Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎

Nyheter A-Laget 2015


Sesongavslutning 2015

lagt inn 2. des. 2015, 02:51 av FK Toten   [ oppdatert 2. des. 2015, 02:57 ]

Sesongoppsummering:

Trenere: Trond Aass og Frank Gram


Representasjon: Ingen landslagsspillere til tross for mange høyaktuelle!
Vurdering av utbytte: Progresjon i videreutvikling av system og organisering, men noe senere fremgang i progresjonsplanen for dette og for utvikling av sunne prestasjonsgrupper. Dette grunnet flere ting, men i hovedsak fler utskiftinger i personell enn ønskelig/levelig så vi hele tiden må ett steg tilbake før vi kan gå ett og to steg fremover igjen.
Målsetning om opprykk ikke nådd. Hvis målsetningen skal være realistisk så må fotball, være seg kamp eller trening, prioriteres hardere hos de involverte.
Klubben har forsynt oss med nok baller, gode treningsforhold og godt apparat rundt laget, tusen takk for det!


Skrevet av: Frank GramNominasjoner:

 • Toppscorer:
  1. Joakim Bjørnerud 19p (13 mål, 6 assist)
  2. Hans Svellet 16p (4 mål og 12 assist)
  3. Robert Kolner og Fredrik Skjølås 15p (12m,3a / 10m,5a)

 • Banens Beste (Antall stemmer: 414):
  1. Trond Aass - 476 poeng
  2. Marius Kristiansen - 318 poeng
  3. Håkon Svellet - 309 poeng

 • Fremgangspris: Trond Fodstad


 • Årets spiller: Trond Aass


 • I en uoffisiell kategori "Årets vinner" da spillere konkurrerte med lagkamerater på trening
   prisen fikk:  
  Trond Aass
   Pål Tallerud ny A-trener

lagt inn 13. okt. 2015, 08:22 av FK Toten   [ oppdatert 13. okt. 2015, 08:22 ]

Pål Tallerud blir ny A-trener for FK Toten sesongen 2016. Pål er ekte Toten gutt og har siden spilt for blant annet Raufoss i 1. divisjon og Gjøvik-Lyn i 2. divisjon. Pål har trent guttelaget til FK Toten i sesongen 2015 og har trent juniorlaget til GJøvik- og er en spennende person og ung trener med store ambisjoner. Pål får med seg Trond Aas som spillende hjelpetrener og Audun Solheim som spillerutvikler (dedikert kun til A-laget).
Bjørn Ingolf Sørum og Bror Helgestad blir med videre som lagledere rundt A-laget, noe vi alle er veldig glade for.
Videre styrkes støtteapparatet med Leif Broberg, som får hovedansvar for utstyr. Leif vil også ha denne rollen for hele klubben, men han knyttes sterkere til A-laget for at vi skal få et godt og stort støtteapparat.


Leif Tore Linnerud
Sportslig leder

Lunner - Toten 2-4

lagt inn 12. okt. 2015, 11:39 av FK Toten   [ oppdatert 12. okt. 2015, 11:47 ]

Scoringer:
28' 0-1 Morten (Robert)
34' 0-2 Lars​ (uten assist)
56' 1-2 
62' 2-2
63' 2-3 Kjetil​ (assist Mads)
81' 2-4 Kjetil (assist Marius)
(Link til scoringslista...)

https://plus.google.com/photos/112240437900161831805/albums/6204828687221681617

Banens beste:
Kjetil Reinsby

Seier i siste hjemmekamp

lagt inn 2. okt. 2015, 13:27 av Hans Svellet   [ oppdatert 3. okt. 2015, 15:10 av FK Toten ]

I sesongens siste hjemmekamp stakk Toten av med alle tre poengene, da Vind ble slått 2-0 fredag kveld.


https://plus.google.com/photos/112240437900161831805/albums/6201543198460704865
Toten trengte ikke mer enn ett minutt på å score kampens første mål. Fint spill i Vind sin 16-meter resulterte i at Robert Kolner fant Joakim Bjørnerud som enkelt satte 1-0 i åpent mål.

