Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter A-Laget 2015‎ > ‎

Seier og tre nye poeng hjemme mot Søndre Land

lagt inn 8. mai 2015, 13:18 av Hans Svellet   [ oppdatert 10. mai 2015, 13:14 av FK Toten ]
Klikk på bildet for å gå til albumet
Fredag kveld tok A-laget i mot Søndre Land hjemme på Lena. Det endte med sesongens tredje seier på like mange forsøk, i det som ikke kan sies å ha vært noen veldig stor fotballkamp. 

Det første kvarteret skjedde det ikke all verden på kunstgresset, uten om et par dødballer begge veier som aldri ble farlige. Toten styrte spillet, men kom ikke til de helt store sjansene. Ikke før Thomas S. Flesvig ladet fra 17-18 meter og skrudde 1-0 i mål med et flott skudd. 

Bare et par minutter senere la Ole Eskild Sørum på til 2-0 da han forlenget et godt slått frispark fra Håkon Svellet i mål til 2-0. 

Søndre Land hadde ikke veldig mye å by på i 1. omgang, for uten en sjanse som kunne blitt veldig stor etter litt klabb og babb i Toten sitt felt, men hjemmelaget fikk klarert. 

Toten styrte som nevnt kampen, men slet med å komme til mange store målsjanser. Foruten målene var et skuddforsøk fra omtrent 16 meter av Trond Aass etter en halvtime Totens største sjanse, men bortelagets keeper reddet. 

Den andre omgangen fortsatte i samme spor det første kvarteret. Toten kom til en stor sjanse da Håkon Svellet kom rundt på kanten og fikk lagt 45 grader ut i feltet, men gjestene fikk klarert.  

Etter ett kvarter fikk Toten straffe, da at Robert Kolner ulovlig ble forhindret. Straffen satte han selv sikkert i mål til 3-0. 

Herfra og ut handlet det bare om Toten, som den siste halvtimen fikk til litt mer offensivt spill som førte til noen gode målsjanser. 

Trond Fodstad hadde et lite dribleraid inne i 16-meteren omtrent 20 minutter før slutt fra sin backposisjon, men skuddet ble blokkert. Fem minutter senere kom Espen Sørli til et skuddforsøk da han snudde seg inne i 16-meteren og avsluttet, men skuddforsøket gikk utenfor. 

Lars Alund kom også til et par gode muligheter drøyt ti minutter før slutt. Først ble han spilt fint gjennom, men klarte ikke å stokke beina. Kanskje ikke så overraskende. Ett par minutter senere klarte han derimot å stokke beina, da han dro seg inn i feltet og avsluttet, men skuddforsøket ble reddet. 

Drøyt fem minutter før slutt satte Daniel Kolnier 4-0 i mål med en fin heading etter et godt slått frispark av Lars Hensvold, men linjemannen vinket for offside. Hoveddommeren diskuterte litt med linjemannen, før han valgte å annullere målet. 

Flere mål ble det ikke, i det som var nok en komfortabel hjemmeseier, uten at Toten imponerte stort. Den siste halvtimen skled spillet litt bedre, og forhåpentligvis fortsetter den gode trenden inn i de neste kampene. Nå venter Nordre Land borte neste fredag, før Gran og Løten følger i kampene etter. 

Laget:
Thor Even Johansen
Trond Fodstad-Lars Hensvold-Marius Kristiansen-Håkon Svellet
Ole Eskild Sørum-Trond Aass-Robert Kolner
Thomas S. Flesvig-Kjetil Reinsby-Joakim Bjørnerud

Benken:
Åge Tangsveen
Espen Sørli
Joachim Enger
Mads W. Hveem
Daniel Kolnier
Fredrik Skjølås
Lars Alund


Tabellen: