Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter A-Laget 2015‎ > ‎

Komfortabel seier i høstsesongens første kamp

lagt inn 31. jul. 2015, 13:08 av Hans Svellet   [ oppdatert 1. aug. 2015, 13:49 av FK Toten ]Man så tidlig at Toten hadde skumle planer på Lena. Allerede etter to minutter spilte hjemmelaget seg til en corner, uten at det ble veldig farlig.


Et par minutter senere spilte Ole Eskild Sørum gjennom Thomas Løkken inne i 16-meteren. Thomas la inn i feltet, der Robert Kolner avsluttet et fint angrep til 1-0 nede ved stolperota.


Noen minutter senere var Thomas Løkken nære å score selv, da Trond Aass headet ned en ball inne i 16-meteren, men avslutningen til Thomas ble reddet.


Etter sju minutter fikk Joakim Bjørnerud tid til å fyre av fra 17-18 meter, og satte ballen sikkert ned i hjørnet til 2-0.


Toten kjørte fullstendig over gjestene innledningsvis, og etter 11 minutter ble hjemmelaget tildelt straffe på grunn av en hands. Robert Kolner var sikker fra 11-meteren, og satte 3-0 i mål.


Et par minutter senere kunne Joakim Bjørnerud fort lagt på til 4-0, da Robert headet han gjennom inne i feltet. Avslutningen på volley smalt i stolpen. Minuttet senere hadde Joakim nok et skuddforsøk, men denne gangen ble det reddet. Håkon Svellet ville også teste skuddfoten etter en corner litt før 20 minutter var spilt, men forsøket med utsida skrudde akkurat litt for mye og gikk i krysstolpen.


Vang sin første visitt i Toten sin 16-meter kom etter omtrent 20 minutter, men det ble aldri veldig farlig, og hjemmelaget fortsatte totaldominansen. Thomas Løkken skjøt 4-0 i mål oppunder tverrliggeren etter omtrent 25 minutter. Vang sin keeper hadde hånda på den, men klarte ikke å holde den ute.


Det roet seg litt utover omgangen, da Toten fikk løpt av seg det verste, mens Vang klarte å justere noe. Til tross for det fortsatte hjemmelaget å spille seg til sjanser, og Thomas Løkken var nære å sette 5-0 etter fint kombinasjonsspill med Trond Aass.


Joakim Bjørnerud fikk teste frisparkfoten etter snaut 40 minutter, men til tross for et godt forsøk var Vang sin keeper med på notene og slo til corner. Men Joakim Bjørnerud skulle få sitt andre mål før pause. Toten spilte seg fra egen 16-meter og nesten inn i mål med veldig mange trekk i laget. Morten Olafsen som hadde kommet opp fra sin midtstopperposisjon la til slutt inn foran mål der en umarkert Joakim kunne dytte ballen over streken til 5-0.


Det resultatet stod seg også til pause, etter at Toten hadde kjørt fullstendig over Vang de første 45 minuttene.


I pausa gjorde Toten mange bytter, og bare er par minutter ut i 2. omgang fikk en av innbytterne æren av å sette 6-0, da Fredrik Skjølås trillet ballen i mål.


Foruten målet var ikke det første kvarteret veldig interessant på kunstgresset. Toten spilte ball, men kom ikke til de helt store sjansene. Nærmest var Daniel Kolnier med et stolpeskudd etter et snaut kvarter.


Kort tid etter Daniel sitt stolpeskudd reduserte Vang etter noe tamt forsvarsspill av Toten. Anders Kristoffersen reddet det første skuddforsøket, men gjestene var først på returen og reduserte til 6-1.


Toten svarte på reduseringen med å levere et av sine beste angrep i 2. omgang, da Thomas Løkken la ut i feltet til Fredrik Skjølås som skjøt utenfor fra 12-13 meter, og mål ble det altså ikke.


Vang var mer med i den andre omgangen, og spilte seg til noen halvsjanser. Etter omtrent 25 minutter fikk de frispark på 17-18 meter, men Anders Kristoffersen var med på notene.


Toten tok tilbake kontrollen i kampen utover den andre omgangen, men noe mer enn halvsjanser ble det ikke. Snaut fem minutter før slutt spilte Trond Aass og Marius Kristiansen seg rundt på kanten, men innlegget/skuddet til Marius gikk over tverrliggeren og ut.


Kampen ebbet ut med 6-1 til Toten. Det var fullt fortjent, men den første omgangen må sies å ha vært vesentlig bedre enn den andre. Alt i alt en grei start på høstsesongen, som fortsetter med bortekamp mot Ridabu neste helg.