Vind kom til sin første sjanse etter drøyt fem minutter på et langskudd, men Anders Kristoffersen reddet greit med en benparade.


Det var Toten som styrte det meste, og de kom også til noen ålreite sjanser. Morten Olafsen var blant annet svært nær 2-0 etter et snaut kvarter da han slo et frispark i tverrliggeren.


Vind tok etter hvert litt over, og fikk litt overtaket spillemessig. Etter omtrent 20 minutter kom de til sin største sjanse så langt da de kom rundt på kanten. Avslutningen hadde retning mot lengste hjørne, men Anders Kristoffersen gjorde en fin benparade og holdt Toten i ledelsen.


Det ble etter hvert en sjansefattig omgang, der lagene slet med å få til noe særlig fremover på banen, og dermed stod det 1-0 til pause på kunstgresset på Lena.


Vind åpnet best i 2. omgang og kunne og burde utlignet etter bare ett minutt. Anders Kristoffersen gjorde en god reaksjonsredning, men Toten fikk ikke klarert, og lagde i stedet straffespark. Også denne gangen reddet Anders Kristoffersen medspillerne da han valgte riktig side og reddet straffen.


Toten våknet nok av sjokkåpningen til Vind, og kom litt mer inn i det etter dette. Robert Kolner kom til et ålreit skuddforsøk etter fem minutter av 2. omgang, uten uttelling.


Hjemmelaget tok etter hvert over det meste og dominerte etter hvert banespillet. De kom nærmere mål, uten at det ga uttelling.


Det ble litt mye en og en, samt litt for mange vanskelige valg på den siste tredjedelen av banen for Toten til at de klarte å skape de helt store sjansene. Når de skjøt var det som regel med løskrutt, bortsett fra et godt slått frispark som traff stolpen etter en halvtime.


Sindre Solberg ble spilt gjennom alene med keeper drøyt ti minutter før slutt, men keeper reddet avslutningen.


Noen minutter senere lykkes endelig Toten, da Morten Olafsen skjøt fra omtrent 16 meter. Skuddet gikk inn nede i nærmeste hjørne til 2-0.


Sindre Solberg ble fem minutter før slutt spilt gjennom nok en gang. Denne gangen fikk han et litt langt touch, og keeperen til Vind kunne plukke ballen.


Flere mål ble det ikke, og Toten vant 2-0 i sesongens siste hjemmekamp.


Ingen problemer med Stange på bortebane: 0-9 (0-5 til pause)

lagt inn 27. sep. 2015, 01:48 av FK Toten   [ oppdatert 27. sep. 2015, 01:48 ]

Nettalbumet på Google Photo


Fortjent seier 2-1 over Gran

lagt inn 19. sep. 2015, 13:14 av FK Toten   [ oppdatert 20. sep. 2015, 01:30 ]

Det åpnet jevnt på kunstgresset på Lena, og kampen var preget av stillingskrig, mye dueller og lite store sjanser. Gran kom til noen cornere tidlig, men Toten fikk klarert greit. 

Etter omtrent 20 minutter vant Gran ballen og kunne kontre. Som følge av noe sløvt forsvarsspill fra Toten sin side endte de opp med å score 0-1. 

I en omgang der det var lite sjanser, og egentlig skjedde ganske lite foran mål slo imidlertid Toten tilbake. Håkon Svellet drev fremover fra sin venstreback og spilte fint gjennom Thomas Løkken. Han vippet ballen over keeper, og vips var det 1-1, som også stod seg til pause. 

Den andre omgangen tok Toten mer og mer over kampen, og presset gjestene fra Gran bakover på banen. Gran på sin side var farligst på noen kontringer, men tendens fra første omgang med lite store sjanser fortsatte også etter pause. 

Kvarteret før slutt klarte Toten endelig å bryte gjennom, da Thomas Løkken ble spilt fri. Nok en gang var han sikker alene med keeper, og sendte Toten opp i ledelsen 2-1. 

Gjestene klarte ikke å svare, og Toten sikret seg dermed en fortjent seier mot laget som leder an i opprykkskampen. 

