Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎

Nyheter A-Laget 2016

Kolbu/KK- can you hear me, Kolbu/KK! Your boys took one hell of a beating!! 😉

lagt inn 10. okt. 2016, 03:27 av FK Toten   [ oppdatert 23. okt. 2016, 04:17 ]

Klikk på bildet for å gå til nettalbumet
Banens Beste : Jonas Harefallet 
Klikk på bildet for å gå til nettalbumet 


Noen seiere smaker bedre enn andre og det var en fantastisk følelse å avslutte sesongen med 2-1 seier hjemme mot Kolbu/KK.

Inngangen til kampen var i grunn ganske tøff, med rutinerte spillere som Thomas,Morten og Trond ute. Så på mandag startet forberedelsene og psykologien til et meget ungt FK Toten lag til å ha troen og få ut maksimalt av hver enkelt spiller. Vi hadde en god treningsuke og var veldig godt forbredt på hva Kolbu/KK kom med.

Men, de første 30 min ble alt annet enn hva vi hadde sett for oss. Kolbu/KK dominerte stort sett alt og vi virket helt paralysert. De ledet svært fortjent 1-0 til pause. Når det er sagt, så viste de siste 15 min tegn til forbedring og vi klarte å kjempe oss mer inn i matchen.

Vi hadde en fornuftig prat i pausen og bestemte oss for å ufarliggjøre det hele og ha det gøy.

Og for et lag, med et snitt på ca 19 år, kjørte vi over Kolbu/KK i andre omg. Guttene klarte å variere bra pasningsspill og var mer direkte når det var rom for det. Presshøyden var mye mer tydelig og vi klarte å utnyttet deres nonsjalanse og indreløpere/kanter som jukset mye i det defensive. 
Jonas,Sander og Rasmus var en konstant "trussel" og det var svært fortjent når Rasmus setter inn 1-1(etter å ha brent et straffespark i forkant). 
Vi fortsetter å kjøre på og Jonas får lønn for strevet etter at han stjeler ballen og løper ifra Kolbu forsvaret, han kommer alene med keeper og setter den sikkert i mål. 
Da har vi snudd oppgjøret til 2-1, etter å ligget under 0-1 til pause,blitt til tider utspilt og attpåtil brent et straffespark på stillingen 0-1 i 2 omg. 
Det kaller jeg mentalitet av en gjeng barnerumper
👏👏👏😉
Tar av meg hatten gutter😃👍

Status ble 2 plass i serien og klarte med det målet våres for sesongen, Kretsligaen 2017.

Avslutningsvis vil jeg hylle Rasmus, første års junior og vinner av OA plakaten med 19 pinner. Det er stort, stolt av å kjenne deg😉 
Vil også gratulere Erik med debut på A-Laget(selv om den ble litt kortvarig😅), du har en fantastisk fremtid.

Med det vil jeg takke alle supportere, tilskuere, ledere, spillere og alle andre som har bidratt med smått og stort i sesongen 2016. Dere er viktige for oss alle sammen! Vi sees i Kretsligaen 2017. Takk for i år!


Skrever av Pål Tallerud

Viktig borteseier og klare for Kretsligaen.

lagt inn 2. okt. 2016, 21:20 av FK Toten   [ oppdatert 4. okt. 2016, 11:49 ]


24' 1-0 (straffe)

34' 1-1 Rasmus

51' 1-2 Thomas

68' 1-3 Thomas

87' 1-4 Jonas

Cornere: Torpa 1 - Toten 7

Gule kort: Torpa 1 - Toten: vi var snille


Lørdag tok vi turen til Torpa og sånn høstsesongen har utviklet seg for våres del, så var det svært viktig med 3 poeng og sikre 3 plassen i avdelingen.
 

Det skulle vise seg å bli grei skuring og en solid 4-1 borteseier.

1 omg bærer preg av at vi ikke spiller på natur gress og det var noe tregt ved spillet våres. Det er Torpa som går opp i 1-0 ledelse etter straffespark, men det er alikevel vi som dominerer banespillet og er det klart beste laget. Vi får også en fortjent utlikning av Rasmus Ulsrud og det står 1-1 til pause.

2 omg er det mer kvalitet og tempo i alt vi foretar oss, virker rett og slett mer trygge på underlaget. Vi varter opp med 3 mål ved henholdsvis Thomas Løkken x2 og Jonas Harefallet.

Artig å se Trond Fodstad tilbake i start 11'ern og var etter min mening våres klart beste spiller.

Nå er det bare å se frem mot neste søndag, årets siste seriekamp og lokalderby mot Kolbu.

PS. 
Vil benytte anledning til å gratulere Kolbu/KK med seriemesterskapet etter seieren mot Nordre Land.


