Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Tap i serieåpningen for 5. divisjon

lagt inn 4. mai 2015, 14:19 av Hans Svellet   [ oppdatert 4. mai 2015, 14:27 av FK Toten ]
B-laget tok i mot Vingar til serieåpning på kunstgresset tirsdag kveld, og gjestene ble ett nummer for store. Bokstavelig talt. 

For første gang på de to sesongene denne gjengen har spilt i 5. divisjon var vi tirsdag med på en skikkelig 5. divisjonskamp. Gjestene viste fra første minutt hva planen var, og banket lange baller på et par ganske kjappe vinger. Vi fikk justert noe, men de kom litt for lett rundt på kantene, noe som skulle straffe seg til slutt. Det gjør jo ofte det. 

Selv så vi ut som five-a-side laget til Barcelona inne på midten, ispedd noen bakromsballer. Vel og merke etter noen minutter hvor lagene tok og følte litt på hverandre. 

Litt ut i omgangen tok gjestene mer over, og langpasningene kom oftere og oftere. Til slutt fikk de også uttelling, da de kom rundt på kanten, fikk lagt inn, handset med seg ballen og satte 0-1 bak Åge Tangsveen. Om det var hands eller ikke er umulig å si, da ingen vet hvordan handsregelen faktisk er lenger, men ballen var i hånda. Vi forholdt oss selvfølgelig helt rolig. 

Vingar sitt andre mål kom også etter at de rundet opp på kanten og fikk slått inn i feltet. Denne gangen kom ballen i lufta. Mens våre stod å så på ballen, snek Vingar sin minste spiller seg inn på bakre stolpe, og satte 0-2. 

Etter målet tok vi mer tak i kampen igjen, og fikk til mer av spillet vårt. Vel og merke etter at anker Kristoffersen hadde vært en liten tur i garderoben for et nødvendig ærend. 

Da Lars Alund med et langskudd reduserte til 1-2 noen minutter før pause, var det både på høy tid, og ikke minst fortjent, da vi hadde spilt oss til noen gode sjanser. Det kunne fort kommet enda ett før pause, men gjestene hadde en god målvakt, og holdt unna. 

Den andre omgangen fortsatte litt som den første, bortsett fra at vi faktisk klarte å demme opp litt mer for de lange ballene ut på kantene. Det vi derimot ikke klarte å demme opp for var Gudbrandsdalens høyeste mann, som på et par dødballer skapte to mål til. Først vant han en duell som førte til klabb, babb og en dårlig klarering fra vår side, før han stusset 1-4 direkte i mål. 

Det skal også nevnes at vi burde utlignet til 2-2, da Ola Sandbæk fikk en gigantisk sjanse, men gjestene sin keeper fikk avverget. 

Frustrasjonen bredte seg i Toten-laget i minuttene etter målene i mot, og i en fase hvor vi strengt tatt burde jage en redusering, ble vi mer opptatt av å jage dommer og motspillere. Tre gule kort til oss senere tok vi oss sammen, og da vi de siste 8-10 minuttene spilte ball kom vi til flere gode sjanser, og burde absolutt redusert. 

Det er ingen tvil om at Vingar vant kampen fortjent, da de var det beste laget i begge boksene, men samtidig forteller ikke 1-4 hele sannheten om kampbildet. Uten at det betyr så mye i målprotokollen. Med litt flere av de berømte marginene kunne, og burde, det blitt en jevnere kamp på Lena. 

Nå venter ei uke med oppvaskmøter, trim og sannsynligvis mange telefoner fra Totens Blad på jakt etter syndebukker, før turen går til Vingrom neste tirsdag. Før vi er fremme på Vingrom kan vi garantere at hele laget har denne på hjernen:

Laget:
Åge Tangsveen
Magnus Sveen - Hans Svellet - Amund Farås - Christoffer F. Eng
Håkon Svellet - Anders Kristoffersen - Jo Alund
Henrik Svellet - Anders Evenstuen - Lars Alund

Benken:
Ola Sandbæk
Lars Håkensbakken
Trond Aass

Mål: 
Lars Alund

Gule kort:
Jo Alund
Lars Alund
Anders Kristoffersen
Comments