Seier over Dokka på bortebane (3-7)

lagt inn 13. sep. 2015, 14:14 av Jan Kolnier   [ oppdatert 14. sep. 2015, 08:21 av FK Toten ]

Det var ingen stor innledning på kampen for Toten sin del lørdag ettermiddag på Dokka. Til tross for flere angrepsforsøk av bortelaget, så var det hjemmelaget Dokka som tok ledelsen etter 6-7 minutter av kampen. Kort tid etter målet var de igjen farlig frempå, men fikk ikke mål på et par store sjanser. 

Toten kom mer inn i det utover omgangen, og presset Dokka tilbake på deres halvdel. Til tross for det kom ikke gjestene til de helt store sjansene eller mål den første halvtimen. Den største Toten-sjansen kom på et frispark fra hjørnet av 16-meteren, men det ble headet unna på første stolpe. 

Fem minutter etter frisparkforsøket skulle derimot Toten endelig lykkes. Espen Sørli kom seg rundt på høyresiden, og fra sin backposisjon fant han Joakim Bjørnerud på 16-meterstreken. Joakim fyrte av, og via en Dokka-spiller gikk ballen til corner. På den påfølgende corneren dukket Marius Kristiansen opp på bakre stolpe, og headet ballen i mål til 1-1. 

Umiddelbart etter utligningen gikk Toten på nytt i angrep. Denne gangen spilte de for anledningen helhvite seg rundt på venstresiden, før ballen endte hos Robert Kolner som enkelt satte ballen i mål. Dermed hadde Toten snudd kampen på to minutter. 

Til tross for to kjappe Toten-mål hadde ikke hjemmelaget noen planer om å gi opp. Snaut fem minutter etter Toten sitt 1-2 mål utlignet nemlig Dokka til 2-2, da Toten ga bort ballen utenfor egen 16-meter og mer eller mindre serverte en utligning. 

Toten svarte nærmest umiddelbart på utligningen med å score sitt tredje for dagen. Kun tre minutter etter 2-2 var Robert Kolner nemlig igjen på farten, og via en Dokka-spiller skjøt han ballen i mål til 2-3. 

Minuttet etter kunne Jesper Ulsrud fort lagt på til 2-4, da han kom rundt på kanten og fikk skutt, men avslutningen ble fint reddet av Dokka sin keeper. Et par minutter etter Jesper sin sjanse plukket i stedet en Dokka-spiller opp en løs ball, og trillet den i mål til 3-3. Nok en gang var lagene like langt. 

Like før pause kunne Dokka gått opp i ledelsen, da en av hjemmelagets spillere plukket opp ballen på midten og satte fart mot mål. Avslutningen ble imidlertid for svak, og Anders Kristoffersen reddet greit. Simen Fodstad fikk også muligheten til å heade inn 4-3 til Toten like før pause, men headingen gikk over mål, og dermed gikk lagene til pause på 3-3. 

I den andre omgangen åpnet Toten best, og etter 5-6 minutter holdt Fredrik Skjølås på å dra seg gjennom hjemmelagets forsvar. Han ble imidlertid forstyrret og fikk ikke avsluttet skikkelig. 

Da omgangen var drøyt ti minutter gammel skulle derimot Toten få uttelling. Mads W. Hveem fant Espen Sørli på høyresiden, som nok en gang hadde kommet opp fra sin backposisjon. Igjen fant han Joakim Bjørnerud inne i 16-meteren, og denne gangen satte han sikkert ballen i mål til 3-4. 

Omgangen var over et kvarter gammel da Dokka kom til sin første sjanse etter pause. De kom seg rundt på høyresiden, men avslutningen trillet gjennom feltet og utenfor mål. 

Tre minutter etter Dokka sin store sjanse satte Toten sin Joachim Enger en ball i mål etter et frispark. Dommeren valgte imidlertid å annullere målet, noe de tilreisende Toteningene ikke var enige i. 

Toten begynte å få mer og mer kontroll over kampen, men slet med å komme til store sjanser utover den 2. omgangen. Da omgangen var omtrent halvspilt ga Dokka sin keeper derimot bort en stor sjanse til Toten, da han mistet en ball, men avslutningsforsøket til Robert Kolner fra omtrent død vinkel gikk utenfor. 

