Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎

Nyheter B-Laget 2015

Prisvinnere i 2015

lagt inn 2. des. 2015, 02:56 av FK Toten   [ oppdatert 2. des. 2015, 02:56 ]

Følgende er av en jury bestående av 7 spillere plukket ut. Toppscoreren er selvsagt basert på statistikk;-)
 
  • Toppscorer: Anders Evenstuen
  • Årets fremgangspris: Magnus Sveen
  • Årets spiller: Hans Svellet

Tap og slutt for i år

lagt inn 20. sep. 2015, 14:47 av Hans Svellet   [ oppdatert 20. sep. 2015, 14:47 av FK Toten ]


Benken: Kenneth Worral

Vips har nok en fotballsesong gått. Det hele endte med tap mot Redalen 2 på hjemmebane søndag ettermiddag, og vi ender enten tredje- eller fjerde sist på tabellen. 

Søndagens kamp var til tross for tapet ikke så aller verst. Allerede på oppvarmingen merket vi at vi hadde en god dag. Innstillingen og innsatsen her var bedre enn på veldig, veldig lenge, og vertfall noe helt annet enn før kampen mot Øyer-Tretten. 

Til tross for at vi hadde innstillingen og viljen, ble vi i den første omgangen veldig baktunge. Spesielt etter at Håkon Svellet førte ballen over halve banen og satte 1-0 i mål. Frem til da hadde ikke Redalen skapt all verden, men de hadde hatt ballen i 70% prosent av tiden. 

Etter omtrent et kvarter måtte Lars Alund forlate banen. For en gangs skyld skjedde det frivillig, og ikke som følge av en skade eller rødt kort. Inn kom Kenneth Worral, som leverte en meget god kamp på midten. 

Etter målet vårt hadde Redalen ballen enda mer, men så lenge de stod å trillet frem og tilbake på egen halvdel brydde vi oss ikke så mye. Vi tenkte også at det var bedre å ikke bruke alle kreftene med en gang, da vi ikke hadde flust av spillere på benken. 

Ballinnehav er ikke noe som alltid betaler seg i mål, men for Redalen skulle det til slutt gjøre det søndag. En av deres spillere fikk ballen ute ved hjørneflagget. Mot tre litt for passive Toten-spillere driblet han seg inn i 16-meteren. Der ble han felt, og dommeren pekte på straffemerket. Fra 11-meteren var han sikker og utlignet. 

Etter målet fortsatte det i samme spor, der Redalen styrte spillet, men slet med å komme til de store sjansene. Dermed gikk vi til pause på 1-1. 

I pausa bestemte vi oss for å presse de litt høyere i 2. omgang, da forsvarsrekka deres hadde vist at de ikke var veldig komfortable med å bli presset hardt med ball i beina. Det tok litt tid før vi klarte å få til det, men når vi fikk det til, så var vi gode. 

En lang periode av 2. omgang dominerte vi alt ute på kunstgresset. Vi vant dueller, traff på flere pasninger enn normalt, beholdt roen når vi burde det og gjorde ting enkelt for hverandre. Dessverre slet vi litt med å komme til veldig mange store sjanser, men strengt tatt hadde vi sjanser nok til at vi burde tatt ledelsen. 

Da vi ikke klarte å ta ledelsen, slapp vi i stedet Redalen inn i kampen, og det utnyttet de med et par av sine beste spillere i spissen. Som i vår glapp vi i markeringa på et innlegg, og som i vår headet Redalen inn et ledermål omtrent ti minutter før slutt. 

Vi prøvde å jage en utligning, men kreftene var ikke der, og i stedet scoret Redalen nok en gang. Dermed stakk Redalen av med alle tre poengene søndag ettermiddag. 

Med det er sesongen vår over, og med tanke på oppmøte både på trening og kamp de siste ukene gjør ikke det så mye. Det begynte å gå på stumpene løs. Nå tar vi en velfortjent ferie, før vi ser på om vi begynner å trimme litt igjen inne i Totenhallen når det blir mørkt og kaldt ute. 

Vil benytte anledningen til å takke alle A-lagsspillere og juniorer som har hjulpet oss med å stille lag denne sesongen. Vi syntes det er veldig moro med fotball, men frafallet har vært veldig stort utover sesongen. Da er det moro at dere tar dere tid til å bidra slik at vi har klart å gjennomføre sesongen på en akseptabel måte, selv om resultatene kunne vært bedre. 

