Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Endelig kom seieren

lagt inn 31. mai 2015, 07:16 av Hans Svellet   [ oppdatert 31. mai 2015, 07:42 av FK Toten ]

Benken: Fredrik Skjølås, Magnus Sveen, Amund Berg og 
Anders W. Lunde

Referatet lot vente litt på seg denne gangen, da feiringen av sesongens første seier begynte allerede på bussen på vei hjem lørdag ettermiddag. For etter noen bitre tap og poengtap i innledningen av sesongen, var det endelig duket for årets første trepoenger lørdag. Hukommelsen er noe svak i dag, men her er referatet. 
 
Allerede på bussen oppover hadde vi på følelsen at det lå tre poeng å ventet på oss oppe på Lindflåa kunstgress, men at det skulle stå 0-10 i favør Toten når dommeren blåste av hadde selv ikke vi trodd. 

Vi var lenge i tvil om vi kom til å få lov til å spille kampen, da vi i utgangspunktet hadde like shortser og strømper som hjemmelaget. Det er noe som går bra i Premier League, men i 5. divisjon derimot. Det hele løste seg fint med at hjemmelaget kom på banen i alle regnbuens farger. 

Vi så tidlig at det var muligheter for å legge press på hjemmelaget, og det gjorde vi. Vi skapte flere gode sjanser, uten at vi fikk uttelling, og enkelte tenkte kanskje at vi igjen skulle få problemer med å score mål. Men heldigvis måtte vi ikke vente veldig lenge på uttelling. 

En fin stikker ble spilt inn i bakrommet, og Anders Evenstuen kom alene med keeper. I det han skulle runde keeper ble han feid ned, men ballen spratt til Henrik Svellet som enkelt satte 0-1. 

Vi fortsatte å kjøre over hjemmelaget, som hadde veldig lite å by på. Anders Kristoffersen i Toten-målet hadde en veldig rolig dag på jobb, og den ene store sjansen til hjemmelaget var det han selv som skapte i forbindelse med et tilbakespill. 

Overkjøring fikk et nytt navn i Gausdal i går - FK Toten 2, og uten at vi har tellingen tror vi at vi nærmet oss ti cornere bare i den første omgangen. Farlig ble det til og med på noen av dem, uten at det ble uttelling. Uttelling fikk derimot Amund Farås da han klinte til fra omtrent 16 meter. Skuddet fikk en liten skru og suste utagbart forbi hjemmelagets målvakt. 

Som nevnt før kamp hadde vi skuddtrening på onsdag, og det viser seg til vår overraskelse at det hjelper å trene på ting. Tenk hvor vi kunne vært om vi hadde oppdaget dette tidligere. 

I pausa gjorde Anders Mourinho Lunde tre bytter, og selv om vi ledet med to til pause fikk han veldig god uttelling av byttene, for i den andre omgangen ble enveiskjøringen til ren propagandafotball. Blant innbytterne var debutant Amund Berg, som la igjen håndballklisteret i garderoben og ikke handset en eneste gang. 

Lars Alund la på til 0-3 tidlig i omgangen med et pent langskudd, og derfra og inn rant målene bare inn. Fredrik Skjølås la på til 0-4, før Henrik Svellet fullførte et hat-trick med 0-5 og 0-6. 

"Bare skriv hermetegn du," sa han tørt da dommeren lurte på hvem som hadde scoret det sjette. 

Jo Alund la på til 0-7, før Amund Farås scoret sitt andre for dagen til 0-8. Mourinho Lunde som hadde byttet inn seg selv de siste 20 minuttene la på til 0-9 som bare Solskjær gjorde i sin tid, før Espen Sørli fastsatte sluttresultatet til 0-10. 

Etter at vi har sløst med sjansene i flere kamper, kan man trygt si at vi fikk se den berømte ketchupeffekten i Gausdal lørdag ettermiddag. Vi kunne sikkert klart å omsette enda flere sjanser i mål, men det henger vi oss ikke opp i på en dag hvor vi scorer ti. 

Utover 2. omgang gikk nok de fleste å ventet på en varm dusj, da det regnet og gradestokken så vidt krabbet på plussiden. Gleden var derfor stor da det viste seg at vannet i dusjen var enda litt kaldere enn regndråpene utenfor. 

Nå er det kampfri ei drøy uke, før Lillehammer 3 venter 9. juni. Med fornyet selvtillit gleder vi oss til å ta i mot topplaget på Skreia. I mellomtiden skal vi også vurdere å trene litt, da det som nevnt viser seg at det hjelper. 
Comments