Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎Nyheter B-Laget 2016‎ > ‎

2-0 er en farlig ledelse

lagt inn 21. jun. 2016, 02:02 av Hans Svellet   [ oppdatert 21. jun. 2016, 05:03 av FK Toten ]
Heldigvis gikk det allikevel bra til slutt mandag kveld da NFK Breiskallen var på besøk. Hele 9-1 stod det når kampen var over, men det var liv i kampen lenger enn resultatet skulle tilsi. 

Vi åpnet best, og gikk i strupen på hjemmelaget. Det var mye ræk og mæl i vår første gresskamp for sesongen, men hvis vi kan si at et av lagene klarte å ta ned ballen og spille litt, så var det oss. 1-0 kom tidlig, da Henrik Svellet fikk ballen litt utenfor 16-meteren og vakkert curlet den i lengste kryss på direkten. Joachim Enger doblet ledelsen litt senere med et hodestøt på en godt slått corner, og alt så ut til å gå veien.
 
I det øyeblikket vi gikk opp til 2-0 skjedde det derimot noe ute på banen. Vi trodde tydeligvis at nå var kampen avgjort og vi kunne slappe av. Det er ofte det som skjer når man leder 2-0. Man løper litt mindre og tregere, man trøkker ikke til like mye i duellene og man gjør det litt vanskeligere med ballen. Det førte til at Breiskallen fikk et frispark like utenfor vår 16-meter som de ekspederte i mål. Enkelte vil nok hevde at Anders Kristoffersen i vårt mål burde reddet frisparket, men med klissvåt bane og Zalo i hanskene skjønner de fleste at det er lettere sagt enn gjort.

Målet i mot var en liten vekker, og før pause økte Anders Evenstuen vår ledelse til 3-1 etter han ble spilt gjennom alene med keeper og satte ballen i mål.

Etter pause tok det heller ikke lang tid før vi avgjorde kampen. Anders Evenstuen la på til 4-1 fra straffemerket, før en av bortelagets spillere fikk gult kort, oppga falsk navn og dermed pådro seg rødt i samme slengen. Spørs om den karantenen blir lenger enn karantenen for tre gule ville blitt.

Om Breiskallen ikke var livsfarlige med 11 mann, så ble de ikke noe mer farlige med 10. Ikke før hele laget vårt skulle frem å score, og vi etterlot oss masse rom vel og merke. Det ga gjestene et par muligheter, men heldigvis for oss gikk skuddene langt utenfor mål.

Den første gresskampen førte også med seg noen ekstra sklitaklinger sammenlignet med tidligere, men den regntunge banen gjorde det heldigvis vanskelig med etterlsengere. Umulig var det ikke viste det seg, men det kunne vært mye verre.

Utover omgangen kastet vi som nevnt folk i angrep, mer eller mindre etter planen. Backer forsvant rett som det var på løp, og midtstopperne og midtbanespillerne gjorde det samme. Utrolig nok så skapte det faktisk mer farligheter fremover enn bakover, og da Kjetil Reinsby la på til 6-1 var det etter en kontring hvor en av midtstopperne var med frem. Amund Farås hadde for øvrig scoret vårt femte da han avsluttet et fint angrep med bredsiden litt tidligere.

Lars Håkensbakken var fus i alt, utenom straffespark, mandag kveld og slo før 7-1 en flott corner på bakre stolpe. Amund Berg var heldigvis borti ballen og kunne ikke unngå å score på corneren som hadde en skummel retning rett mot mål. Dermed fikk Håkensbakken sin andre målgivende for kvelden i stedet for å kunne snakke om corneren han slo rett i mål resten av året. 8-1 var en kjempescoring fra vår side, da Kjetil Reinsby ble truffet av et skudd som endret retning på ballen så den gikk i mål. Anders Evenstuen fikk æren av å fullføre sitt hat-trick da han med et kanonskudd satte 9-1. Heldigvis var det vått i gresset, hvis ikke er det ikke sikkert ballen hadde trillet helt over streken.

Vi jagde tosifret, men klarte ikke å score flere mål, og dermed endte det 9-1 på Lena stadion mandag kveld. Det fører til at 5. divisjonsgutta nå har tre seire på rad, og ting begynner å se litt mer respektabelt ut også i resultat og tabellsammenheng enn de gjorde innledningsvis. Faktisk er serien allerede halvspilt, da det er et par lag som har trukket seg. Nå gjenstår revansjeoppgjøret mot hardtsatsende Kapp før det er sommerferie for gutta. Lørdag 2. juli klokka 15:00 på Fauchald spilles den kampen, så da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Gjengen har litt å revansjere til høsten også, med flere knepne tap nå i vår, men før den tid er det altså Kapp som venter.
Comments