Sesongavslutning for B-laget

lagt inn 19. sep. 2015, 16:44 av Hans Svellet   [ oppdatert 20. sep. 2015, 01:43 av FK Toten ]


Søndag ettermiddag tar B-laget i mot Redalen 2 til sesongens siste kamp. Kampen er for øvrig flyttet til kunstgressbanen, da banen på Lena stadion har fått nok dårlig vær. 

Det er bare så vidt vi får tatt i mot noen, for en lang sesong begynner tydeligvis å sette spor i troppen. Men det ser ut til at vi har fått rasket sammen et lag, og vi er klare med 11, 12 eller 13 mann søndag. 

Treningsoppmøtet den siste tiden tyder på at det er greit at sesongen er over, men vi satser på at våre 11-13 er klare til å legge igjen det som er av krefter, da det er over et halvt år til neste kamp. 

Mot Kapp på onsdag var det spennende en stund, men etter hvert var det ingen tvil om at vi vant fullt fortjent, og har med det fortsatt mulighet til å klatre litt til på tabellen med seier over Redalen 2. 

Vårens oppgjør mot et veldig sterkt Redalen 2 tapte vi til slutt 1-0 etter et dødballmål i mot sent i kampen. Vi følte oss litt snytt der, og er nå ute etter revansje. Det er bare så synd muligheten for revansje kommer på en søndag. Vi er nemlig ikke best på søndag. På trening er vi gode, men kamp er visst noe annet erfarte vi mot Øyer-Tretten. 

Dette er altså siste mulighet til å få med seg 5. divisjonsgutta denne sesongen. Vi tør ikke love sambafotball, da vi ofte har endt opp med å banke ballen oppover, før vi har sett litt hva som skjer når den først kommer dit. Faktisk lover vi ingen ting annet enn at det blir fotballkamp søndag. 

Kampstart på kunstgresset er 15:00. Oppmøte 14:00. 

Troppen

Lars Håkensbakken
Henrik Svellet
Espen Sørli
Magnus Sveen
Sindre Nordgren
Joachim Enger
Lars Alund
Amund Farås
Håkon Svellet
Fredrik Skjølås
Jo Alund
Ola Sandbæk
Hans Svellet

5. DIV MENN AVD 02

LagSP
1Lillehammer 31843
2Faaberg 21840
3Øyer-Tretten1730
4Vingar1828
5Redalen 21525
6Biri1725
7Toten 21722
8Vingrom1621
9Kapp1810
10Gausdal187

SISTE RESULTATER
5. DIV MENN AVD 02

Storseier mot Kapp

lagt inn 16. sep. 2015, 15:12 av Hans Svellet   [ oppdatert 17. sep. 2015, 10:47 av FK Toten ]

Benken: Joakim Bjørnerud, Trond Aass og 
Magnus Sveen

Det ble til slutt en komfortabel seier mot Kapp på Fauchaldplassen onsdag kveld, da vi scoret hele sju ganger, mens hjemmelaget scoret kun ett.

 

De siste årene er Urbane Totninger og en og annen konsert det eneste som har fristet oss til Kapp, men i år har de altså fått på beina fotballag igjen. Det kan se ut til at konsert og show er det kappingene selv har vært mest opptatt av de siste årene også, noe som har gått litt ut over kvaliteten på fotballaget.  

 

Hjemmelaget åpnet kampen best mot et tamt Toten-lag. Det var ikke veldig mye futt i kappingene heller, men litt mer enn i de røde. Tempoet ute på banen var så lavt, at gåfotball ble redefinert det første kvarteret på Fauchald onsdag kveld. Til tross for det ikke eksisterende tempoet kom hjemmelaget til et par sjanser innledningsvis i kampen, men Manuel Neuer, nei Hans Svellet var det, i målet til FK Toten holdt gjestene inne i kampen. På et godt skudd fra 17-18 meter fikk han slengt opp en arm og slått ballen i tverrliggeren. Returen plukket han selv opp, før medspillerne fikk huden full. Det tok altså ikke mer enn et kvarter før kjipperhuggu var på plass hos utespilleren.