Skrevet av Pål Tallerud


En fyldig kampreferat kan også leses på Torpa Fotball sin hjemmeside:
http://torpafotball.no/wp/?p=5967#more-5967

Tap mot Munkene

lagt inn 23. sep. 2016, 14:28 av FK Toten   [ oppdatert 26. sep. 2016, 00:31 ]

Banens Beste - Espen Sørli

    En tett og jevn kamp endte med 3-1 seier til Domkirkeodden på ØTIP fredag kveld. Munkene fra Hamar ble litt for sterke i en kamp som kunne vippet begge veier. 

    FK Toten gikk ut i høyt tempo og produserte flere sjanser i første omgang. Både Thomas Løkken og Sindre Solberg traff tverrliggeren, mens Rasmus Ulsrud satte ballen rett på keeper fra 5 meter. I stedet for hjemmejubel, tok et rutinert og tålmodig bortelag ledelsen på straffespark rett før pause.

    Etter pause slo vi tilbake etter et glimrende angrep. Sindre Solberg slo inn og Sander Harefallet dunket ballen kontant i nettaket. Domkirkeodden viste at de er et bra fotballag etter utligningen, og skapte mange sjanser utover i omgangen. Periodevis spilte begge lagene god fotball, og etterhvert som tiden gikk ble det klarere og klarere at det neste målet ville bli utrolig viktig. Dessverre for oss var det gjestene fra Hedmark som fikk den forløsende scoringen 9 minutter før slutt. Noen minutter senere satte de også spikeren i kista etter en corner. Sluttresultatet ble altså 3-1. For vår del er det bare å brette opp ermene og fullføre sesongen med stil de siste kampene. Selv om kampen om seriegullet er over, er det fortsatt mye å spille for. Vi gir oss aldri!


Skrevet av Pål Tallerud

Friday Night Football

lagt inn 18. sep. 2016, 01:41 av FK Toten   [ oppdatert 18. sep. 2016, 01:41 ]


Det ble dessverre ikke en kveld med champagnefotball og 3 poeng. Vi spiller 1-1 mot Vind og serverer seriemesterskapet til Kolbu. Da blir det ikke mye nattesøvn!!

Vi er i utgangspunktet godt forberedt og har hatt en god treningsuke. Kampplanen er klar, vi skal gå ut høyt og løpe/krige Vind i senk. Og det klarer vi tidvis i 1 omg(selv om vi har litt høye skuldre når vi vinner ballen) og leder svært fortjent 1-0 til pause, scoring av Jonas Harefallet. Et angrep som blir rullet opp til venstre og Jonas setter den sikkert i mål. 
Vi ligger kompakt og klarer å finne mellom rommene som vi ønsker, men dessverre klarer vi ikke omsette det i flere scoringer.

Vi bestemmer oss i pausen for å fortsette høyt ettersom guttene synes det fungerer bra. Blir også enige om å beherske/gjøre smarte valg med ballen etter gjenvinning.

2 omg blir alt annet enn det vi hadde sett for oss, vi løper oss tomme og det blir etterhvert stor strekk i laget. Vind kommer mer med i spillet og får sin utlikning på corner, Lars Hensvold header inn i eget mål. Selv om Vind kommer mer med i 2 omg, skal det sies at de ikke løsner et skudd på mål. 
De siste 10 min presser vi hardt på for å avgjøre kampen, men det ville seg ikke helt. Vi er heller ikke nøye og tøffe nok i de avgjørende øyeblikkene, så da ebber kampen ut med 1-1. 
Så da er det bare å gratulere Kolbu med seriemesterskapet


Skrevet av: Pål Tallerud

Komfortabel seier mot Vang

lagt inn 9. sep. 2016, 15:48 av FK Toten   [ oppdatert 10. sep. 2016, 00:24 ]

Banens Beste og firemålsscorer - Rasmus Ulsrud
 Her er 2-1 scoring

   Vi fikk besøk helt fra Vang i Valdres denne varme høstkvelden på Lena. FK Toten kom fra to strake seire, og tok med seg en god dose selvtillit inn i oppgjøret på ØTIP. Vår kaptein Thomas Løkken viste vei og satte inn 1-0 tidlig i kampen med en markkryper. Det gikk imidlertid ikke lang tid før det var balanse i regnskapet. Vang fikk vist fram sin gode kontringsstyrke, og utlignet til 1-1 etter 13 minutter. FK Toten tok tilbake ledelsen da Sindre Solberg satte fart og spilte gjennom Rasmus Ulsrud. Rasmus satte elegant inn 2-1 med utsiden av høyrefoten. Utover i omgangen manglet vi noe av det trøkket som kjennetegner oss på vårt beste. Etter en halvtime slapp vi til Vang på nok en kontring, og bortelaget scoret sikkert alene med keeper.

