Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Deilig lagseier i lokaloppgjøret mot Kapp

lagt inn 24. jun. 2015, 14:49 av Hans Svellet   [ oppdatert 24. jun. 2015, 23:57 av FK Toten ]
Benken: Martin Aass, Dag Alund, Anders Kristoffersen 
og Anders W. Lunde. 

Jadda!! Det er så deilig! Seks mål og tre poeng mot Kapp i noe vi må kalle et severdig lokaloppgjør. 

Vi gikk ut omtrent som vi planla. Prøvde å flytte opp laget og banke ballen opp. Samme resept som på Vingar. De lange ballene kom, men laget kom ikke godt nok etter, og alle langpasningene var heller ikke av beste merke. 

Enkelte vil kanskje mene vi slo vel mye langt i 1. omgang, og sett i ettertid skal vi vurdere å ta litt selvkritikk på nettopp det. 

Kapp på sin side valgte å utfordre forsvarsrekka vår på fart. Selv om fart er den største styrken til alle som spiller bak, så ble spissen deres litt for rask. Når forsvarslinja i tillegg så ut som et trekkspill i perioder ble det vel mange spurtdueller mot eget mål. 

Det var på nettopp et gjennomspill gjestene også skulle ta ledelsen. Slik vi opplevde det en soleklar offside, men dommeren mente ikke det, og Kapp kunne enkelt sette 0-1 fra litt distanse. Gjestene la også på til 0-2 kort tid senere etter litt klabb og babb på en corner. Vi så på hverandre mens Kapp kriget inn ballen, før vi kjeftet på hverandre. Omtrent som halvparten av målene vi har sluppet inn i år altså. 

Bursdagsbarnet Lars Østerud var ikke veldig fornøyd med klareringsforsøkene, eller mangel på sådan i den situasjonen. For de som lurer fylte Lars, akkurat som sist Kapp spilte kamp på Skreia, 30 år i dag. 

Som alt for ofte denne sesongen trengte vi et par i sekken for å våkne og skjerpe oss, men heldigvis tok vi oss sammen og fikk noen minutter senere straffespark. To strake armer i ryggen på Kjetil Reinsby inne i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Kappingene var fra seg av sinne, mens vi på vår side var helt enige med dommeren. Soleklar. 

Straffe har egentlig ikke vært en målsjanse for oss, men Lars Alund ble vår første straffescorer på to år da han reduserte til 1-2. Resultatet stod seg til pause etter at vi ikke helt hadde fått til det vi ønsket de første 45 minuttene. Pausen brukte vi godt, og fikk justert inn litt, før vi kom ut klare til å kjempe hjem tre poeng i den 2. omgangen. 

Etter bare et par minutter utlignet vi til 2-2 på en corner. Anders Evenstuen headet ballen over streken, før Kapp sin keeper "reddet" den. Vi jublet for et soleklart mål, men dommeren var ikke enig med oss. Denne gangen hadde for en gangs skyld Kappingene ingen ting å utsette på mannen med fløyta. 

Vi beit tenna sammen, og nektet å la oss knekke. Vi fortsatte å trykke på, og skulle få fortjent lønn for strevet. De lange ballene begynte også å fungere bedre når Kapp ikke orket å presse oss like høyt i banen, og 3-2 kom etter et fantastisk gjennomspill av Hans Svellet, som Håkon Svellet muligens stusset videre. Dag Alund ventet i andre enden, og satte sikkert 3-2. 

Utover omgangen tok vi mer og mer over, og vi så at de enorme treningsmengdene vi har i beina gjennom vinteren og våren betaler seg. Kampen ble også mer og mer krig, og i motsetning til 1. omgang sto vi mer frem som voksne karer i den 2. omgangen. Vi vant langt flere dueller, og det var Kappingene som måtte jage ball og stå for de fleste etterslengene. Selvfølgelig hadde vi noen vi også, men ikke flere enn man kan forvente i et lokaloppgjør i 5. divisjon.

Trykket vi klarte å legge skulle også resultere i at vi snudde kampen. Amund Farås sørget for det med et fint skudd etter litt klabb og babb inne i feltet. 

Vi følte vi hadde god kontroll, men den gang ei. Det herlige lokaloppgjøret var nemlig ikke ferdigspilt. Vi rotet det til rundt og inne i egen 16-meter, og de blå pirket inn 3-3 på en sjelden visitt. Vips var vi like langt igjen. 

Utligningen skulle ikke knekke oss, for vi hadde nemlig bestemt oss denne kvelden. Dommeren bestemte seg også for å peke på straffemerket en gang til da Kjetil Reinsby ble felt på vei ut av banen. Nok en gang var Kappingene folkeville, mens vi selvfølgelig var enige med dommeren. Soleklar straffe igjen. Dag Alund satte 4-3 sikkert fra straffemerket, og vi må vel karakterisere innhoppet hans etter pause som helt greit.  

Dette målet virket å være et tungt slag for Kapp, mens vi utnyttet den positive energien. Lars Alund la på til 5-3 med et langskudd, før Anders Evenstuen scoret 6-3 på en retur drøyt ti minutter før slutt.

Kapp jaget redusering, men vi spilte herlig kynisk fotball. Et par overganger og et frispark fikk de, uten at de klarte å utnytte dem. Dermed ebbet kampen ut med 6-3 i vår favør, i en kamp hvor vi må trekke frem innsatsen i 2. omgang som meget positiv. 

En herlig seier i lokaloppgjøret mot Kapp, som også ga oss våre første poeng på hjemmebane denne sesongen. Vi tror også publikum koste seg med en underholdende fotballkamp, der det ikke var noe å utsette på innsats eller dramatikk som ikke en gang Hotell Cæsar kan måle seg med. 

Dette var en herlig lagseier, der samtlige bidrar til seier i en av sesongens høydepunkt. Det er også verdt å merke seg at vi ikke fikk noen gule kort. 

Vi gleder oss allerede til returoppgjøret på Fauchaldplassen til høsten, men før den tid venter Redalen 2 borte på mandag, før vi tar en fortjent sommerferie. 

Coach Lunde var også fornøyd etter kampen, og oppsummerte den på følgende måte:

"Vi starter matchen brukbart før vi går tilbake til gamle synder og slipper inn et par enkle mål på grunn av at vi er ute av balanse gjennom sentrallinja og kommuniserer for dårlig. Etter kalddusjen viser vi etter hvert hvem som vil mest og er best. Vi har en 15-mannstropp i dag som alle er involverte og bidrar til en sterk snuoperasjon og lagseier. Dette smakte utrolig godt!! Bedre enn isen på Billitkiosken, og som du ser på kroppsbygningen min er jeg veldig glad i is!"

Comments