 

Runden med kjeft så ikke ut til å hjelpe, for det var fortsatt like tamt utpå der etterpå. Vi prøvde å spille, men fikk det ikke helt til da vi hadde ballen. Vi kom på halvdistanse hele tiden, og  ga Kapp litt for enkelt spillerom da vi ikke hadde ballen. Men så, nesten ut av intet kom 0-1 på en corner. Håkon Svellet la inn i feltet, der Dag Alund ventet og satte 0-1. Fullt fortjent. Med tanke på at vi hadde endt opp med å slå en del langt frem til da, og skapte sjanser etter dødball syntes nok noen vi kanskje var litt kyniske. Vi er ikke uenige.

 

Målet tente en liten gnist i kampen, og like etter lå også 0-2 i nettet bak Kapp sin keeper. Håkon Farås la inn til Håkon Svellet som skjøt. På egen retur var han frempå, og vips 0-2 i løpet av bare 2-3 minutter.

 

Vi hadde klart å få kampen litt mer inn i vårt spor, uten at vi på noen som helst måte hadde kontroll. Til det var avstanden mellom lagdelene alt for stor, og vi var fortsatt for passive. Det utnyttet Kapp, og spilte seg til noen sjanser. «Dette er en eneste stor målsjans,» som en av spillernes deres ropte var nok en overdrivelse, men de skapte absolutt noen halvsjanser. Til slutt utnyttet de også en av sjansene, da de kom rundt på kanten og fikk lagt inn i feltet til tidligere Toten-spiller Espen Langerud som plasserte ballen i nærmeste hjørne. Vips var det full kamp igjen.

 

Kappingene jaget utligning, men i stedet var Toten-spiller og kapping Anders Evenstuen frempå og la på til 1-3, som også stod seg til pause. Det var ikke ufortjent, men resultatet må sies å ha vært noe flatterende. To mål bedre var vi ikke i 1. omgang.

 

I pausa kom Trond Aass inn for Amund Berg som dro til Lena for å spille juniorkamp. Vi bestemte oss også for å justere presset litt da vi syntes vi hadde slitt med store avstander mellom lagdelene i første omgang. I tillegg fantes det ikke aggressivitet i presset, så vi ble enige om å starte i en boks og jobbe oss utover.

 

Den andre omgangen ble aldri spennende. Vi trillet ball, og kappingene løp stort sett mellom. Når vi satte 1-4 var kampen i realiteten punktert. Kapp prøvde seg litt, men slet med å bryte gjennom. De slo litt inn i bakrom, men Neuer var offensiv og plukket opp gjennomspillene. I stedet scoret vi tre ganger til, og vant dermed hele 1-7.


Det ble faktisk ingen kort i lokaloppgjøret, noe som egentlig peker mot en finspilt kamp, men Lars Håkensbakken skal vel prise seg lykkelig for at han ikke fikk kort da han satte inn en takling som kvalifiserte til høstfarger. 

 

I den andre omgangen fikk vi til mye mer spill enn i den første, og ballen gikk mye bedre i laget. En kombinasjon av at Kapp ble slitne og at vi vel må innrømme at vi stilte et godt lag var nok hovedgrunnene til det.

 

Nå gjenstår kun en kamp denne sesongen, da Redalen 2 kommer til Lena søndag klokka 15:00.

Kapp borte

lagt inn 15. sep. 2015, 15:27 av Hans Svellet   [ oppdatert 15. sep. 2015, 15:27 av FK Toten ]Overskriften taler vel egentlig for seg selv, men vi får skrive litt mer for å fylle opp sidene litt. 

Fauchaldplassen. Høst. Våt bane. Skruknotter. Bunnoppgjør. Vil du ha enda mer sier du? Javel. 

Uansett nivå, så er det alltid en kamp eller to som peker seg ut når terminlista kommer. For oss denne sesongen er det liten tvil om at onsdag 16. september tidlig pekte seg ut som årets høydepunkt. Kapp borte på Fauchaldplassen. 

For 60 år siden hadde det vært en kamp mange lag fryktet. I 2015 er det nok ikke like mange som frykter den. Når det er sagt har vi ingen planer om å ta lett på denne kampen, for det kommer til å bli 2x45 minutter med krig i gjørma. Det erfarte vi i vår. 

Kappingene har kanskje ikke plukket all verden med poeng, og du tenker sikkert at dette bør vi klare greit. Vel, lokalderby er noe eget. Også i 5. divisjon. Ikke har vi tatt så mange poeng at vi har noen grunn til å være kjepphøye på forhånd heller. 

