Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Seier i målkalas mot Vingrom

lagt inn 4. aug. 2015, 14:49 av Hans Svellet   [ oppdatert 4. aug. 2015, 23:52 av FK Toten ]
Benken: Jo Alund, Dag Alund og Trond Aass

"Det er ingen som går på fotballkamp for å se på innkast" sa Nils Arne Eggen på 90-tallet med tanke på at fotball handler om underholdning. Selv om de også fikk se noen innkast, så tror vi absolutt tilskuerne på Skreia idrettsplass fikk underholdning tirsdag kveld. Enkelte trodde kanskje de var på Hawaii når de så på fotballen ute på banen i perioder, men det er en annen sak. 

Etter at de første minuttene var spilt, og de verste ferietouchene var unnagjort for begge lag, koblet vi et lite grep om kampen. Med ei angrepsrekke hvor samtlige løper fra de fleste forsvarere i divisjonen takket og bukket vi for alt bakrom Vingrom ga oss. De gjorde det samme, da fart ikke skal sies å være den største styrken til forsvarsrekka vår heller. 

Vi utnyttet raske angrepsspillere mot litt tregere forsvarere først, da Amund Berg fant Henrik Svellet, som sikkert satte 1-0 etter å ha løpt seg fri. 

Bortelaget svarte med å banke baller inn i bakrommet vi etterlot oss, og når vi surret det til både på vei fremover og bakover ba vi nærmest om å slippe inn utligningen. Da 1-2 kom kort tid etter på omtrent samme måte var frustrasjonen stor i de bakre rekker. Mindre ble den ikke av at 1-3 gikk inn kort tid etter det igjen. På 1-2 ble Jesper Ulsrud snytt for den klareste straffa på Skreia dette årtusenet, da Vingrom var for seint ute i ei takling. Det var ikke eneste gang de var det denne kampen, men vi var vel ikke tidsnok hver eneste gang vi heller. 

Noen kjappe mål i mot og en dommeravgjørelse vi ikke var helt enig i knakk oss ikke. Vi tok oss sammen og fikk i gang det offensive spillet vårt igjen. Det gikk kanskje opp for de fleste at vi, akkurat som Vingrom, var best med ansiktet mot motstanderens mål. Med ansiktet mot eget var det som regel i full spurt, men full spurt var dessverre ikke alltid nok. 

Utover 1. omgang oppdaget vi også at Espen Sørli hadde bedre tid enn italienere som leder 0-1 på bortebane i Europa i det 80. minutt har inne på midten. Da gjestene i tillegg ble litt tyngre i beina og vi fant han oftere strødde Sørli bare rundt seg med flotte pasninger. En fryd å se på. Med de tre kjappe foran og to indreløpere som trykket etter ble det slutt litt for mye å håndtere for bortelagets forsvar. 

Jesper Ulsrud fikk først revansje for straffen han aldri fikk og reduserte til 2-3 alene med keeper, før Henrik Svellet fikk all tid i verden alene med keeper og utlignet til 3-3. Et resultat som også stod seg til pause. 

I pausen gjorde vi et par grep, som blant annet ga oss mer fart i forsvaret, da Amund Berg gikk ned fra sin midtbaneposisjon. Inn kom to blad Alund, som begge markerte seg tidlig. Først spilte Dag gjennom Henrik Svellet som nok en gang fosset fra bortelagets forsvar, før han satte sitt tredje og vårt fjerde for kvelden. Ikke lenge etter scoret Jo Alund ett av årets mål på Skreia, da han fra 17-18 meter klinte ballen via tverrliggeren og i mål. Heldigvis gikk det via tverrliggeren, hvis ikke hadde Skreia måtte investert i nytt nett. 
 
- Den var det drag i, var hovedpersonens kommentar etter kampen. Det er nok ingen som var på Skreia tirsdag kveld som er uenige i det.
 
Etter de to tidlige involveringene til Alund-brødrene, samt at Amund Berg ved et par anledninger løp opp Vingrom-spillere på tur i bakrom er det ett uttrykk som litt ubeskjedent faller ned i hodet på spillende lagleder. Coaching i verdensklasse!

Vi skulle også legge på til 3-6 etter at Vingrom sin målvakt ble som smågutt å regne i en duell med Henrik Svellet langt til side i 16-meteren. Henrik slo inn i feltet, der Kjetil Reinsby enkelt headet ballen i åpent mål. 

Vingrom prøvde å slå tilbake, men vi svarte med å få inn noen kjappe bein på midten da Trond Aass erstattet en sliten Espen Sørli. Vi kontrollerte kampen, men gjestene fikk en redusering på tampen, da en av deres spillere etter en corner fikk stå alene i 16-meteren og kline inn 6-4 på en volley. 

Flere mål ble det ikke, selv om det fort kunne blitt det begge veier. Til tross for noen rotete minutter midt i 1. omgang reiste vi oss og slo knallhardt tilbake og vant til slutt fullt fortjent. Snuoperasjonen viser at opplegget i sommer helt åpenbart har fungert, da vi holdt kampen bra. En som tydeligvis hadde brukt ferien ekstra godt var Henrik Svellet, som altså åpnet høsten med tre mål. På treninga søndag fikk han litt tyn for å bomme på noen store sjanser på små mål. 

- Det er vel ellevermål på tirsdag, svarte han bare da.

Nå skal vi trimme godt ei uke til, før serieleder Faaberg 2 venter borte tirsdag 11. august. Etter tapet i vår har vi ei høne å plukke der også. 
Comments