Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Alle gode ting er tre

lagt inn 20. aug. 2015, 00:48 av Hans Svellet   [ oppdatert 20. aug. 2015, 01:28 av FK Toten ]
Noe av det beste som finnes i verden, vertfall for oss som spiller fotball, er tre poeng. Når vi scoret tre mål og i tillegg holdt nullen, ja da må vi si det var en herlig dag på Biri. 

Allerede etter myntkastet hadde vi en god følelse. Sist vi startet med ballen gikk det omtrent ti sekunder før ballen lå i nettet, og selv om det ikke ble mål denne gangen, var det heller ikke veldig langt unna helt i begynnelsen av kampen. 

Vi gikk ut i en 4-4-2 med diamant på midten, inspirert av Milan, da vi føler vi har mange lignende spilleryper. Vi har jo egentlig nektet å spille med fire på midten, men det funket bra da vi fikk snudd om litt. At vi ikke hadde vinger brydde vi oss ikke så mye om. Evenstuen og mellomste Svellet løper i fra mange i 5. divisjon uansett. 

Det så ut til at formasjonen fungerte, for vi koblet tidlig et grep om kampen, og fikk ballen til å gå mer enn på lenge. Noen lange ble det så klart, men færre enn det har vært på ei stund. Og da de kom var det sjelden som følge av panikk, men heller fordi det gikk noen ålreite løp lenger opp i banen. 

Inne på midten må vi vel være så ærlige å si at vi dominerte, med Pirlo, Seedorf, Gattuso og Kaka. Eller var det Sørli, Reinsby, Farås og Svellet? Uansett, vi var best der. Indreløperne vant mange dueller, mens Sørli stod bakerst og styrte skuta. Dominansen her førte til at vi kom til noen ålreite sjanser lenger frem i banen, men det var egentlig dødball vi var farligst på tidlig i kampen. 

Det er et under at vi ikke scoret på en av 3-4 store sjanser etter innkast og corner. Håkon Delap Svellet kastet til 5-meteren, og ballen spratt som regel både hit og dit, via stolper, tverrligger, keeper og ut. Men i mål? Nei. Ikke før Henrik Svellet fant Anders Evenstuen på en overgang ble det mål. Samarbeidet mellom Shevchenko og Inzaghi på topp fungerte utmerket, og vips 0-1. Fullt fortjent for øvrig. 

Backrekka fikk ikke all verdens av utfordringer i den 1. omgangen på Biri tirsdag kveld. Maldini, Nesta, Stam og Cafu hadde stort sett full kontroll. Biri var småfarlige på noen overganger, men det var egentlig dribling og småspill av våre egne forsvarere som fikk opp pulsen mest. 

Da vi gikk til pause var det med en fullt fortjent 0-1 ledelse, som strengt tatt burde og kunne vært både 0-2 og 0-3. Anders Kristoffersen i Toten-målet hadde ikke all verden å bryne seg på i første omgang, men fungerte rett som det var som sweeper. Kanskje greit med tanke på enkeltes pasningsferdigheter i de bakre rekker. 

Midtbanemaestro på A-laget. Linje- og medisinmann i
5. divisjon uten at det preget humøret nevneverdig.

Ved pause kom Trond Aass inn, som nok en gang sporty stilte opp på kort varsel så vi fikk en innbytter. Da vi alle er topptrent trenger vi ikke mange å sette inn, men en er som regel greit. 

Vi la også etter hvert om til vår mer vante 4-3-3 formasjon, da Biri fikk etablert noe mer trykk. Det ble sjelden farlig, men det var greit å være litt føre var. Etter omleggingen fikk vi tilbake litt mer ro, og spilte oss etter hvert til noen bra sjanser, samt gikk en del i offside. 

0-2 og 0-3 kom ganske kjapt etter hverandre. Henrik Svellet scoret vårt andre, etter at Trond Aass stusset ned på bakre stolpe der Henrik ventet og sikkert doblet ledelsen vår. Anders Evenstuen la på til 0-3, og mer eller mindre punkterte kampen ikke veldig lenge etter.

Da 0-3 lå i nota, forsvant også interessen for å forsvare seg en liten periode. Midtstopper på dribleraid og backer nærmere å selv gå i offside enn å oppheve egen offside var ikke noe uvanlig syn en periode. Det ga jo hjemmelaget mer rom fremover, men de slet med å skape de store sjansene. Den største sjansen fikk de da Hans Svellet forsøkte å dempe en ball inn til Anders Kristoffersen som ble litt kort. Heldigvis for vår del klarte ikke Biri-spilleren helt å stokke beina. 

Ettersom begge lag begynte å bli litt mer slitne utover den 2. omgangen, steg både temperaturen og barnslighetsgraden en del, uten at det ble veldig stygt. En Biri-spiller fikk gult for en susende takling, før samme mann kanskje slapp noe heldig litt senere da nok en takling var litt på kanten, men noe grisespill var det ikke. 

En som derimot ikke slapp unna var Simen Fodstad. To gule i løpet av fire minutter omtrent ti minutter før slutt betydde en tidlig dusj. Vi skal ikke rippe opp i hva de to gule kom for, men kan vel si at det var litt unødvendig, samt at det andre gule var noe tvilsomt. Det var ikke mannen langs sidelinja, som Simen etter hvert fant ut at hadde dommerkurs som ga det røde, men mannen i blå drakt midt på banen. Det skal nevnes at mannen langs sidelinja nok ikke var missfornøyd med avgjørelsen. For øvrig vårt første røde kort på snart to sesonger. 

Da Fodstad gikk ut falt Trond Aass ned som midtstopper, og dannet sammen med eldste Svellet et stopperpar som falt av i god tid. Det fungerte, og flere mål ble det ikke. 

Vi kunne med det konstatere høstsesongens andre seier på tre forsøk. En fullt fortjent seier, som gjør at vi nå kan rette fokus oppover tabellen i innspurten. En tabell som for øvrig er svært jevn fra 2. til 8. plass

Til uka venter to kamper, da først Gausdal kommer på besøk mandag, før Lillehammer 3 venter borte torsdag. 
Comments