I kampens ti siste minutter klarte Dokka å komme seg litt mer på offensiven, men slet med å skape store sjanser, og i stedet klarte Toten å utnytte noe større rom til sin fordel. 

Fem minutter før slutt ble et skudd fra Simen Fodstad reddet på streken, før Jesper Ulsrud minuttet etter var sikker og satte 3-5 i mål. 

Det målet så ut til å mer eller mindre punktere kampen, og lufta gikk ut av Dokka. Det utnyttet Toten, da Simen Fodstad la på til 3-6, før Robert Kolner fastsatte sluttreslutatet til 3-7 på et frispark. 

Scoringer:
5' - 1:0
31' - 1:1 Marius (assist: Håkon fra hjørnespark)
33' - 1:2 Robert (assist Mads )
37' - 2:2
40' - 2:3 Robert (assist Espen)
43' - 3:3
57' - 3:4 Joakim (assist Espen)
87' - 3:5 Jesper (assist Mads)
88' - 3:6 Simen (assist Mads )
90+' 3:7 Robert (frispark)


Her er link til live-oppdateringer.

Fotofakta:
Marius - 1:1 scoring

Robert 1:2

Scoring til Joachim Enger - dessverre annullert. 
Ikke korrekt dømt - ifølge publikum.

Jesper øker til 3-5

Simen sin første scoring for Toten etter come back. 3-6

Robert med frispark...

....via tverrliggeren uttagbart for keeper. 3-7 

Tap mot Løten

lagt inn 5. sep. 2015, 03:21 av Hans Svellet   [ oppdatert 5. sep. 2015, 03:21 av FK Toten ]

Fredag kveld tok A-laget i mot Løten på kunstgresset. Toten åpnet best, men gjestene tok mer og mer over, og vant til slutt fortjent på Lena. 

Som nevnt åpnet Toten best, og spilte seg til noen sjanser, inkludert en kjempesjanse tidlig. Løten var også frempå ved noen anledninger, uten at de fikk mål. For det var hjemmelaget som tok ledelsen. Joachim Bjørnerud fyrte av, men skuddet ble reddet. På returen dukket Ole Eskil Sørum opp, og satte 1-0. 

Toten fortsatte å spille bra, samtidig som Løten litt etter litt kom mer inn i kampen. De skapte noen gode sjanser, men fikk ikke uttelling før en drøy halvtime var spilt. På et frispark fra distanse utlignet gjestene med et skudd som gikk i mål nede ved stolperota, og lagene var like langt. 

Løten tok mer over i banespillet etter utligningen, men Toten hang bra med og skapte noen gode sjanser. Den største var det Joakim Bjørnerud som fikk, da han fyrte av og tvang Løten sin keeper ut i full strekk fem minutter før pause. 

Like før pause ropte gjestene på straffe, da de mente det var en hands inne i 16-meteren til Toten, men dommeren ville ikke være med på det, og lagene gikk til pause på 1-1. 

Fem minutter ut i den andre omgangen var det Toten sin tur til å rope på straffe, da Joakim Bjørnerud gikk i bakken på hjørnet av 16-meteren i en duell med gjestene sin keeper. Heller ikke denne gangen mente dommeren det var straffe, og Løten fikk femmeter. 

Før straffesituasjonen hadde Thor Even Johansen vartet opp med en flott benparade på en stor Løten-sjanse, og holdt stillingen uavgjort. Omtrent ti minutter senere måtte Thor Even igjen hente frem en god redning, da han slo en heading med god retning mot mål over. 

Løten hadde koblet et lite grep om kampen, og Thor Even måtte igjen hente frem en benparade på en stor Løten-sjanse etter omtrent 20 minutter av den andre omgangen. Toten plukket opp returen, og satte fart fremover på en kontring. Ballen endte hos Joakim Bjørnerud som dro seg inn i feltet, men avslutningen ble blokkert av gjestene. 

