Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎Nyheter B-Laget 2016‎ > ‎

Høstens første seier kom mot Vingar

lagt inn 17. aug. 2016, 03:34 av Hans Svellet   [ oppdatert 17. aug. 2016, 03:34 av FK Toten ]
Vi har historiens korteste høstsesong som følge av at det snart er flere lag som har trukket seg enn som fortsatt spiller fotball, og derfor var det godt at vi tirsdag kveld endelig var tilbake på vinnersporet. Vingar var vertskap på det som må være kretsens minste bane. Gressklipperen hadde nok ikke blitt tatt i bruk etter ferien heller, uten at det gjorde noe. Ballen oppførte seg tross alt likt for begge lag.

Kampen åpnet med lange baller begge veier, avløst av feilpasninger langs bakken. Penspillet var det bare å glemme, for her var det dueller og krig som gjalt. Det førte til litt tut og kjør, uten at det var spesielt høyt balltempo, og som tidligere nevnt mange feilpasninger.

Bilde: Et ganske vanlig syn på Vingar tirsdag kveld - langpasninger.

Etter hvert fikk kampen satt seg litt, og hjemmelaget fikk et ørlite overtak. På en lang ball etter corner så høyreback Svellet ut til å ha kontroll på ballen, men feide den rett i en Vingar-spiller som kunne ta med seg ballen og sette den i mål mer eller mindre alene med keeper.

Heldigvis for eldstemann Svellet hadde han to yngre brødre på laget som sammen skulle fikse utligningen kun minutter senere. Et langt innlegg fra Håkon endte etter klabb og babb hos Henrik som pirket inn utligningen. Samme mann sendte oss i føringen litt senere i kampen omtrent på samme måte, og burde strengt tatt gått til pause med et hat-trick da han brente en gedigen sjanse. Hjemmelaget hadde også litt å by på, men flere mål ble det ikke før pause.

Etter pausen var det hjemmelaget som kom til de største sjansene. Stort sett etter dødball eller noe ræking. Det var det som funket best for begge lag. Til slutt spratt ballen også riktig vei for dem, og vi var like langt. Hjemmelaget fortsatte å skape de største sjansene etter utligninge, og ballen gikk i stolpen 2-3 ganger. At vi hadde griseflaks en periode der er en kraftig underdrivelse.

Noe måtte gjøres, det så alle, og et par bytter ble gjort. Eirik Bekkemellem var en av de som kom inn, og i løpet av kort tid hadde han sendt Toten i føringen. Fullt fortjent var det kanskje ikke, men endelig hadde vi litt tur også. Herfra og inn kontret vi Vingar mer eller mindre i senk. Eirik Bekkemellem scoret ett til, mens Anders Evenstuen scoret to, slik at vi til slutt vant 2-6. Til tross for seks mål var Eirik sin feiring av hans andre mål 2. omgangs store høydepunkt. Vi kan ikke huske å ha sett noen dra av seg drakta i 5. divisjon før, men med tanke på kroppsfasongen til en del er det kanskje ikke så rart. Mye trange trøyer som er vanskelige å vrenge av ute å går.

Vingar prøvde mellom våre mål litt å slå tilbake, men fra 2-4 og ut var det aldri tvil, og vi sikret høstsesongens første seier. Nå venter Håjendammen borte på mandag, før Gausdal venter hjemme i siste serierunde mandagen etter.
Comments