Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2015‎ > ‎Nyheter B-Laget 2015‎ > ‎

Tap mot Øyer-Tretten

lagt inn 7. sep. 2015, 07:44 av Hans Svellet   [ oppdatert 7. sep. 2015, 07:46 av FK Toten ]
Benken: Lars Alund, Martin Aass, Amund Berg og 
Anders Evenstuen. 

Det er ikke ofte vi spiller kamp på søndager, og da Øyer-Tretten kom på besøk til Lena stadion søndag kveld så vi hvorfor. Vi trener stort sett søndager, og har for så vidt gode erfaringer med det, men det er visst noe annet å spille kamp kunne det se ut til.

 

Allerede på oppvarmingen merket de fleste at ting ikke fungerte helt optimalt. Pasningene var så som så, men det hender det jo at de er uansett. Praten var fraværende, heller ikke noen sensasjonell nyhet. Vi holdt på å skade hverandre da vi spilte, men heller ikke det er helt uvanlig. Det var bare det at alle disse tingene skjedde samtidig. I garderoben før start sa vi at vi skulle glemme oppvarmingen, og kline til når dommeren blåste i fløyta. Så sagt, så ugjort.

 

Gjestene fikk tidlig et grep om kampen, mens vi slo feilpasninger, kom på etterskudd, ga bort bakrom, kjeftet på dommer, motspillere og hverandre. Bedre ble det ikke av at de fikk presset inn 0-1 på en corner de til slutt fikk slått. For det tok sin tid. Alt Øyer-Tretten foretok seg tok tid for øvrig, utenom når de vant ballen på midten og banket den i bakrom på første berøring. På innkast skulle det flyttes opp, og backen som var helt i motsatt hjørne og ende av banen skulle kaste. At Øyer-Tretten gjorde det er for så vidt helt greit, at de fikk lov til det syntes vi kanskje ikke var like greit. 

 

Utover den 1. omgangen fikk vi litt bedre kontroll bakover, men fremover skapte vi ikke all verden. De gangene vi prøvde å spille oss gjennom midten ble det som regel brutt fordi vi brukte en berøring eller fem for mye, mens de gangene vi slo langt hendte det at det skjedde litt. Ikke mye, men litt. Vi mener å erindre at vi kom til en sjanse eller to i den første omgangen, men noe flere enn det var det ikke.

 

I pausen gjorde vi fire bytter og ble vi enige om å klinke til i 2. omgang. 2-3 minutter ut i 2. omgang stod det 0-2. Ei meget lav sol må få litt av skylda, men ikke all skyld. Om humøret ikke hadde vært det beste i 1. omgang, så ble det ikke spesielt mye bedre av 0-2 i mot. Og omtrent ti minutter ut i 2. omgang fikk Lars Alund marsjordre med to gule i løpet av noen sekunder, da han var litt uenig med dommeren.

 

På dette tidspunktet var det nok en del som så mørkt på våre muligheter, spesielt med tanke på hvor tamme vi hadde vært. Men i stedet så skjedde det som ofte skjer, laget som får en utvist biter tenna sammen, og herfra og inn var vi det beste laget. Plutselig begynte vi å gjøre ting litt enklere, vi tok i litt ekstra og klarte etter hvert å legge litt trykk på gjestene. Dette trykket resulterte relativt kjapt i at vi reduserte til 1-2, da Amund Berg ble spilt fri inne i 16-meteren og avsluttet enkelt i mål. Håpet var tent.

 

Dessverre så klarte vi å gi bort et mål noen minutter senere, etter at de omsider fikk tatt avspark. På en relativt sjelden visitt i den 2. omgangen fikk de innkast nesten ved hjørneflagget. Veldig passivt forsvarsspill ga dem enkelt en 1-3 scoring, og litt ro igjen.

 

Mens de kom seg tilbake på riktig side gjorde vi et bytte og la om til tre bak. Joachim Enger kom inn på topp som tankspiss, og vi pumpet ballene opp mot mål. Den lite underholdende fotballkampen ble faktisk mer underholdende da vi la om til denne stilen, for vi klarte å skape flere sjanser. Til slutt så endte det med at vi presset frem et straffespark. Skolissa til Amund Berg hektet seg fast i knottene til en av Øyer-Tretten sine spillere, og Amund gikk i bakken. Soleklar straffe. 


Fra 11 meter var Henrik Svellet sikker, og limte ballen inn ved stolperota. Vips var det virkelig kamp igjen. Etter straffemålet slo dommeren av en lengre prat med omtrent hele Øyer-Tretten, mens vi utålmodig ventet på å komme i gang så vi kunne utligne. 


Da vi omsider kom i gang igjen, fortsatte vi å trykke gjestene bakover med vår ganske enkle spillestil, og kunne fort fått en utligning. Cornere, innlegg og baller som spratt hit og dit kunne med litt flaks resultert i scoring. Vi syntes faktisk vi hadde fortjent det også, til tross for den svake 1. omgangen, men det ville seg ikke. Selv ikke da Anders Kristoffersen kom opp på en corner helt på tampen fikk vi ballen i mål, og kampen ebbet ut med 2-3. 


Nå gjenstår kun to seriekamper denne sesongen. Først venter Kapp borte, før Redalen 2 venter hjemme i siste serierunde. 

Comments