Fra starten av 2.omgang kom vi ut på banen med mye mer energi og tydelighet i spillet vårt. Gode løp og bevegelser preget angrepsspillet. Det gikk ikke lang tid før målene begynte å renne inn. Da dommeren blåste av etter fulltid, hadde vi satt inn 5 scoringer. Sindre Solberg på straffe, Rasmus, Rasmus, Thomas Løkken (etter strålende forarbeid fra Rasmus), og Rasmus igjen stod for målene. Altså 4 mål og en assist fra vår unge midtspiss.
Kort oppsummert var dette en kamp med to forskjellige omganger fra vår side. Akkurat som mot Dokka forrige helg, var 2.omgang betydelig bedre enn første. Mange av spillerne viste spilleglede og det er ingen tvil om at toppformen nærmer seg.

Skrevet av:
Pål Tallerud

Komfortabel seier mot Dokka

lagt inn 2. sep. 2016, 15:31 av FK Toten   [ oppdatert 3. sep. 2016, 02:25 ]

https://get.google.com/albumarchive/112240437900161831805/album/AF1QipMaY5NOgS1EkZWzrc7pk3-4DjlAG77-QjV1GSpA
Banens Beste Lars Alund
klikk på bildet for å gå til nettalbumet

Sluttresultatet ble 6-2 og en komfortabel seier til FK Toten.

Det skulle allikevel vise seg å bli en kamp med to svært forskjellige omganger. 

1. omg begynner veldig bra og vi skaper noen kjemper sjanser(de første 10 min), men så er det hjemmelaget som går opp i 1-0 ledelse. Like etterpå så kunne de ha puttet mål nummer 2, men heldigvis for oss så avslutter de like utenfor. Omgangen er preget av lavt balltempo, tversover pasninger og en halvhjertet innsats. Da blir det sjelden poeng!! Undertegnende skal vel sies å miste det litt i pausen og hadde en real utblåsning🙈 Aldri noen god følelse å gjøre sånt, men heldigvis fikk vi se et helt annet Toten lag etter pause. 

Vi tok tak i kampen, vant dueller og hadde større balltempo/løpskraft. Vi gikk i krigen rett og slett!! Lars Alund(vår soleklart beste spiller kampen igjennom) skaper balanse etter en corner. Og derifra og inn så var det kun et lag på banen. Lars scorer 3 mål, vinner alt av dueller og spiller med hjerte langt utenpå drakten. Bra jobbet👏 Våres målsnik Rasmus Ulsrud scorer 2 og Håkon skrur inn en corner.

Så da ender fredagskvelden med smil/latter og 3 poeng i bagen hjem👌

Skrevet av Pål Tallerud

Les en detaljert kampreferat på hjemmelagets nettside.

Tilbake på vinnersporet

lagt inn 26. aug. 2016, 14:59 av FK Toten   [ oppdatert 27. aug. 2016, 06:37 ]

Banens Beste - Morten Olafsen 

    FK Toten hentet hjem alle 3 poengene i fredagens bortekamp mot Nordre Land. Gutta har virkelig jobbet hardt for å slå tilbake etter noen kamper uten seier, og fikk lønn for strevet i en solid gjennomført kamp. 3-0 stod det på resultattavla da dommeren blåste av for 90 minutter. Den defensive tryggheten var tilbake til nivået fra vårsesongen, og det var godt å holde nullen igjen. Nordre Land hadde kun et par farligheter foran Toten-målet.
    
    Den første scoringen kom etter 19 minutter da Emil Bakkelund steg til værs og headet inn innlegget fra Joakim Bjørnerud. Minuttet senere kom kampens store prestasjon. Vi vant ballen høyt i banen, og ved hjelp av godt kombinasjonsspill endte ballen hos Espen Sørli som la en lissepasning til Joakim alene med keeper. En god avslutning og 2-0 var et faktum. Kampens tredje scoring kom i 2.omgang ved innbytter og goalgetter Rasmus Ulsrud etter godt innlegg fra Sindre Solberg.
    Vi vinner fullt fortjent og gleder oss til fortsettelsen.

Skrevet av Pål Tallerud

Tap mot Dala-2

lagt inn 25. aug. 2016, 12:56 av FK Toten   [ oppdatert 25. aug. 2016, 12:56 ]

Banens Beste:Trond Aass


En jevn kamp endte dessverre med tap for FK Toten i tirsdagens batalje på Lena. Brumunddal 2, med flere spillere fra A-stallen, stod på motsatt banehalvdel, og vi var derfor forberedt på en tøff match. Vi åpnet bra og fikk kampens første store sjanse da Sander Harefallet satte ballen rett på keeper fra 5 meters hold. Den friske innledningen ga oss lønn for strevet etter 13 minutter. Sindre Solberg ble lagt i bakken etter et flott soloraid, og Trond Aass satte det påfølgende straffesparket sikkert i mål. Resten av omgangen var ganske jevnspilt. Like før hvilen utlignet Brumunddal etter en effektiv kontring. Dermed stod det 1-1 til pause, til tross for et par store Toten-sjanser etter Dalas scoring.

