Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎Nyheter B-Laget 2016‎ > ‎

Seier over Kapp og fire på rad!

lagt inn 2. jul. 2016, 10:51 av Hans Svellet   [ oppdatert 2. jul. 2016, 10:51 av FK Toten ]
Egentlig trenger vi ikke å si mer da, men det skal vi allikevel gjøre. I dag skal det skrytes av samtlige i helrødt som virkelig gikk i krigen og vant den på Fauchald mot serielederen. Serielederen som før lørdag var ubeseiret. 

Det åpnet veldig bra på Kapp, da vi allerede før kampen viste at vi innehadde ferdigheter kappingene ikke hadde. Lars Alund måtte nemlig trå til med et lite kurs i hvordan man merker opp en fotballbane slik at det ble hvite streker. En bane som for øvrig har hatt en tøff vår så det ut til, og dermed ikke bød opp til finspillet vi vanligvis briljerer med. 

Tilpasningsdyktige som vi er fant vi derfor ut at vi skulle legge igjen hælsparkene og overstegsfintene i garderoben, og heller gjøre det litt enklere og vinne duellene. Det virket som om hjemmelaget hadde tenkt det samme, i tillegg til at banen som nevnt ikke bød opp til så veldig mange trekk gjennom midten. Ballene gikk derfor mye i lufta, både kort og langt, og det ble mye dueller. Dueller som vi stort sett vant. 

Kampen var også veldig oppjaget innledningsvis, med to lag som gikk hardt ut. Heldigvis for de involverte roet tempoet seg litt etter hvert, slik at vi slapp å se tøying av kramper før pause. Spillet gikk etter hvert også litt mer langs bakken, og utover omgangen koblet vi et lite grep. Dette grepet førte til sjanser, og sjansene førte til mål. 

Først ble Anders Evenstuen spilt opp på høyrekanten. Han rundet backen og slo ballen inn i feltet. Ballen var innom en kapping, men endte på bakre stolpe hvor Kjetil Reinsby enkelt kunne sette 0-1 i mål. 0-2 kom på en dødball litt sener i omgangen, da Lars Alund slo ballen på mål. Kapp sin keeper måtte gi retur, og der var Anders Evenstuen frempå og doblet ledelsen. 

Kapp skapte også noen sjanser før pause, men de helt store kom de aldri til. Et par dødballer så farlige ut, men herlig duell- og offervilje hos Toten førte til at det alltid var et rødt ben eller hode først på ballen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-2, som må sies å ha vært fortjent for et akkurat passe kynisk Toten. 

Etter pause gikk hjemmelaget ut høyt så det ut til. De stilte vertfall opp fire høyt i banen, og hadde litt mer energi på midten. Vi hadde gjort tre bytter i pausa, og hadde med det noen friske bein ute på banen. I tillegg fortsatte vi i samme spor som før pause med å vinne duellene og gjøre det enkelt. Da Lars Alund i tillegg la på til 0-3 med et langskudd koblet vi et godt grep om kampen.

Kapp klarte å legge litt trykk på oss, men kom ikke til så veldig mange store sjanser. Ved et par anledninger skjøt de over fra gode posisjoner, men Anders Kristoffersen kontrollerte de ut. Som han sa etter kampen; "hadde tatt de om de gikk under tverrliggeren." I stedet for at det ble flere mål, ble det noe hissig stemning ute på banen. Heldigvis roet det seg etter at begge lag hadde fått kvittet seg med noen skjellsord. 

De siste 10-15 minuttene kontrollerte vi kampen, mens Kapp så ut til å gi mer og mer opp for hvert minutt som gikk. I tillegg ble kampen stykket opp av mange innkast og avblåsninger. Kampen ebbet dermed ut, og vi kunne ta med oss en 0-3 seier og tre deilige poeng hjem fra Kapp, og fikk heldigvis revansjert vårens tap. 

Enkelte vil nok mene at det ikke var en veldig penspilt fotballkamp, og det kan vi være enig i. Samtidig vil vi si det var en vakker fotballkamp. Et herlig lokaloppgjør med to lag som klinte til i duellene uten at det ble stygt. 

Med det er derbyhelga til FK Toten avsluttet på respektabelt vis, med fire poeng av seks mulige på bortebane. Mye folk var det også å så på begge kampene, så en god helg for Toten. 

FK Toten 2 stilte følgende lag:
Benk: Håkon Farås, Eirik Bekkemellem, Amund Berg, Vegard Paulsen og Rasmus Ulsrud. 
Comments