Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎Nyheter B-Laget 2016‎ > ‎

Tap i høstpremieren

lagt inn 1. aug. 2016, 00:31 av Hans Svellet   [ oppdatert 1. aug. 2016, 00:38 av FK Toten ]
Etter en sommer preget av noe trening og mye ferie reiste 5. divisjonsgutta lørdag til Stav idrettsplass hvor Øyer-Tretten ventet. Flere forsøk fra begge lag på å flytte kampen på grunn av ferie førte til at vi spilte den som først oppsatt.

Vi bestemte oss for at vi ikke skulle gå ut så høyt, da det var varmt vær denne lørdagen. Det er nok mange som har jobbet med væskebalansen i sommer, men om det ville gi oss noen fordel denne lørdagen var vi svært usikre på, og gikk derfor for et lavt press. Etter litt research fant vi også ut at hjemmelaget hadde en treningsleir på Kypros i vinter, og vi regner med at de sånn sett var bedre rustet for varmen denne lørdagen.

Kampen åpnet med et feriepreg de første minuttene, og både dårlige touch og innbytterpuls var svært utbredt ute på banen. Etter hvert ble det mindre av begge deler, og i stedet tok de lange ballene over. For de ble det mange av begge veier, også ble det mange dueller som vi byttet på å vinne.

Den første omgangen var ikke noe sjansebonanza, men begge lag fikk sine muligheter og halvsjanser. Hjemmelaget fikk flere enn oss, men noen overkjøring var det ikke fra laget som foran denne kampen stod uten tap.

Vi følte egentlig vi hadde ålreit kontroll defensivt, men som så mange ganger før skulle slurv i egen 16-meter straffe seg. De fikk først et unødvendig innkast, som ble kastet mot hodet til samme mann som det hadde blitt gjort hver gang før. Ballen traff hodet hans og falt ned inne i 16-meteren. Til tross for at vi var i overtall var iveren etter å rekke ballen størst hos hjemmelaget, som fikk pirket inn 1-0.

Noen minutter senere økte Øyer-Tretten til 2-0 da de tok oss på en overgang. Vi mistet ballen på vei fremover, og for ørtende gang i kampen dundret de ballen ut på kanten. Der hadde de en kjapp spiller som dro seg ned langs siden og slo  inn foran mål. Der var hjemmelaget først på ballen og skled 2-0 i mål, som også stod seg til pause.

I pausen ble vi enige om at kampen ikke var tapt, da vi på ingen måte følte vi ble overkjørt. I stedet hadde vi merket at når vi lot ballen gå i laget, så slet hjemmelaget betraktelig mer enn når vi slo de lange.

Ikke overraskende så vi umiddelbart etter pause at hjemmelaget var fornøyd med å lede. I stedet for å banke ballen fremover skulle det nå trilles i egen forsvarsfirer. De gangene vi la litt press på dem så vi at de ikke var veldig vant til å gjøre det, og ballen endte fort opp utover sidelinjen.

Det var etter et dødball vi skulle få vår redusering kun to minutter inn i 2. omgang da vi fikk frispark. Ballen falt ned inne i feltet, der Henrik Svellet var først på ballen og tente håpet for de helrøde.

Vi klarte etter reduseringen å få til mer spill enn før pause, mye på grunn av at vi turte, men også fordi varmen begynte å merkes hos begge lag. Da tenkte vi at det var mindre slitsomt å hvile med ballen i beina enn å løpe mellom. Sjanser klarte vi også å skape en periode, og blant annet Anders Evenstuen hadde en halvsjanse, men mål ble det ikke. Hjemmelaget på sin side var heller ikke ufarlige etter at de byttet ut balltrilling med bakromspasninger.

Til tross for veldig store sjanser begge veier ble det ikke flere mål i kampen, og på slutten så må vi vel være så ærlige å si at vi ikke hadde så mye å komme med. Hjemmelaget var nærmere 3-1 i sluttminuttene enn vi var utligning, men om vi hadde klart å få 2-2 hadde det ikke vært et ran.

Vi avsluttet vårsesongen fint, og håper å finne tilbake til den formen allerede neste uke da Lillehammer 3 venter. Akkurat som Øyer-Tretten et lag vi har slitt med å bikke kampene i riktig retning mot tidligere, så vi håper å snu trenden. Det er faktisk sesongens nest siste hjemmekamp, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.
Comments