Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎Nyheter B-Laget 2016‎ > ‎

Endelig kom seieren

lagt inn 31. mai 2016, 01:41 av Hans Svellet   [ oppdatert 31. mai 2016, 03:13 av FK Toten ]
Det er mange som ikke er så veldig glad i mandager, men denne mandagen ble en veldig fin en for de helrøde 5. divisjonsguttene. Hvordan den ble for motstander Håjendammen skal vi ikke rippe så mye opp i, men vi registrerer at det har vært uvanlig stille fra den kanten i det siste.

 

Som nevnt før kampen hadde trenerteamet til FK Toten 2 presset på seg, og følte nok at en seier over naboen måtte til for å berge jobben. Valget falt på å benke seg selv, og det ga umiddelbart resultater. Allerede etter 3 minutter ble en corner stusset av Anders Evenstuen via en Håjendammen-spiller og i mål. Vi krediterer Anders med målet, og for første gang i år ledet vi en fotballkamp.

 

Da klokka hadde doblet seg og viste seks minutter hadde også Lars Alund doblet FK Toten sin ledelse med ei lompe fra 30 meter. Coach Håkensbakken som hadde lagt igjen bagen i garderoben angret nok, og løp for å hente utstyr. Vi har aldri sett Håkensbakken løpe så fort noen gang. Som om ikke de to tidlige målene var nok, dro Morten Solheim tunell på en av Håjendammen-spillerne like etter målet, og de første 10 minuttene var med det helt optimale sett med Toten-øyne.

 

Bortelaget reiste seg litt etter sjokket, og fikk en ball i mål etter et kvarter, men målet ble annullert for offside til svært lite protester. De manglene protestene ved denne anledningen ble det imidlertid tatt igjen for utover kampen.

 

Gjestene kom seg som sagt litt etter sjokkåpningen, men de fleste av deres sjanser kom som følge av at vi ga bort ballen i uheldige posisjoner. Trykket, innstillingen og konsentrasjonen fra det første kvarteret var helt borte, og Marius Kristiansen hadde et par gode blokkeringer som hindret store sjanser og potensielle mål før pause.

 

I stedet for at Håjendammen reduserte viste heller Toten fin kontringsfotball og la på til 3-0 etter en halvtime. Ballen endte hos Anders Evenstuen som dro av et par spillere før han spilte tvers over til Henrik Svellet som enkelt kunne sette ballen i mål.

 

Med en komfortabel 3-0 ledelse til pause gjorde Toten noen bytter for å få inn friske bein etter pause. Dette ga ikke ønsket resultat, og Håjendammen reduserte til 3-1 etter et innlegg tidlig i omgangen, noe som førte til et noe mer oppjaget hjemmelag. Heldigvis fikk vi roen fort tilbake, da Amund Farås fikk æren av å sette ballen i et åpent mål etter at keeper hadde tapt en duell med Henrik Svellet. Denne gangen var det noe mer protester, men ikke like mye som diskusjonene rundt et innkast midt på banen litt senere. En diskusjon som viste hvorfor lokaloppgjør er og blir de morsomste kampene. 

 

Målet til Amund ga som sagt Toten roen tilbake, og herfra og inn kontrollerte de helrøde det meste. Gjestene forsøkte å spille seg til noen sjanser, men det ble sjelden veldig farlig. I stedet satte vi prikken over i-en i kampens siste minutt, da Henrik Bakklund var sist på ballen. Det ble ropt på offside, og selv om det ble ropt på offside veldig ofte denne kampen kan vi være enige at de kanskje hadde en sak på akkurat dette målet.

 

Med sesongens første seier i boks ser nå 5. divisjonsgjengen kun fremover. Det ryktes at trenerteamet vurderer å gi bort fotballskoene sine etter at grepet med å benke seg selv var såpass vellykket, så hvis noen trenger sko er det bare å si fra!

Comments