Vi har heller ingen planer om å reise til Fauchald med lua i hånda. Gjør vi det har vi to i sekken tidlig, slik som i vår. Nei onsdag kveld er det en ting som gjelder - full innsats! Her er det bare å trøkke til. Den som vinner krigen vinner kampen. 

Vi kan ikke garantere god fotball. Vi kan vel nesten heller garantere det motsatte. Men innsats, det skal vi love. Og tilfeldigheter som avgjør. Og enorm glede på en side, og tilsvarende skuffelse på den andre siden. 

Alt som har skjedd før i år er glemt, her er det 90 minutter som definerer hele sesongen. 

Det er lokalderby. Vi beklager til alle arbeidsgivere at vi ikke er så effektive i dag, vi har nemlig hodet på en gjørmete gressmatte på Kapp. 

Fauchaldplassen 18:00 onsdag kveld!


Tropp:
Anders Kristoffersen
Anders Evenstuen
Lars Håkensbakken
Simen Fodstad
Håkon Farås
Dag Alund
Magnus Sveen
Lars Håkensbakken
Martin Aass
Håkon Svellet
Sindre Nordgren
Hans Svellet

5. DIV MENN AVD 02

LagSP
1Faaberg 21743
2Lillehammer 31740
3Øyer-Tretten1627
4Vingar1727
5Redalen 21525
6Biri1622
7Vingrom1520
8Toten 21619
9Kapp167
10Gausdal177

SISTE RESULTATER
5. DIV MENN AVD 02

Tap mot Øyer-Tretten

lagt inn 7. sep. 2015, 07:44 av Hans Svellet   [ oppdatert 7. sep. 2015, 07:46 av FK Toten ]

Benken: Lars Alund, Martin Aass, Amund Berg og 
Anders Evenstuen. 

Det er ikke ofte vi spiller kamp på søndager, og da Øyer-Tretten kom på besøk til Lena stadion søndag kveld så vi hvorfor. Vi trener stort sett søndager, og har for så vidt gode erfaringer med det, men det er visst noe annet å spille kamp kunne det se ut til.

 

Allerede på oppvarmingen merket de fleste at ting ikke fungerte helt optimalt. Pasningene var så som så, men det hender det jo at de er uansett. Praten var fraværende, heller ikke noen sensasjonell nyhet. Vi holdt på å skade hverandre da vi spilte, men heller ikke det er helt uvanlig. Det var bare det at alle disse tingene skjedde samtidig. I garderoben før start sa vi at vi skulle glemme oppvarmingen, og kline til når dommeren blåste i fløyta. Så sagt, så ugjort.

 

Gjestene fikk tidlig et grep om kampen, mens vi slo feilpasninger, kom på etterskudd, ga bort bakrom, kjeftet på dommer, motspillere og hverandre. Bedre ble det ikke av at de fikk presset inn 0-1 på en corner de til slutt fikk slått. For det tok sin tid. Alt Øyer-Tretten foretok seg tok tid for øvrig, utenom når de vant ballen på midten og banket den i bakrom på første berøring. På innkast skulle det flyttes opp, og backen som var helt i motsatt hjørne og ende av banen skulle kaste. At Øyer-Tretten gjorde det er for så vidt helt greit, at de fikk lov til det syntes vi kanskje ikke var like greit. 

 

Utover den 1. omgangen fikk vi litt bedre kontroll bakover, men fremover skapte vi ikke all verden. De gangene vi prøvde å spille oss gjennom midten ble det som regel brutt fordi vi brukte en berøring eller fem for mye, mens de gangene vi slo langt hendte det at det skjedde litt. Ikke mye, men litt. Vi mener å erindre at vi kom til en sjanse eller to i den første omgangen, men noe flere enn det var det ikke.

 

I pausen gjorde vi fire bytter og ble vi enige om å klinke til i 2. omgang. 2-3 minutter ut i 2. omgang stod det 0-2. Ei meget lav sol må få litt av skylda, men ikke all skyld. Om humøret ikke hadde vært det beste i 1. omgang, så ble det ikke spesielt mye bedre av 0-2 i mot. Og omtrent ti minutter ut i 2. omgang fikk Lars Alund marsjordre med to gule i løpet av noen sekunder, da han var litt uenig med dommeren.

