Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Bittert tap til tross for herlig laginnsats

lagt inn 29. jun. 2015, 14:51 av Hans Svellet   [ oppdatert 30. jun. 2015, 01:19 av FK Toten ]
Benken: Amund Berg og Ola Sandbæk

Mandag kveld dro B-laget til Redalen på jakt etter vårsesongens siste poeng. Dessverre måtte vi reise slukøret hjem, etter å ha lagt ned en imponerende innsats i 2x45 minutter mot et meget godt Redalen 2. 

Hjemmelaget hadde tatt med seg en god porsjon gode fotballspillere fra A-laget sitt, som antageligvis så muligheten til å få litt skikkelig kamptrening mot topp motstand. Det ser ut til at de har manglet det i 4. divisjon. 

Egentlig hadde undertegnede tenkt å kaste stein i glasshus om hvor latterlig det er å ta med 4-5 helt sentrale spillere fra 1. laget, men det er visst ikke så stor forskjell på toppen av 4. divisjon og bunnen av 5. divisjon som mange tror.

Vi bestemte oss for å gå ut omtrent som et italiensk lag på bortebane i Europa, og heller ta overgangene. Spesielt innledningsvis. Redalen hadde noen veldig kjappe spillere sentralt, som skulle styre mye. De lot ballen gå fort, men kjappe som vi er i beina hang vi godt med. Overraskende lite etterslenger. De etterslengene som var stod Redalen for, men når man blir voksen nok har man tydeligvis frikort hos dommeren. 

Til tross for et lite spillemessig overtak kom ikke hjemmelaget til de helt store sjansene. De slo i bakrom noen ganger, men vi hadde like god kontroll som Juventus på en god dag. 

Vi på vår side flyttet ballen fort oppover i banen når vi hadde mulighet, og holdt den mer i laget når muligheten for det ba seg. Noen ganger rundet vi på kanten, mens andre ganger prøvde vi å spille oss gjennom i midten. Dessverre er Henrik Svellet litt for sterk i kroppen til å noen gang få frispark eller straffe i situasjoner som mange andre kaster seg ned, gestikulerer med armene og får frisparket eller straffesparket. Da han sa hva han mente til dommeren ble han belønnet med et gult kort. 

Det var veldig lite store sjanser i den 1. omgangen, og den største var et skudd fra Henrik Svellet, samt et par halvsjanser til Redalen på noe bakromsballer ut på kanten. Deres største sjanse som vi klarer å huske kom etter et innlegg. Ballen traff først en midtstopper, før den spratt opp i hodet på den andre som kaldt "headet" inn til en liggende Anders Kristoffersen i Toten-målet. Full kontroll der også. Vi gikk til pause på 0-0, var egentlig godt fornøyd med det og følte vi hadde grei kontroll. 

Den andre omgangen åpnet i samme spor som den første, før Redalen utover omgangen trykket oss mer og mer bakover. Til tross for det ble det stort sett med småspill rundt 16-meteren, før vi ryddet unna. I denne perioden var det veldig mye ett spark for vår del, og vi ble løpende mye mellom, uten at det er noe problem da vi nå har hatt en hel vårsesong på å spille oss i form. 

Samtidig som Redalen spilte, uten å nesten komme til skudd i det hele tatt, tok vi heller overgangene. Både Henrik Svellet og Martin Aass fikk i veien gode skuddforsøk, men hjemmelagets keeper var trygg. 

Til tross for at Redalen hadde et spillemessig overtak i 2. omgang var det utrolig bittert og føltes i grunn litt ufortjent da hjemmelaget tok ledelsen omtrent kvarteret før slutt. Spesielt med tanke på at han som slo frisparket sleivet (det hørte vi på reaksjonen i det ballen gikk) og han som headet det inn på bakre stolpe klatret mer enn et ekorn på rømmen. I denne kampen vant vi utrolig mange dueller, og var kyniske som bare det i egen 16-meter, men ble rett og slett slått i en duell på verst tenkelig sted på banen. 

Vi lot oss ikke knekke av målet, og klarte å slå tilbake sjansemessig. Amund Berg kom til et godt skudd fra skrått hold som ble reddet, før samme mann headet i tverrliggeren noen minutter før slutt. Det var også et par returer som falt ned i farlig område, men vi nådde akkurat ikke frem. 

Helt til siste dødball prøvde vi så godt vi kunne å kjempe ballen i mål, men hjemmelagets keeper ruvet i feltet som ingen annen 5. divisjonskeeper vi har sett, og plukket unna forsøkene våre. Dermed ebbet det ut med 1-0 til Redalen i det som vi tør påstå er en av de bedre 5. divisjonskampene vi har vært involvert i på lenge.

Det var nok mange som avskrev oss da de så laget til Redalen, og selv om det endte med et surt tap skal samtlige ha skryt for innsatsen som ble lagt ned, og det var kun tilfeldigheter som sørget for at vi ikke tok med oss poeng. Spiller vi slik utover høsten blir det garantert mange poeng. 

Nå tar vi sommerferie. Om den er velfortjent kan sikkert diskuteres, og om vi bør ta det kan absolutt diskuteres, men ferie er det uansett. Neste kamp er 4. august da Vingrom venter hjemme. Etter å ha blitt fradømt tre poeng der i vår seks minutter på overtid er revansjelysten stor. 
Comments