Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Kuleramma gikk tom da B-laget feide over Gausdal

lagt inn 24. aug. 2015, 16:06 av Hans Svellet   [ oppdatert 25. aug. 2015, 00:28 av FK Toten ]
Før kampen skrev vi om at vi ikke skulle undervurdere kveldens motstander til tross for at vi slo de 0-10 borte. Vel, det gjorde vi ikke.


Foran fra venstre: Amund Farås, Håkon Svellet, Anders
Kristoffersen. Bak fra venstre: Håkon Farås, Hans Svellet,
Lars Håkensbakken, Kjetil Reinsby, Magnus "Cafu" Sveen,
Espen Sørli, Anders Evenstuen, Martin Aass og Amund Berg.
Ikke på bildet: Joakim Bjørnerud. 
19-1 stod det da dommeren blåste av kampen, og ryktene skulle først ha det til at det var klubbrekord for FK Toten, men vi har ikke fått bekreftet dette. For 5. divisjonsspillere er det uansett ikke hverdagskost å score 19 ganger, så da måtte vi selvfølgelig koste på oss et lagbilde etter kampen. 

Kveldens gjester møtte først opp på kunstgressbanen på Lena, og kom derfor veldig sent til Skreia stadion. Allikevel rakk de fleste av dem å flytte litt på seg og da dommeren blåste i gang kampen hadde nok de fleste Toten-spillerne nervøsiteten som alltid er der før kamp. 

Den nervøsiteten gikk veldig fort over, da Anders Evenstuen scoret hat-trick det første kvarteret etter blant annet to straffer. For øvrig to korrekte straffer. Anders som før kampen fikk oppfylt ønsket om drakt nummer 9 svarte med å banke inn seks mål. Godkjent. Han gjorde med det også et lite byks i toppen av den interne toppscorerlista der Henrik Svellet er nærmeste konkurrent. Henrik som måtte jobbe var nedom stolpen å slo av en prat med yngstebror Svellet over en kaffekopp litt ut i 2. omgang, men det ble altså dårlig med mål denne kvelden. 

Utover omgangen fortsatte vi bare å kjøre over gjestene, og lot ballen gå, og ga oss ikke før vi hadde scoret ni ganger i løpet av første omgang. Gjestene sitt høydepunkt de første 45 minuttene var nok da de to spissene deres stod igjen på en corner og lekte med en frosk som hadde funnet veien ut på banen, før en av dem bar den ut til sidelinja. 

Det kunne fort vært enda mer til pause, og det er smått utrolig at vi ikke klarte å utnytte ett av flere gode innlegg fra Magnus "Cafu" Sveen som fosset opp og ned på høyresiden fra sin backposisjon. Han toppet omgangen med å score et flott mål etter ett av sine mange løp ned langs kanten. 

Gjestene på sin side hadde svært lite å by på, og deres største sjanse kom etter et tilbakespill fra Hans Svellet til Anders Kristoffersen. Pasningen var i svakeste laget, og Anders hadde nok nesten grodd fast bakerst da det ikke skjedde så mye der, og brukte litt tid på å komme seg ut. Spissen deres vant duellen, men forsøket på å sette ballen i det åpne målet misslyktes på smått utrolig vis. Kanskje vi skulle klare å holde nullen igjen?
 
 
Med tre mål de første 15 minuttene la vi opp til et skjema på ett mål hvert femte minutt. Det skjema fulgte vi utover, og til pause lå vi helt på skjema med 0-9.

Regnet øste ned i den første omgangen, men det hadde faktisk møtt opp litt publikum. Da regnværet ga seg og 1. omgang etter hvert ble til 2. omgang forsvant også den ene etter den andre. Litt merkelig, med tanke på hvor spennende det var ute på banen, og at det ikke gikk noen Premier League-kamp verdt å skrive hjem om denne kvelden. 

I pausen handlet det om to ting, foruten at Håkensbakken fikk lurt til seg kapteinsbindet og med det reddet hele uka. For det første skulle vi fortsette å spille ball og heller score flere mål. For det andre forsøkte vertfall enkelte å si at det hadde vært moro å holde nullen. 


Benken: Håkon Farås og Håkon Svellet

Det første klarte vi bra, vertfall periodevis, og vi dunket inn flere mål. Kulerammene var ikke store nok og dusinet var fort fullt. Men som alltid når vi leder vil alle frem å score mål. I dag var vel strengt tatt dagen der det var greit, og backer, stoppere og midtbanespillere forsvant alle fremover. Helst samtidig. Det ga gjestene rom å kontre i, og ved en anledning utnyttet de det. Håkon Svellet som hadde kommet inn i mål ble nok litt overrasket over et skudd som duppet inn i lengste. Forsvarsspillet i forkant snakker vi ikke mer om. 

Ellers gjorde Håkon Farås comeback i Toten-drakta denne kvelden, da han kom inn etter en halvtime i 1. omgang. I den 2. omgangen kronet han comebacket med en flott scoring. 

Da vi nærmet oss 15 mål begynte ryktene om scoringsrekord å gå. Først langs sidelinja, før vi ute på banen også fikk høre det. Det var nok ikke så dumt at vi fikk beskjed om det, for en periode midt i 2. omgang var det mye føring av ball og få pasninger, men på slutten skjerpet vi oss, spilte bedre og satte noen til slik at det ble 19 til sammen.

Dersom ryktene stemmer satte vi dermed klubbrekord for største seier mandag kveld, men om de ikke stemmer så scoret vi uansett et lass med mål og pyntet veldig på målforskjellen som nå faktisk er nest best i avdelingen. Med noen kamper til gode på enkelte ligger vi også på 5. plass på tabellen. Dette er for øvrig første gang vi har vunnet to kamper på rad denne sesongen, og vi har nå vunnet tre av de fire siste kampene.  

Nå skal seieren nytes en dag eller to, før vi gjør klar for ny dyst borte mot Lillehammer 3 på torsdag. Der har vi noe å revansjere fra vårsesongen, og håper dagens kamp ga ytterligere økt selvtillit. Frem til kampen skal vi ligge med beina høyt, kanskje trikse litt i stua, spise og drikke godt og muligens trimme litt. 

Målscorerne: Anders Evenstuen (6), Amund Berg (4), Kjetil Reinsby (2), selvmål (2), Joakim Bjørnerud (2), Martin Aass, Håkon Farås og Magnus Sveen. Tar et lite forbehold om feil i denne oversikten, da det ble litt mye å holde styr på utover kvelden.
Comments