Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Tapa, tapa, tapa, tapa...

lagt inn 13. jun. 2015, 10:28 av Hans Svellet   [ oppdatert 13. jun. 2015, 10:51 av FK Toten ]

Benken: Jørgen Bjerkengen, Tobias J. Boge, Jonas
Harefallet og Anders W. Lunde

Vi har hørt en historie på Skreia om en tidligere fotballspiller som satt i garderoben før kamp å psyket seg ned/opp. Med ansiktet gjemt i hendene satt han å gjentok ett ord gang på gang i en tung sesong. "Tapa, tapa, tapa, tapa, tapa." For øyeblikket virker det som vi er i samme situasjon. 

Lørdag var det Øyer-Tretten som ble for sterke, da vi slukøret måtte reise hjem fra Stav idrettsplass med 3-1 i sekken. Ufortjent kan vi heller ikke si det var, selv om keeperen deres hadde en kjempekamp og vartet opp med noen fine redninger. 

Som de fleste andre som lykkes på gress i 5. divisjon spilte Øyer-Tretten direkte, og slo en del langt ut på kantene. De klarte også å spille litt opp på et par kjappe spisser som byttet på å spille hverandre gjennom. Det var på sistnevnte måte 1-0 skulle komme. En av hjemmelagets spillere ble spilt fri bak forsvaret vårt, og alene med Hans Svellet i Toten sitt mål var han sikker. 

Vi på vår side hadde ikke all verden å by på i den første omgangen, men noen ålreite sjanser kom vi til. For eksempel da Amund Berg dro seg så godt som fri, men i avslutningsøyeblikket ble forstyrret. Eller tatt. Alt ettersom hvordan man vurderer det. Dommeren vurderte det som at han ble forstyrret, før han sa at det ville blitt straffe om han falt. Hadde vi enda bare visst at det lønte seg å falle lett i stedet for å spille ærlig og fair....

Noen som derimot fikk straffe var hjemmelaget. De hadde nemlig skjønt at det lønte seg å falle lett. I en ren skulder mot skulder-duell var Amund Farås sterkest, hjemmelagets spiller gikk i bakken og dommeren pekte på straffemerket. 

Fra 11-meteren klinte hjemmelaget til, men gode keepere har hjelp av stolpene er det noe som heter, og straffen gikk i tverrliggeren og ut. 


En slukøret gjeng tusler av banen etter nok et tap. 
Så mye mer var det ikke å skrive hjem om fra den 1. omgangen. I den andre la vi om litt i hvordan vi spilte, og klarte etter hvert å spille oss til den ene sjansen etter den andre. Dessverre ble avslutningene for veike eller for rett på keeper, som vi dermed spilte god. Han utnyttet det, og vartet opp med et par veldig gode redninger på 1-0. 

I jakt på utligning la vi om til tre bak. Det ga større rom for hjemmelaget, som utnyttet det til å slå enda mer langt inn i bakrom, og vips var de alene med keeper igjen. Nok en gang trillet Øyer-Tretten ballen ned i hjørnet, og det stod 2-0. 

Til tross for en liten knekk ga vi oss ikke, og jaktet iherdig videre på et mål. Det skjedde mer og mer i og rundt Øyer-Tretten sin 16-meter, og til slutt fikk Trond Fodstad kranglet inn et mål som tente en gnist. 

Gnisten levde en liten stund, og vi kunne og burde utlignet, men hjemmelaget klarte å slokke gnisten med sitt tredje mål for dagen. Vi skrek på offside, men dommeren var ikke enig. De kom gjennom enda et par ganger, men de gangene ble de stoppet av keepervikaren. 

Dermed gikk vi på vårt andre tap på ei snau uke, og befester med det 8. plassen foran Kapp som også tapte lørdag. Om ei og ei halv uke, nærmere bestemt onsdag 24. juni kommer nettopp Kapp til Skreia idrettsplass for første gang på 10-12 (?) år i det som ser ut til å bli en bunnkamp. I mellomtiden skal vi prøve å slå Gudbrandsdalens høyeste mann og Vingar førstkommende onsdag. 

Dersom du kun har lest referatet virker nok det meste ganske negativt. Det var ikke fullt så mørkt som det virker, men undertegnede med flere er litt langt nede etter mye tap innledningsvis i sesongen. 
Comments