Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter A-Laget 2015‎ > ‎

Seier i vårsesongens siste kamp

lagt inn 4. jul. 2015, 02:12 av Hans Svellet   [ oppdatert 4. jul. 2015, 14:31 av FK Toten ]
nettalbumet
Fredag kveld tok A-laget i mot Lunner hjemme på Lena til vårsesongens siste seriekamp. I en kamp hvor Toten var det klart beste laget vant de til slutt komfortabelt.

Hjemmelaget åpnet best og hadde alt spillet, uten at de kom til de helt store sjansene. Lunner på sin side hadde ikke all verden å komme med innledningsvis, og dermed var de første 15-20 minuttene ganske sjansefattige i det nydelige sommerværet. 

Etter 20 minutter spilte Toten seg til en corner, og endelig skulle det bli farlig foran mål. Corneren ble slått inn i feltet og headet mot bakre stolpe. Der ventet Marius Kristiansen som headet ballen inn foran mål igjen til stopperkollega Lars Hensvold. Lars vant duellen og headet 1-0 i mål. 

Toten fortsatte å dominere banespillet, og spilte seg til noen halvsjanser. Den neste store sjansen kom da 1. omgang var omtrent en halvtime gammel. Daniel Kolnier fikk tid like utenfor 16-meteren, og sendte i veien et skudd. Lunner sin keeper reddet bra, men måtte gi retur. Dessverre klarte ikke Toten-spillerne å utnytte den.

Hjemmelaget koblet virkelig grepet om kampen i denne perioden, og ti minutter før pause skulle ledelsen økes til 2-0. Trond Fodstad slo et flott innlegg som Joakim Bjørnerud avsluttet med hodet i mål. 

Et par minutter senere økte Sindre Solberg til 3-0, da han styrte en ball fra Trond Aass i mål, og vips hadde Toten en komfortabel ledelse å ta med seg inn i garderoben til pause. 

Toten gjorde en del bytter i pausen og tidlig i 2. omgang, men fortsatte å kjøre på. Ofte ved å rulle opp langs kantene eller å stikke i bakrom. 4-0 kom etter en nydelig stikker fra Jesper Ulsrud til Fredrik Skjølås. Fra litt skrått hold trillet Fredrik ballen forbi keeper, via stolpen, og i mål. 

Gjestene hadde ikke så mye å komme med, og Toten dominerte banespillet også i 2. omgang, men da kampen var drøyt 70 minutter gammel kom Lunner på en sjelden visitt, som endte med straffespark. Fra straffemerket var bortelaget sikre, og reduserte til 4-1. 

De siste 20 minuttene av kampen skulle imidlertid aldri bli spennende, da det var Toten som var nærmest flere mål. Blant annet hadde Mads Hveem et skudd i tverrliggeren og Fredrik Skjølås sitt forsøk alene med keeper ble reddet. Dermed ebbet det hele ut med 4-1 til Toten i en kamp de dominerte og hadde full kontroll. 

Det er også verdt å merke seg at Thomas Løkken gjorde comeback i Toten-drakta mot Lunner, etter at han i uka som var meldte overgang fra Kolbu/KK. 

Nå venter en velfortjent sommerferie for A-laget, før høstsesongen begynner 31. juli mot Vang hjemme på Lena.