 

På dette tidspunktet var det nok en del som så mørkt på våre muligheter, spesielt med tanke på hvor tamme vi hadde vært. Men i stedet så skjedde det som ofte skjer, laget som får en utvist biter tenna sammen, og herfra og inn var vi det beste laget. Plutselig begynte vi å gjøre ting litt enklere, vi tok i litt ekstra og klarte etter hvert å legge litt trykk på gjestene. Dette trykket resulterte relativt kjapt i at vi reduserte til 1-2, da Amund Berg ble spilt fri inne i 16-meteren og avsluttet enkelt i mål. Håpet var tent.

 

Dessverre så klarte vi å gi bort et mål noen minutter senere, etter at de omsider fikk tatt avspark. På en relativt sjelden visitt i den 2. omgangen fikk de innkast nesten ved hjørneflagget. Veldig passivt forsvarsspill ga dem enkelt en 1-3 scoring, og litt ro igjen.

 

Mens de kom seg tilbake på riktig side gjorde vi et bytte og la om til tre bak. Joachim Enger kom inn på topp som tankspiss, og vi pumpet ballene opp mot mål. Den lite underholdende fotballkampen ble faktisk mer underholdende da vi la om til denne stilen, for vi klarte å skape flere sjanser. Til slutt så endte det med at vi presset frem et straffespark. Skolissa til Amund Berg hektet seg fast i knottene til en av Øyer-Tretten sine spillere, og Amund gikk i bakken. Soleklar straffe. 


Fra 11 meter var Henrik Svellet sikker, og limte ballen inn ved stolperota. Vips var det virkelig kamp igjen. Etter straffemålet slo dommeren av en lengre prat med omtrent hele Øyer-Tretten, mens vi utålmodig ventet på å komme i gang så vi kunne utligne. 


Da vi omsider kom i gang igjen, fortsatte vi å trykke gjestene bakover med vår ganske enkle spillestil, og kunne fort fått en utligning. Cornere, innlegg og baller som spratt hit og dit kunne med litt flaks resultert i scoring. Vi syntes faktisk vi hadde fortjent det også, til tross for den svake 1. omgangen, men det ville seg ikke. Selv ikke da Anders Kristoffersen kom opp på en corner helt på tampen fikk vi ballen i mål, og kampen ebbet ut med 2-3. 


Nå gjenstår kun to seriekamper denne sesongen. Først venter Kapp borte, før Redalen 2 venter hjemme i siste serierunde. 

Øyer-Tretten kommer til Lena

lagt inn 6. sep. 2015, 04:07 av Hans Svellet   [ oppdatert 6. sep. 2015, 04:10 av FK Toten ]Det begynner å bli ei stund siden vi spilte kamp, da det er ei og ei halv uke siden vi var på Lillehammer og tapte. Siden da har noen av oss trent et par ganger, og vi er nå klare for vår første kamp på Lena stadion. Hvis det har tørket opp nok vel og merke. 

Kampen skulle egentlig vært spilt lørdag, men som følge av sausanking i Øyer og Tretten ble den flyttet til søndag. Det ser vi på som utelukkende positivt, da vi fikk en dag til å lade opp på og de fikk kanskje løpt fra seg litt på sausankinga. Kanskje er det ei litt negativ side, da kampen krasjer med landskampen på Ullevaal, og en del av oss måtte melde forfall til Høgmo, men forfall er vi gode på så det løste seg fint. 

Vårens oppgjør mot Øyer-Tretten gikk ikke så veldig bra. Vi tapte 3-1 i en kamp som vi hadde mer enn nok sjanser til å få med poeng i fra. Det ville seg bare ikke helt foran mål. Det tapet kom for øvrig på den tiden hvor vi stort sett bare tapte. Fra og med kampen etter klarte vi å snu den trenden litt, og har etter hvert fått med oss 19 poeng. Kun to poeng mindre enn søndagens motstander, så her er det muligheter til å klatre på en uhyre jevn tabell. Vertfall for en liten stund. 

Til en forandring har vi en ganske bred tropp. Ikke i den forstand du først tenker når du hører 5. divisjon og bred, men i den forstand at vi er ganske mange. Vi har rett og slett et luksusproblem når laget skal tas ut. 

Kamp på søndag i lavere divisjoner er sikkert noe enkelte vil stille spørsmålstegn ved, men vi trener til vanlig søndag kveld, og vi er bedre da enn midt i uka, så dette skal gå fint. 

