vi greier i stor grad dette, selv om riktignok Søndre kommer til et par store sjanser. Selv om ikke alt ser like pent ut, holder vi tett bakover. Helt frem til det står 40 min, og dommer Pedersen er i ferd med å blåse av for pause.  Tilfeldigheter, som det blir flere av i avgjørende situasjoner i andre omgang, gjør at Søndre kommer igjennom på venstre kant. De slår inn, vi vinner duellen, men det oppstår litt flipperspill og de får krangla inn 1-0 til pause. 

I pausepraten blir vi enige om å gjøre det litt enklere og prøve å vinkle spillet ut på kant. Helst både defensivt og offensivt. Vi lykkes ikke helt, og det stopper seg ofte med den nest siste pasningen. Vi skaper sjansene vi trenger, men mangler det lille ekstra killer-instinktet i dag. Etter 65` har Søndre kast på vår høyre back. Er usikker på om hun som slår innlegget og mottar pasningen etter kastet er i offside, men innlegget kommer og de setter ballen i hjørnet fra 5 meter. På duellen etter et frispark i det 70`ende er det vanskelig å se, men tror muligens de får headet i bakhodet på en av våre spillere og ballen går rett under fingertuppene på Hanna. Rett meg gjerne, men det ser ut som uflaks, selv om det er en del av gamet. Rett før slutt setter de 4-0, som fastsetter sluttresultatet. 
Det er helt fair å si Søndre var bedre oss i denne kampen. Føler kanskje 4-0 er litt "brutalt", men det er nå sluttsifrene. Vi satser på bedre resultat mot Otta, som per dags dato er serieleder etter 3 spilte. de har 2 seire og en uavgjort. 

Pause; 1-0
Slutt; 4-0

Uavgjort mot Lillehammer i serieåpningen

lagt inn 6. mai 2017, 03:08 av Arne Raddum   [ oppdatert 6. mai 2017, 03:08 av FK Toten ]

Endelig var det seriestart; dette har alle ventet på!

Det var en noe spent og smånervøs gjeng(tror vi) før match, men dette lover alltid bra, særlig i serieåpninga. Morten og jeg har faktisk tapt mot Lillehammer før, og har litt respekt for klubben. Denne gangen vet vi lite om motstanderen, annet enn at de vant ganske klart i første match. Vi blir derfor enige om at vi skal starte noe kynisk og ikke ta noen som helst sjanser i starten. Vi merker derimot fort at dette er et lag det er muligheter for, og bestemmer oss litt gradvis for å presse litt høyere. Faktisk styrer vi kampen allerede etter 5 minutter.

 Ingen av lagene skaper noe i starten, og det er egentlig litt uventet at Lillehammer tar ledelsen etter 18 minutter. Vi viser kjempebra spirit, og ingen starter å deppe, men bretter heller opp ermene. Vi spiller tidvis ekstremt bra fotball, akkurat slik vi har trent på, og vinner stort sett alt av dueller. Etter 31 spilte får vi uttelling ved at Ingeborg drar av et par spillere, og setter ballen kontrollert og enkelt ned i hjørnet. 1-1! Vi fortsetter å male på, og jager og stresser Lillehammer i oppspillfasen. 2-1 kommer ved Stine. Kort etter vinner Inga meget solid en duell høyt oppe i banen. Ballen detter ned hos Ragnhild, som setter 3-1 etter 33 spilte. Litt kjedelig er det at Lillehammer reduserer noe heldig på det som nesten er siste spark før pause. Pauseresultatet blir da 3-2.

 Andre omgang fortsetter egentlig der den første slapp. Vi styrer kampbildet og vi produserer et par fete sjanser. Alene med keeper, på etterspill etter corner og et par etter pene kombinasjoner. Lillehammer ligger litt lavt, men greier likevel å skape et par sjanser på det eneste de er gode på; slå i bakrom. Særlig da vi ikke greier å stå tett nok oppi den som slår pasningen, og de får litt rom. Lillehammer greier dessverre å redusere mot slutten, og presser faktisk på mot slutten. Særlig med dødballsituasjoner. Hanna avverger pent, og det ender 3-3.

Greit resultat i en meget positiv serieåpning. Fortsetter vi i samme spor, blir dette bra!

Pause; 3-2(Ingeborg og Stine)
Slutt; 3-3(Ragnhild)

Vi ser frem mot neste kamp og revansje mot Søndre land førstkommende onsdag!

Dana Cup - Informasjon

lagt inn 3. mai 2017, 13:13 av Arne Raddum   [ oppdatert 3. mai 2017, 13:13 av FK Toten ]

Hei, nå har unge Gunnarsrud gjort en formidabel innsats med å framskaffe mulig transport og innkvartering til Dana Cup.
Vi må gi tilbakemelding til Indre Østfold Reisebyrå i løpet av morgendagen om vi aksepterer tilbudet. Årsaken til stresset er at ledige ferjeplasser er nesten ikke å oppdrive (derfor har vi retur til Larvik og ikke Oslo)
Som dere ser av vedlegget så har prisen økt litt i forhold til første anslag som ble gitt.
Jeg mener imidlertid at dette er et akseptabelt tilbud og hvis jeg ikke får sterke velbegrunnede innvendinger innen i morgen kl. 13 så gir jeg Rolf grønt lys for å bestille.

Tap i jevnspilt match mot Skreia

lagt inn 23. apr. 2017, 21:54 av Arne Raddum   [ oppdatert 23. apr. 2017, 21:55 av FK Toten ]

Siste treningskamp før seriestart ble spilt onsdag 19.april mot Skreia, på Skreia. Vi møtte opp med 13 jenter, mot et fint-spillende Skreia lag, som hadde med 2 gode gutter på "prøvespill" for å fylle laget sitt. 

Vi visste på forhånd at Skreia var et godt lag, men vi blir likevel enige om å gå ut mye tøffere enn det vi har gjort før. Kanskje noe kynisk, men fin-spillet kommer etterhvert, for begge lag. Kampen bikker egentlig fram og tilbake i 25 minutter, der begge lag har småsjanser og halvsjanser, og mye fine kombinasjoner. For vår egen del greier vi å jobbe som et lag, og unngår å jobbe en og en. Alle fighter og har en helt annen innstilling enn tidligere. Dette lover bra til seriestart! I tillegg greier vi å involvere flere spillere, og ha flere trekk for å jobbe oss framover i banen. Vi lar rett og slett ballen gjøre litt av jobben. 

Etter 25 spilte kommer en av gutta til Skreia seg forbi på høyrekanten, og fyrer av et skudd, som går i mål. Ut i fra kampbildet er dette kanskje greit, men vi utlignet ved Madelein et par minutter senere. Dette er slettes ikke ufortjent. Begge lag spiller bra, og går til pause med 1-1. Dessverre dra vi med oss en skade til pause, og er med det en innbytter mindre i 2.omgang, men det er sånt som skjer. 

Kampen fortsetter med noe av det samme kampbildet som i 1.omgang, men vi får etterhvert et lite overtak. Vi får riktignok ikke uttelling med det første, men vi fortsetter å presse høyt i banen. Vi gjorde oss en erfaring i 1.omgang at Skreia var meget usikre i oppspillsfasen bakfra. De prøvde konsekvent å spille seg ut, men så ingen løsninger framover i banen da spillerne våre greier å stresse deres offensive såpass og stå så så bra som vi gjør oppi rygg. Så vi pusher videre, og får uttelling og går opp i ledelsen etter 60 spilte ved Amina. Dessverre får vi en imot feil vei like etterpå, og det står 2-2. Alle gjør en heroisk innsats gjennom hele kampen, og løper seg litt tomme. Mange har kanskje behov for å bytte, men vi får det egentlig ikke til. Skreia, med guttene i hovedrollen, skårer så 2 mål på 5 min og sluttresultatet blir 4-2. 

Kort oppsummert; en meget god gjennomkjøring til seriestart 3.mai. 


Pause; 1-1(Madelein)

Slutt; 4-2(Amina)

1-10 of 18