Utover omgangen ble det mer spill enn sjanser på kunstgresset. Begge lag slet med å bryte skikkelig gjennom og komme til de store sjansene. Løten tvang frem en god redning fra Thor Even Johansen på et frispark, men de enorme sjansene var det få av. 

Ikke før det gjenstod drøyt fem minutter av kampen skulle kampens neste mål komme. Løten fikk litt for enkelt spillerom utenfor Toten sin 16-meter, og med en velplassert avslutning nede i hjørnet gikk de opp til 1-2. 

Toten klarte aldri å slå tilbake, og i stedet kontret gjestene inn 1-3 helt på tampen av oppgjøret. Det ble også sluttresultatet, og dermed tok Løten med seg tre poeng tilbake til Hedmarken, som må sies å ha vært fortjent. 

Uavgjort mot Nordre Land

lagt inn 21. aug. 2015, 13:55 av Hans Svellet   [ oppdatert 26. aug. 2015, 04:25 av FK Toten ]

Nettalbumet

Forrige helg ble Søndre Land slått på bortebane, og FK Toten håpet å fortsette den gode trenden mot naboen fra Nordre Land denne fredagen. Det gikk ikke helt slik, da både Toten og Nordre Land scoret ett mål hver og med det delte poengene. 

Man så tidlig at det var to jevne lag som møttes, og ingen av lagene kom til de helt store sjansene innledningsvis. Toten kom til et innlegg som ble blokkert til corner, men det ble aldri farlig etter corneren. Nordre Land kom til et skudd noen minutter senere, men det ble greit reddet av Thor Even Johansen i FK Toten sitt mål. 

Et par minutter senere lyktes derimot Nordre Land bedre. FK Toten fikk ikke klarert skikkelig, og ballen endte hos en Nordre Land-spiller litt utenfor 16-meteren. Han skjøt, og ballen gikk inn nede ved nærmeste stolpe til 0-1. 

Bortelaget kom til et par store sjanser like etter målet, men Toten fikk avklart og kontret. Ballen endte hos Thomas Løkken som fikk lagt igjen til Joakim Bjørnerud som fyrte av i tverrliggeren. 

Fem minutter senere var Thomas Løkken på vei mot mål inne i 16-meteren, og gikk i bakken etter en dytt i ryggen. Dommeren valgte å ikke blåse straffe, til store protester fra hjemmepublikumet. 

Det siste kvarteret dominerte Toten banespillet, og gjestene slet i perioder med å spille seg ut av forsvar og klarerte en del både opp i banen og utover sidelinja. De kom også til en stor sjanse etter en kontring helt på tampen av omgangen, men flere mål ble det ikke og lagene gikk til pause på 0-1. 

Den andre omgangen fortsatte i samme spor som den første, der Toten prøvde å spille seg til sjanser, men slet litt med å lykkes. Etter fem minutter fyrte Lars Hensvold av fra omtrent 20 meter, men Nordre Land sin keeper reddet greit til corner. 

Etter omtrent ti minutter av omgangen kom Toten rundt på kanten, og fikk slått inn i feltet. Dessverre nådde ikke Fredrik Skjølås frem. 

Nordre Land klarte ikke å spille seg til så mange sjanser utover den 2. omgangen. Da de ble farligst de første 20 minuttene var da Toten rotet litt i eget forsvar, men Lars Hensvold kom til i siste liten og fikk avklart situasjonen. 

Gjestene tettet godt igjen, og lot Toten spille mye midt på banen, men hjemmelaget klarte ikke å trenge gjennom. Ikke før de fikk muligheten til å slå en ball i bakrom. Nordre Land sin keeper så ut til å nå ballen først, men en jagende Kjetil Reinsby var først i ballen. Han fikk en fot på ballen, før han ble taklet av gjestene sin keeper. Mens de fleste ropte på frispark og kort gikk ballen i en fin bue og spratt i mål til 1-1. 

Toten førte kampen hele 2. omgang, men klarte ikke å komme til de helt store sjansene. Det endte som regel med noen skuddforsøk fra litt distanse, men skuddene ble litt for enkle å redde for Nordre Land sin keeper. Gjestene hadde noen visitter, uten at det ble så veldig mye farligheter av det. 