For de som ikke har helt trua på landslaget, så er kampstart på Lena stadion samtidig, altså 18:00. Dersom landslaget ikke imponerer i den 1. omgangen, så begynner 2. omgang på Lena 19:00. 

5. DIV MENN AVD 02

LagSP
1Faaberg 21537
2Lillehammer 31431
3Vingar1624
4Redalen 21322
5Biri1422
6Øyer-Tretten1321
7Vingrom1420
8Toten 21519
9Kapp157
10Gausdal157

SISTE RESULTATER
5. DIV MENN AVD 02

Kampen mot Øyer-Tretten flyttet

lagt inn 3. sep. 2015, 07:39 av Hans Svellet   [ oppdatert 3. sep. 2015, 07:39 av FK Toten ]

Det begynner å bli skikkelig høsten ute, noe været har bekreftet de siste dagene. Et annet sikkert høsttegn er at gårdbrukere har en litt mer travel periode, med innhøsting osv. Som følge av dette er lørdagens kamp mot Øyer-Tretten flyttet til søndag, da det er sausanking i Gudbrandsdalen lørdag. Det er sausanking på Toten også, så dette er en vinn-vinn situasjon. 

Vinn-vinn er det til tross for at det er landskamp denne kvelden. Med alle forfallene landslaget har fått, så frykter kanskje supporterne våre at vi stiller svakere som følge av landslagsoppdrag på noen av våre spillere søndag, men vi kan roe nervene deres, da Høgmo godtok forfallene våre også. 

Enkelte vil sikkert også stille spørsmålstegn ved om søndag er en god kampdag for oss, men vi kan forsikre om at det ikke er noe problem. Vi trener ofte søndag kveld, og vi pleier å være veldig gode da! Med ei god trimøkt torsdag kveld skal vi være godt forberedt. 

Kampen mot Øyer-Tretten spilles søndag 6. september klokka 18:00 på Lena stadion. 

Kontret i senk av Lillehammer 3

lagt inn 27. aug. 2015, 14:17 av Hans Svellet   [ oppdatert 27. aug. 2015, 23:00 av FK Toten ]


Benk: Martin Aass og Håkon Farås

Vi fløy høyt etter mandagens overhøvling av Gausdal, men torsdag kveld kom vi brutalt ned på jorda igjen da vi krasjlandet med hodet først og Lillehammer 3 kontret oss i senk på Stampesletta. 

Kampen åpnet egentlig ganske bra for vår del, og vi hadde stort sett grei kontroll bakover, samtidig som vi klarte å spille oss til noen store sjanser. Henrik Svellet var alene gjennom med keeper tidlig, men avslutningen gikk rett på keeper. 

Magnus Sveen kom litt senere rundt på kanten og et knallhardt skudd langs bakken ble så vidt holdt ute av hjemmelagets keeper. Også Amund Berg kunne fort sendt oss i føringen, men det ville seg altså ikke foran mål. 

Hjemmelaget var derimot mer effektive. Før kampen var det en ting vi husket fra møtet på Skreia i vår - de hadde noen raske angrepsspillere. Akkurat det hadde vi tydeligvis glemt da vi kom ut på banen, for da kjørte vi alle mann i angrep og etterlot masse rom å kontre i. Det utnyttet hjemmelaget i forkant av 1-0. Anders Kristoffersen var heller ikke helt heldig, og vi får håpe grepet er bedre om noen dager.

2-0 kunne derimot ikke Anders gjøre noe med, da de nok en gang fikk kontre på oss. Når de litt senere fikk score 3-0 var det etter en corner som også kom som følge av en kontring. Vi ble rett og slett kontret i senk av et kjapt Lillehammer-lag. Igjen. 
 
Lillehammer kunne fort også scoret enda en gang på kontring, men Lars Håkensbakken viste fantastisk forsvarsspill da han brøt et innlegg like foran en Lillehammer-spiller og styrte det iskaldt en meter utenfor mål. Full kontroll.
Strengt tatt burde vi scoret minst ett, men kanskje både to og tre i den første omgangen, men det hjelper veldig lite når sjansene ikke settes i mål. Vi gikk dermed til pause tre mål bak etter en litt tam omgang defensivt, og ineffektiv omgang offensivt. 

