Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter A-Laget 2015‎ > ‎

Seier over Dokka på bortebane (3-7)

lagt inn 13. sep. 2015, 14:14 av Jan Kolnier   [ oppdatert 14. sep. 2015, 08:21 av FK Toten ]
Det var ingen stor innledning på kampen for Toten sin del lørdag ettermiddag på Dokka. Til tross for flere angrepsforsøk av bortelaget, så var det hjemmelaget Dokka som tok ledelsen etter 6-7 minutter av kampen. Kort tid etter målet var de igjen farlig frempå, men fikk ikke mål på et par store sjanser. 

Toten kom mer inn i det utover omgangen, og presset Dokka tilbake på deres halvdel. Til tross for det kom ikke gjestene til de helt store sjansene eller mål den første halvtimen. Den største Toten-sjansen kom på et frispark fra hjørnet av 16-meteren, men det ble headet unna på første stolpe. 

Fem minutter etter frisparkforsøket skulle derimot Toten endelig lykkes. Espen Sørli kom seg rundt på høyresiden, og fra sin backposisjon fant han Joakim Bjørnerud på 16-meterstreken. Joakim fyrte av, og via en Dokka-spiller gikk ballen til corner. På den påfølgende corneren dukket Marius Kristiansen opp på bakre stolpe, og headet ballen i mål til 1-1. 

Umiddelbart etter utligningen gikk Toten på nytt i angrep. Denne gangen spilte de for anledningen helhvite seg rundt på venstresiden, før ballen endte hos Robert Kolner som enkelt satte ballen i mål. Dermed hadde Toten snudd kampen på to minutter. 

Til tross for to kjappe Toten-mål hadde ikke hjemmelaget noen planer om å gi opp. Snaut fem minutter etter Toten sitt 1-2 mål utlignet nemlig Dokka til 2-2, da Toten ga bort ballen utenfor egen 16-meter og mer eller mindre serverte en utligning. 

Toten svarte nærmest umiddelbart på utligningen med å score sitt tredje for dagen. Kun tre minutter etter 2-2 var Robert Kolner nemlig igjen på farten, og via en Dokka-spiller skjøt han ballen i mål til 2-3. 

Minuttet etter kunne Jesper Ulsrud fort lagt på til 2-4, da han kom rundt på kanten og fikk skutt, men avslutningen ble fint reddet av Dokka sin keeper. Et par minutter etter Jesper sin sjanse plukket i stedet en Dokka-spiller opp en løs ball, og trillet den i mål til 3-3. Nok en gang var lagene like langt. 

Like før pause kunne Dokka gått opp i ledelsen, da en av hjemmelagets spillere plukket opp ballen på midten og satte fart mot mål. Avslutningen ble imidlertid for svak, og Anders Kristoffersen reddet greit. Simen Fodstad fikk også muligheten til å heade inn 4-3 til Toten like før pause, men headingen gikk over mål, og dermed gikk lagene til pause på 3-3. 

I den andre omgangen åpnet Toten best, og etter 5-6 minutter holdt Fredrik Skjølås på å dra seg gjennom hjemmelagets forsvar. Han ble imidlertid forstyrret og fikk ikke avsluttet skikkelig. 

Da omgangen var drøyt ti minutter gammel skulle derimot Toten få uttelling. Mads W. Hveem fant Espen Sørli på høyresiden, som nok en gang hadde kommet opp fra sin backposisjon. Igjen fant han Joakim Bjørnerud inne i 16-meteren, og denne gangen satte han sikkert ballen i mål til 3-4. 

Omgangen var over et kvarter gammel da Dokka kom til sin første sjanse etter pause. De kom seg rundt på høyresiden, men avslutningen trillet gjennom feltet og utenfor mål. 

Tre minutter etter Dokka sin store sjanse satte Toten sin Joachim Enger en ball i mål etter et frispark. Dommeren valgte imidlertid å annullere målet, noe de tilreisende Toteningene ikke var enige i. 

Toten begynte å få mer og mer kontroll over kampen, men slet med å komme til store sjanser utover den 2. omgangen. Da omgangen var omtrent halvspilt ga Dokka sin keeper derimot bort en stor sjanse til Toten, da han mistet en ball, men avslutningsforsøket til Robert Kolner fra omtrent død vinkel gikk utenfor. 

I kampens ti siste minutter klarte Dokka å komme seg litt mer på offensiven, men slet med å skape store sjanser, og i stedet klarte Toten å utnytte noe større rom til sin fordel. 

Fem minutter før slutt ble et skudd fra Simen Fodstad reddet på streken, før Jesper Ulsrud minuttet etter var sikker og satte 3-5 i mål. 

Det målet så ut til å mer eller mindre punktere kampen, og lufta gikk ut av Dokka. Det utnyttet Toten, da Simen Fodstad la på til 3-6, før Robert Kolner fastsatte sluttreslutatet til 3-7 på et frispark. 

Scoringer:
5' - 1:0
31' - 1:1 Marius (assist: Håkon fra hjørnespark)
33' - 1:2 Robert (assist Mads )
37' - 2:2
40' - 2:3 Robert (assist Espen)
43' - 3:3
57' - 3:4 Joakim (assist Espen)
87' - 3:5 Jesper (assist Mads)
88' - 3:6 Simen (assist Mads )
90+' 3:7 Robert (frispark)


Her er link til live-oppdateringer.

Fotofakta:
Marius - 1:1 scoring

Robert 1:2

Scoring til Joachim Enger - dessverre annullert. 
Ikke korrekt dømt - ifølge publikum.

Jesper øker til 3-5

Simen sin første scoring for Toten etter come back. 3-6

Robert med frispark...

....via tverrliggeren uttagbart for keeper. 3-7