Kampen ebbet til slutt ut med 1-1, til tross for at Toten prøvde å flytte opp litt på slutten, og lagene delte poengene. 

Nå har A-laget kampfri neste helg, før Løten kommer til Lena om to uker til nok et viktig oppgjør i toppen av 4. divisjon. 

Seier mot Søndre Land

lagt inn 14. aug. 2015, 13:24 av Hans Svellet   [ oppdatert 14. aug. 2015, 17:53 av FK Toten ]

Fredag kveld slo A-laget Søndre Land på bortebane. Der Toten har slitt litt borte mot Søndre Land de siste årene, ble det til slutt en komfortabel 1-5 seier fredag. 

Allerede etter to minutter var Joakim Bjørnerud nære å sette 0-1, da han ble spilt gjennom alene med Søndre Land sin keeper, men avslutningen gikk rett på keeperen. 

Innledningsvis var det mye høye baller, der Toten var det dominerende laget, men etter fem minutter var Søndre Land farlig frempå. En ball ble slått inn foran mål, men Søndre Land-spilleren som stupte inn på bakre stolpe nådde akkurat ikke frem, og Toten kunne puste lettet ut. 

Etter ti minutter var det Robert Kolner sin tur til å prøve seg alene med keeper, men nok en gang reddet hjemmelagets sisteskanse avslutningen til korner som aldri ble farlig. 

Alle gode ting er tre er det noe som heter, og da Toten for tredje gang kom alene med Søndre Land sin keeper kom endelig målet. Fredrik Skjølås ble spilt gjennom alene med keeper, og trillet ballen ned i hjørnet til 0-1. Bare to minutter etter 0-1 spilte Fredrik Skjølås gjennom Joakim Bjørnerud, og denne gangen var også han sikker. 0-2. 

Søndre Land ville også være med på moroa, og etter snaut 20 minutter ble det småfarlig på en corner, før de var nære en redusering, da et skudd fra distanse gikk i stolpen ved siden av Thor Even Johansen i Toten-målet kort tid etter. 

Toten var best i banespillet i den første omgangen, og da omgangen var omtrent halvspilt kunne det fort stått 0-3. Thomas Løkken skjøt fra drøyt 16 meter, men hjemmelagets keeper slo ballen over til corner. Et par minutter senere skjøt Joakim Bjørnerud over fra ganske kort hold etter et fint Toten-angrep. 

Det siste kvarteret av 1. omgang kom hjemmelaget litt mer med, og skapte et par greie sjanser på kort tid, før Thomas Løkken ble spilt gjennom av Joakim Bjørnerud fem minutter før pause. Avslutningen gikk rett på keeper, og det samme gjorde avslutningen noen minutter senere da han nok en gang avsluttet fra kort hold, men denne gang fra skrått hold. 

Lagene gikk til pause på 0-2 i favør Toten, etter en omgang der bortelaget var best. 

Etter et par minutter av 2. omgang holdt Toten på å øke til 0-3, da et godt slått frispark ble headet like over fra kort hold. Hjemmelaget var også nære på en dødball tidlig i 2. omgang, da det ble farlig etter en corner. 

Snaut ti minutter ut i den 2. omgangen scoret Toten sitt tredje for kvelden, men dommeren annullerte målet for offside. Noen minutter senere kom imidlertid Toten sitt tredje mål, da Fredrik Skjølås skjøt via en Søndre Land-spiller og i mål. 

Bare minutter senere satte Sindre Solberg 0-4 fra skrått hold, før Kjetil Reinsby økte til 0-5 et par minutter etter det da han satte ballen sikkert i hjørnet. 

Etter tre kjappe Toten-mål etter pausen roet det seg litt ned ute på matta, og ingen av lagene kom til så mange sjanser. Søndre Land kom litt mer med, men klarte ikke å skape så veldig mye. Ikke før de reduserte til 1-5 noen minutter før slutt, men Toten vant til slutt komfortabelt. 

Neste uke venter naboen til fredagens motstander hjemme på Lena, da Nordre Land kommer på besøk. 

1-10 of 34