Til tross for at vi lå under med tre til pause hadde vi ikke gitt helt opp, og vi tok litt tak i kampen i den 2. omgangen. Det resulterte til slutt i en redusering som tente håpet ytterligere. Målet var for øvrig av den fantastiske sorten, da Simen Fodstad klinte til fra 20-25 meter og ballen føyk utagbart inn forbi Lillehammers keeper. Definitivt dagens mål, sannsynligvis årets mål. 

Håpet ble imidlertid fort slukket, da Lillehammer fikk sette 4-1 kort tid etter. For en gangs skyld var det ikke etter en kontring. Noe annet som var slukket var lyskasterne rundt banen, og utover den 2. omgangen var det bare så vidt vi skimtet både medspillere og ball ute på banen. 

Etter dette gikk lufta litt ut av oss, og det ble aldri spennende. Hjemmelaget fikk straffe 10-15 minutter før slutt, da Magnus Sveen løp opp igjen en Lillehammer-spiller og felte han inne i 16-meteren. 

- Følte den første sjansen der var større enn straffe, sa Magnus etterpå. Og det fikk han forsåvidt rett i, da Anders Kristoffersen flott reddet straffesparket. 

Samme mann vartet opp med nok en god redning kort tid etter, før han også fikk hjelp av stolpen på tampen. Dermed endte det 4-1 på Lillehammer i en kamp som vekte til live en del minner fra vårsesongen. Vonde minner om at vi har nok sjanser selv, samtidig som vi slipper inn litt for enkle mål. 

Nå blir det ei drøy uke med straffetrening før Øyer-Tretten kommer på besøk til Lena stadion lørdag 5. september. 

Lillehammer 3 venter borte

lagt inn 26. aug. 2015, 14:42 av Hans Svellet   [ oppdatert 26. aug. 2015, 14:47 av FK Toten ]Det er ikke bare-bare å spille 5. divisjon. Spesielt ikke når E-cupsesongen er i gang igjen. Kamp mandag og kamp torsdag. Da er det godt vi er topptrent og ikke har noen problemer med det i det hele tatt. 

Der de store stjernene velger å hvile i kamp hvis det er mer enn en av dem i uka, så velger vi heller å hvile mellom kampene, og har derfor ikke trent. Vi har rett som det er reist med 12 mann på bortebane i år, men for å være på den sikre siden har vi tatt med 13 denne gangen. 

Det blir omtrent samme gjeng som reiser til Lillehammer som den som slo Gausdal 19-1. Det er kanskje ikke så rart at vi velger å gjøre få forandringer på et lag som vant med 18 mål for få dager siden. 

Om vi har kommet ned på jorda etter den store seieren, det gjenstår å se. Nå har vi to strake seire, og faren for at vi tror vi er verdensmestere er nok definitivt til stede. 

Når det er sagt, så er det liten tvil om at mandagens kamp kom som en positiv overraskelse, og vi har nytt den litt ekstra. Samtidig smakte for eksempel seieren mot Kapp i vår enda bedre, der vi måtte stå på kampen gjennom. 

Vårens oppgjør mot Lillehammer endte med 3-4 tap. Vi lå under 1-4, og scoret et par kjappe på slutten som gjorde det spennende, men det holdt ikke helt inn. Vi er dermed ute etter revansje når vi reiser nordover, til sesongens nest siste bortekamp. 

Lillehammer har gjort det bra så langt, og ligger på 2. plass på tabellen. De spilte også mandag, da de slo Vingrom 1-3 på bortebane. Det er altså to lag med ganske like forutsetninger som møtes torsdag kveld, så gjenstår det å se hvem som står løpet best. 

Vi har selvsagt troen på seier, og er glade for at vi slipper å se Mjøsbrua på ei stund. 

Avspark på Stampesletta er 19:00. 

Troppen

Anders Kristoffersen
Magnus Sveen
Simen Fodstad
Joachim Enger
Lars Håkensbakken
Amund Farås
Amund Berg
Håkon Farås
Anders Evenstuen
Henrik Svellet
Kjetil Reinsby
Martin Aass
Hans Svellet


5. DIV MENN AVD 02

LagSP
1Faaberg 21233
2Lillehammer 31225
3Biri1121
4Vingar1320
5Toten 21419
6Redalen 21119
7Øyer-Tretten1218
8Vingrom1217
9Gausdal146
10Kapp134

SISTE RESULTATER
5. DIV MENN AVD 02

1-10 of 40