Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

12 mann og tre poeng mot Vingar

lagt inn 17. jun. 2015, 15:08 av Hans Svellet   [ oppdatert 18. jun. 2015, 14:16 av FK Toten ]
Benken: Kristian Megaard
Onsdag kveld var B-laget på Vingar for sesongens åttende kamp. Etter kun en seier på de sju første smakte det derfor godt med seier og tre poeng mot laget som slo oss 1-4 i serieåpningen. 

Vi hadde på forhånd fått vite at banen var liten og litt humpete, men liten var bare fornavnet. Med tanke på at vi hadde bare en innbytter gjorde det oss egentlig ikke så mye. 

Selv om den lille banen var en fordel med tanke på at vi ikke var flere spillere, var det en enda større fordel da det ble umulig å gi bort bakrom. Mot et lag som virker å være veldig glad i å slå i bakrom var det helt greit for oss. Vi har stort sett hatt dårlig press på ballfører og stort bakrom hele sesongen, men mot Vingar klarte vi å rette opp i begge deler om vi ville eller ikke.

I tillegg til å ha god kontroll bakover vant vi mange flere dueller enn vi har pleid. Vi ruvet i duellene mot motstandere som hadde vokst litt mer enn oss, og spilte fantastisk fotball når vi fikk tak i ballen. Den ble banket opp høyt i banen, før vi flyttet laget etter. For en gangs skyld hadde vi også en plan bak de lange ballene som ofte ble slått ut mot kantene som ved hjelp av midtbanen tryllet seg frem til sjanser. 

Som tidligere i år satt målene litt langt inne, men at vi spilte oss til 3-4 gode målsjanser ga selvtillit, og etter hvert kom også uttellingen. Ballen ble flyttet opp på høyresiden etter en halvtimes tid og endte hos Håkon Svellet. Han dro en tunnel før han la inn til Anders Evenstuen som headet 0-1 i mål. 

Noen minutter senere la Håkon Svellet på til 0-2 da han så at Vingar sin keeper stod litt feilplassert. Inspirert av Trond Aass skjøt han fra midten og ballen gikk i en fin bue i lengste hjørne. Før kampen byttet de to drakter, så kanskje fulgte målet med drakta. Trond prøvde nemlig et par ganger selv, men var ikke like treffsikker. Det skal for øvrig nevnes at målet var så godt som ferdigscoret, etter en nydelig assist av Magnus Sveen. 

Vi kunne fort lagt på til 0-3 like etter, men hjemmelaget reddet på streken. Vi tar med et lite sitat fra Vingar sitt referat:

"Toten hadde lurt med seg eit par av sine fyrstelagsspelarar, som stort sett gjorde som dei ville utpå der. Ein av dei herjar vilt og hemningslaust, legg inn, og vi tapar sjølvsagt duellen på 2 meter. 0-1, heilt fortent. Same mann tek på seg Charlie Adam-skoa like etterpå, og dundrar ballen i mål frå langt hald. Dei har også ei ny kjempesjanse, som blir redda på streken."

Vi gikk til pause på 0-2 meget fornøyd med noe vi må si var en perfekt gjennomført 1. omgang. Vingar hadde et par muligheter på noe innkast og dødballer, men det ble ikke veldig farlig da vi ruvet i lufta. Håkensbakken så ut som luftens baron på venstrebacken, mens Håkon Svellet vant alt på midten de første 45 minuttene. 

Den andre omgangen åpnet med at Vingar sin keeper flyttet målet tre meter til siden så det ble stående litt mer midt på banen. 

Vi åpnet greit, men utover omgangen kom Vingar mer inn i det. Vi var småfarlige på noen kontringer, de gangene Henrik Svellet ikke gikk i offside. Anders Evenstuen kunne og burde(?) lagt på til 0-3 etter et Rabona-innlegg av Håkon Svellet som fikk til stort sett alt han prøvde på, inkludert 8-10 tunneler. To av dem på samme mann, først en vei, og så tilbake der den kom fra. 

Vingar satte inn en kjapp angriper litt ut i 2. omgang, som også fikk mer fart på angrepet deres. For første gang måtte midtstopperne våre opp i noe mer enn jogging, og det gikk som det måtte gå. Straffe. Eldste Svellet var nok litt for tøff i en duell, og Vingar fikk straffe. Åpenbart feil, men heldigvis hadde vi straffespesialist Anders Kristoffersen i mål, som reddet forsøket. 

Da det ikke var noen midtsirkel på Vingar slet Trond Aass med å posisjonere seg, og derfor måtte vi ta han av litt ut i 2. omgang. 

Hjemmelaget klarte også å skape et par farligheter etter noen dødballer og innkast sent i den 2. omgangen, men oppofrende spill vi ikke har sett i hele år holdt dem unna mål. Vi kunne dermed ta med oss tre poeng fra en fantastisk fotballkamp preget av skyhøye klareringer, susende taklinger og kynisk spill på egen halvdel. En herlig gjennomføring rett og slett. Seieren tok oss forbi Redalen 2, slik at vi nå innehar 7. plassen på tabellen. At de har et par kamper til gode henger vi oss ikke opp i. 

Vi ser at Vingar har kåret vaffelstekeren til deres beste, og det er nok fullt mulig at de ikke hadde sin beste dag, men i dag tar vi æren for seieren selv. 

Det er også verdt å nevne garderobefasilitetene på Vingar. Biljardbord i garderoben er man ikke vant til i 5. divisjon, og det ble også oppvarmingen til kamp for enkelte. Det så ut til å fungere bra. 

Skoleavslutningen vi nevnte før kampen førte også til et meget respektabelt publikumstall, med god stemning langs sidelinjen. 
Comments