Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Storseier mot Kapp

lagt inn 16. sep. 2015, 15:12 av Hans Svellet   [ oppdatert 17. sep. 2015, 10:47 av FK Toten ]
Benken: Joakim Bjørnerud, Trond Aass og 
Magnus Sveen

Det ble til slutt en komfortabel seier mot Kapp på Fauchaldplassen onsdag kveld, da vi scoret hele sju ganger, mens hjemmelaget scoret kun ett.

 

De siste årene er Urbane Totninger og en og annen konsert det eneste som har fristet oss til Kapp, men i år har de altså fått på beina fotballag igjen. Det kan se ut til at konsert og show er det kappingene selv har vært mest opptatt av de siste årene også, noe som har gått litt ut over kvaliteten på fotballaget.  

 

Hjemmelaget åpnet kampen best mot et tamt Toten-lag. Det var ikke veldig mye futt i kappingene heller, men litt mer enn i de røde. Tempoet ute på banen var så lavt, at gåfotball ble redefinert det første kvarteret på Fauchald onsdag kveld. Til tross for det ikke eksisterende tempoet kom hjemmelaget til et par sjanser innledningsvis i kampen, men Manuel Neuer, nei Hans Svellet var det, i målet til FK Toten holdt gjestene inne i kampen. På et godt skudd fra 17-18 meter fikk han slengt opp en arm og slått ballen i tverrliggeren. Returen plukket han selv opp, før medspillerne fikk huden full. Det tok altså ikke mer enn et kvarter før kjipperhuggu var på plass hos utespilleren.

 

Runden med kjeft så ikke ut til å hjelpe, for det var fortsatt like tamt utpå der etterpå. Vi prøvde å spille, men fikk det ikke helt til da vi hadde ballen. Vi kom på halvdistanse hele tiden, og  ga Kapp litt for enkelt spillerom da vi ikke hadde ballen. Men så, nesten ut av intet kom 0-1 på en corner. Håkon Svellet la inn i feltet, der Dag Alund ventet og satte 0-1. Fullt fortjent. Med tanke på at vi hadde endt opp med å slå en del langt frem til da, og skapte sjanser etter dødball syntes nok noen vi kanskje var litt kyniske. Vi er ikke uenige.

 

Målet tente en liten gnist i kampen, og like etter lå også 0-2 i nettet bak Kapp sin keeper. Håkon Farås la inn til Håkon Svellet som skjøt. På egen retur var han frempå, og vips 0-2 i løpet av bare 2-3 minutter.

 

Vi hadde klart å få kampen litt mer inn i vårt spor, uten at vi på noen som helst måte hadde kontroll. Til det var avstanden mellom lagdelene alt for stor, og vi var fortsatt for passive. Det utnyttet Kapp, og spilte seg til noen sjanser. «Dette er en eneste stor målsjans,» som en av spillernes deres ropte var nok en overdrivelse, men de skapte absolutt noen halvsjanser. Til slutt utnyttet de også en av sjansene, da de kom rundt på kanten og fikk lagt inn i feltet til tidligere Toten-spiller Espen Langerud som plasserte ballen i nærmeste hjørne. Vips var det full kamp igjen.

 

Kappingene jaget utligning, men i stedet var Toten-spiller og kapping Anders Evenstuen frempå og la på til 1-3, som også stod seg til pause. Det var ikke ufortjent, men resultatet må sies å ha vært noe flatterende. To mål bedre var vi ikke i 1. omgang.

 

I pausa kom Trond Aass inn for Amund Berg som dro til Lena for å spille juniorkamp. Vi bestemte oss også for å justere presset litt da vi syntes vi hadde slitt med store avstander mellom lagdelene i første omgang. I tillegg fantes det ikke aggressivitet i presset, så vi ble enige om å starte i en boks og jobbe oss utover.

 

Den andre omgangen ble aldri spennende. Vi trillet ball, og kappingene løp stort sett mellom. Når vi satte 1-4 var kampen i realiteten punktert. Kapp prøvde seg litt, men slet med å bryte gjennom. De slo litt inn i bakrom, men Neuer var offensiv og plukket opp gjennomspillene. I stedet scoret vi tre ganger til, og vant dermed hele 1-7.


Det ble faktisk ingen kort i lokaloppgjøret, noe som egentlig peker mot en finspilt kamp, men Lars Håkensbakken skal vel prise seg lykkelig for at han ikke fikk kort da han satte inn en takling som kvalifiserte til høstfarger. 

 

I den andre omgangen fikk vi til mye mer spill enn i den første, og ballen gikk mye bedre i laget. En kombinasjon av at Kapp ble slitne og at vi vel må innrømme at vi stilte et godt lag var nok hovedgrunnene til det.

 

Nå gjenstår kun en kamp denne sesongen, da Redalen 2 kommer til Lena søndag klokka 15:00.

Comments