Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Seier over Kapp

lagt inn 15. mar. 2015, 15:20 av Hans Svellet   [ oppdatert 16. mar. 2015, 08:52 av FK Toten ]
https://plus.google.com/photos/112240437900161831805/albums/6126860458382297889
Vi fikk til slutt stablet et lag på beina mot Kapp søndag, og resultatet var oppløftende. Noen forsterkninger fra A-laget måtte til, men noen fordeler skal man ha når man er et 2. lag. 

Laget vi stilte var som følger:
Lars Østerud
Christoffer F. Eng - Trond Aass - Joakim Enger - Morten Nordland
Jo Alund - Thomas Løkken - Amund Farås
Joakim Bjørnerud - Anders Evenstuen - Lars Alund

Benken:
Jon Magnus Helganger
Ola Sandbæk

Som de som kjenner laget ut fra lagoppstillingen ser, var det et forsvar proppfullt med fart fra start. Til tross for det fikk Kapp banket noen halvskumle baller i bakrom, men klarte ikke å utnytte det. Farten i Toten-forsvaret ble rett og slett for stor. 

Etter hvert fikk de helrøde justert presset sitt litt, og som en følge av det ble presset satt høyere. Enkelte vil nok hevde at dette var risikosport, med tanke på den fysiske formen ingen har vist i vinter, men presset fungerte og nøytraliserte Kapp. 

På grunn av en del fravær i egen gruppe, fikk noen av A-lagsgutta litt kamptrening som fort kan bli avgjørende utover sommeren. Etter 3-4 ukers treningsleir i Thailand fikk for eksempel Thomas Løkken testet om det han gjorde i Asia fungerer. Flere europeiske storlag har de siste årene vært på oppkjørings- og draktsalgsturne i Asia. Vi tror ikke Løkken solgte mange drakter, så da må det ha vært en del av sesongoppkjøringen. 

Kampens første mål stod en annen som er i A-stallen for, da Lars Alund klinket et frispark i mål fra 25 meter. Med strak vrist limte han den opp i vinkelen og 1-0. Vinterens mål på kunstgresset. 

Samme mann stod for forarbeidet til 2-0 da han kom til linja, la ut i feltet der Anders Evenstuen ventet og satte 2-0. Mange husker sikkert Anders, som de siste årene har vært borte fra Toten på grunn av skolegang. Nå har han flyttet tilbake, og i sin første kamp for oss scoret kappingen mot Kapp. 

2-0 var også resultatet til pause, i en kamp som hjemmelaget fortsatte å kontrollere også i den 2. omgangen. Thomas Løkken la på til 3-0, før Christoffer F. Eng fortsatte vår leie tendens fra i fjor med å ikke score på straffer, da han misset fra 11-meteren. Vi er 5. divisjons svar på England, og avspark er fortsatt en større målsjanse enn straffespark når Toten 2 møter til kamp.

Joakim Bjørnerud sørget for at kappingene går til sengs svimle, og det på en søndag, da han driblet fra egen halvdel og satte 4-0. 

Ti minutter før slutt kom dagens lille overraskelse fra Toten 2 sin side, da Jon Magnus Helganger fikk et innhopp. Han satte dagens femte ball i nettet, men ble vinket av for offside. Helganger er på prøvespill, da vi jakter en møtende spiss med målteft. Etter å ha snudd kampen for Kolbu/KK 2 mot Toten 2 i fjor høst nærmest på egenhånd, er det klart at dette vil være en forsterkning for et hvert lag i 5. divisjon. 

Alt i alt en god gjennomkjøring for 5. divisjonsgutta, som fortsetter sin beinharde sesongoppkjøring inne i Totenhallen på onsdag. 
Comments