Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Knepent og bittert tap mot Faaberg 2

lagt inn 11. aug. 2015, 15:39 av Hans Svellet   [ oppdatert 12. aug. 2015, 04:39 av FK Toten ]
Benken: Amund Farås og Kristian Megaard
Tirsdag gikk 5. divisjonsgutta på et bittert bortetap mot Faaberg 2 på Jorekstad. Hjemmelaget var nok litt usikre på om det var FK Toten eller bedriftsidrettslaget til Nettbuss som hadde kommet på besøk og parkert bussen, men selv om vi ikke underholdt med spillet hele tiden, ble det en spennende kamp. 

Vi bestemte oss for å gå ut i hundre og score det første målet. Da vi fikk starte med ballen fant vi ut at det var like greit å score med det samme. Fra dommeren blåste i fløyta gikk det ikke noe særlig mer enn 10 sekunder før ballen lå i mål bak Faaberg 2 sin keeper. 

Espen Sørli fikk ballen fra avspark, slo den opp i Faaberg sin 16-meter og Martin Aass fikk den videre inn foran mål. Der dukket Håkon Svellet opp og vips - 0-1. Fullt fortjent!

Da vi hadde fått målet vi skulle ha la vi helt om taktikken. Italienske lag som leder 0-1 på bortebane i Europa, Chelsea og Tony Pulis sine mannskap blir som ultraoffensive å regne sammenlignet med oss i perioder. Underholde gjorde vi forrige uke. Denne uka handlet det kun om poeng. Bildet øverst viser vel omtrent hvor offensivt vi spilte.

Til tross for den taktiske omleggingen var vi uhyre nærme 0-2 etter bare fem minutter. Håkon Svellet kom rundt på kanten, og la inn i feltet til Dag Alund. Han fikk stå veldig alene, men frykten for å gå opp i 0-2 var for stor, og avslutningen gikk rett på keeper. 0-2 er jo som alle vet en farlig ledelse, og det ville blitt 85 lange minutter å leve farlig. 

Faaberg på sin side stod halve omgangen å trillet ball frem og tilbake på egen 16-meter, mens når de ikke gjorde det prøvde å finne kantspillerne sine. Noen relativt kjappe kantspillere. Vi hadde grei kontroll en stund, hvor blant annet Lars Håkensbakken brøt foran en rekke ganger. Etter en en god del forsøk, hvorav flere som gikk ut over dødlinja, kom de til slutt rundt på kanten, fikk slått 45 ut i feltet, og bang. 1-1. 

Det skal også sies at hjemmelaget var nære et straffespark litt før utligningen, men dommeren valgte å dømme frispark på 16-meteren, selv om forskjeelsen nok var en liten halvmeter innenfor 16-meterstreken. En god vurdering som vi var helt enige i.

Utenom målet skapte ikke hjemmelaget så veldig mye, til tross for at de hadde ballen 80% av tiden. De var alene gjennom en gang, men Anders Kristoffersen reddet mesterlig. I tillegg var de småfarlige på et par cornere, men etter sjansene å dømme var faktisk 1-1 helt greit til pause. 

I pausen ble vi ganske enige om at vi skulle prøve å holde bittelitt mer på ballen noen ganger, slik at det ikke bare ble ett spark og løping i mellom. Det klarte vi forsåvidt, samtidig som vi hadde full kontroll på Faaberg. De trillet ballen på egen 16-meter, og det var egentlig helt greit for oss. Med to innbyttere er det ingen vits å løpe på alt og ingen ting. 

Da vi lånte ballen var vi fortsatt ganske direkte, og skapte en kjempesjanse på et gjennomspill til Henrik Svellet. Han skar inn fra kanten og fyrte av. Der alt gikk i mål forrige uke, ville det seg ikke helt denne gangen, og avslutningen gikk utenfor mål. 

Utover omgangen klarte Faaberg å spille seg til noen halvsjanser, men som regel endte det med corner eller 5 meter. På den ene corneren ble det veldig farlig, men headingen gikk utenfor. De kom seg også rundt på kanten et par ganger og fikk slått inn, men vi fikk avverget. Helt til det gjenstod 10 minutter. Da fikk de en corner de aldri skulle hatt, traff ett av fyrtårnene inne i feltet, og vips var det 2-1. 

For første gang siden kampens åpningssekunder følte vi virkelig at vi måtte frem. Vi la om til tre bak og fikk bra trykk på dem i perioder. Det ble noen dødballer og ganske bra sjanser av det. Hjemmelaget på sin side fikk mye rom å kontre i, men klarte ikke utnytte det da de var så rystet av det enorme Toten-presset at de bare skalv i buksene. 

Enkelte vil sikkert si at vi kanskje burde vært mer offensive tidligere, men vi kan garantere at med vår form og kun to innbyttere så var aldri det en realistisk mulighet som ble vurdert. Der vi hadde vært kyniske i 80 minutter, ble hjemmelaget plutselig veldig kyniske de siste minuttene. De byttet mer enn et hockeylag og dro ut tiden så godt de kunne. 

Helt på tampen presset vi frem et par cornere. Den første stoppet i en av deres høyreiste stoppere, men han måtte gi ny corner. Den corneren fikk Dag Alund så vidt hodet på, og ballen fikk nydelig retning mot mål. Vi var nesten i ferd med å juble for en fullt fortjent utligning, men Faabergs keeper, med hjelp av tverrliggeren, fikk avverget mål. Anders Kristoffersen som hadde kommet opp fikk plukket opp returen, men det ble ikke noe ut av det og dommeren blåste av kampen. 

Dermed endte det med et utrolig bittert tap mot topplaget, på en dag vi føler vi fikk til det vi prøvde på i store deler av kampen. Dessverre glapp det på en dødball i mot, men vi leverte en god bortekamp mot kanskje det beste laget i avdelingen. Det var ikke pent, men det var sjansen vi hadde denne dagen. 

Neste uke venter nok et topplag, da vi skal til Biri. 
Comments