Kampen fortsatte i samme spor etter pause. Ingen av lagene fikk noe synlig overtak. Vi hadde løpskraft og vilje, men klarte ikke å sette nok trykk mot målet til hedmarkingene. I stedet kom det et mål i mot på et skudd fra 20 meters hold. Det ebbet ut med 2-1 til gjestene, og dermed ingen poeng. Guttene på banen la ned et stort arbeid i dag, og viste at vi vil kjempe oss tilbake til formen vi hadde i vårsesongen. Heldigvis er det bare tre dager til neste match og nye muligheter.


Skrevet av: Pål TallerudLes også referat fra kampen fra en fotballblogg (klikk på bildet for å gå til eksterne side):
http://bombaball.blogspot.no/2016/08/toten-brumunddal-2-1-2.html

Målløst i Snertingdal

lagt inn 11. aug. 2016, 21:28 av FK Toten   [ oppdatert 13. aug. 2016, 01:20 ]

Banens Beste  - Marius Kristiansen

    Det var et revansjesugent FK Toten som skulle rette opp igjen 0-4 nederlaget mot Lunner. Det gikk dessverre ikke sånn og det skulle vise seg at det skulle bli vanskelig å få hull på byllen denne kvelden.

    Vi gikk tøft ut og etter 5 min spiller vi oss fint igjennom på høyre, Marius Kristiansen avslutter mot mål og den blir reddet av en hånd fra en utespiller hos Snertingdal/Redalen2. Det ender med utvisning og straffe til oss. Altså en rimelig god start fra vår side, men derifra og inn skulle det vise seg at det ikke skulle bli så enkelt alikevel. Målvakten gjør en mesterlig redning og det er vel ikke noe å si på at han er 'man of the match'. For denne gutten var både høyt og lavt denne kvelden.

    Hvis vi skal kort oppsummere denne kampen, så spiller 4'ern bak en solid defensiv kamp og slipper kun Snertingdal/Redalen2 til 1 sjanse.(det skal sies at den var ganske stor og Pål Skjølås gjør en fantastisk redning). Synes vi mangler kvalitet og kreativitet(selv om vi skaper mer en nok til å vinne med 2-3 mål) på den siste 1/3 på banen. Så her har vi noe å jobbe med til neste kamp.

    Klarer alikevel ikke å svartmale det helt, vi kjemper og jeg synes helt ærlig litt synd på guttene idag. Vi må bare stå på videre, for uttellingen og 3 poengerne vil komme. 

Skrevet av Pål Tallerud

Kontret i senk

lagt inn 5. aug. 2016, 14:04 av Hans Svellet   [ oppdatert 6. aug. 2016, 05:49 av FK Toten ]

Etter en god start på høstsesongen forrige helg, kom FK Toten fort ned på jorda igjen fredag kveld mot Lunner. Hele 0-4 var fasiten da dommeren blåste av kampen etter 90 minutter på Lena. 


Sindre Solberg kunne gitt oss ledelsen tidlig i kampen, men det var Lunner som tok ledelsen da de snappet opp en klarering, fosset mot mål og satte ballen sikkert i nettmaskene alene med keeper etter ti minutter. FK Totens første innsluppne mål på hjemmebane denne sesongen. 


Vi styrte spillet utover i første omgang, men det kladdet litt i pasningene, og vi kom sjelden til de store sjansene. Rett før pause gikk Lunner opp i 2-0, og gjorde dermed jobben enda vanskeligere for oss. De hadde noen minutter tidligere hatt en skummel heading utenfor. 


Etter hvilen fortsatte FK Toten å ha ballen i laget. Et godt organisert lag fra Lunner ble presset bakover, og hadde i perioder alle 11 mann langt inn på egen banehalvdel. Til tross for store sjanser fra Trond Aass, Rasmus Ulsrud og Thomas Løkken, klarte ikke Toten å score. En liten glipp i konsentrasjonen bakover, gjorde i stedet at Lunner kontret inn 3-0 alene med keeper. Dagens beste prestasjon kom imidlertid noe senere da Lunner gikk opp i 4-0. Et innlegg fra høyre ble brassesparket elegant i mål.


Lunner vant fortjent ved hjelp av godt duellspill, disiplin og giftige kontringer på en dag da FK Toten ikke fikk tingene til å flyte. Vi har en viktig treningsuke foran oss, og skal bruke dagene godt til å rette opp det som ikke stemte fredag kveld. Heldigvis er det alltid nye muligheter i fotball!

1-10 of 29