Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎Nyheter B-Laget 2016‎ > ‎

De gamle er fortsatt eldst

lagt inn 23. aug. 2016, 04:42 av Hans Svellet   [ oppdatert 23. aug. 2016, 04:56 av FK Toten ]
Tirsdag kveld spilte B-laget sesongens nest siste kamp (ja du leste riktig) da Håjendammen ventet "borte" på Lena stadion. Kampen var tydeligvis for nærme hjemme, da oppmøtetidspunktet sjelden har vært dårligere overholdt. Er vel som med de som bor nærmest skolen som alltid kommer sent osv.

Før kampen fikk vi vite at det skulle være dommertrio i kampen. For en gjeng som er vant til å spille med kun en dommer var dette en stor overgang, og offsideregelen ble gjennomgått i garderoben før kamp.

Da selve kampen kom i gang skulle det vise seg at det var en plan som gjaldt begge veier. Det var ikke "tiki-taka" for å si det sånn. Den første omgangen var forholdsvis jevn, uten alt for mange store sjanser. Hjemmelaget med sin hurtighet satset på overganger, mens vi lyktes best når vi fant noe bakrom bak den lynraske forsvarsfireren deres. Anders Evenstuen hadde et skudd i tverrliggeren, men utenom det var vi ikke veldig farlige. Et par gode skuddmuligheter gikk himmelhøyt over, og vi slet med å utnytte noen gode dødballer.

Som nevnt var det ganske jevnt utpå gressmatta, men å si at Håjendammens 1-0 scoring var fullt fortjent er en overdrivelse. En ball i bakrom ble utnyttet godt, og plutselig lå ballen i nettet etter en snau halvtime. Med kun en dommer hadde dette målet lett blitt feilaktig annulert for offside, så litt bittert var denne greia med tre dommere.

Det siste kvarteret av omgangen slet vi med å få til så mye mer enn å skrike på hverandre, motstander og dommere, samt slå en god del feilpasninger. Dermed gikk vi til pause ett mål bak.

Etter pausen klarte vi å ta tak i kampen, og det ble litt mindre av både feilpasninger og kjefting. Vi spilte oss til mange sjanser og dødballer. Dødballene ble for øvrig godt levert, og til slutt kom også utligningen. Joachim Enger headet en corner tilbake inn foran mål, der ballen var innom Anders Evenstuen før den traff Hans Svellet og gikk i mål. En fortjent utligning som også bør være en het kandidat til årets mål.

Dessverre gikk det kun tre minutter før hjemmelaget utnyttet en glipp hos oss, og kontret inn 2-1 på sin eneste målsjanse etter pause. Rutinen ble etter dette Håjendammens viktigste kort, og det spilte de godt. Effektiv spilletid de siste 20 minuttene var kanskje 10 minutter, og det ble dessverre litt knapt med tid for oss. Vi prøvde etter beste evne, men dessverre er det ikke alltid evnene strekker helt til. Som for eksempel da en litt overivrig eldstemann Svellet brente til fra 25-30 meter på direkten på overtid.  Vi hadde også flere gode sjanser før dette, men klarte ikke å få ballen i mål, og Håjendammen trakk altså det lengste strået, i en kamp hvor rutinen avgjorde.

Det ble utover 2. omgang litt høyere temperatur ute på gressmatta, men det er langt fra det verste oppgjøret vi har vært med på. Stort sett god tone mellom lagene, som var mer opptatt av å rope på hands, straffer og dytter i ryggen. Muligens var det noen som slapp litt billig unna ved et par anledninger, men et levende og spennende lokaloppgjør helt til dommeren blåste av.

Nå gjenstår en kamp for B-laget, før en etter hvert svært amputert sesong er over allerede 5. september.
Comments