Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎Nyheter B-Laget 2016‎ > ‎

To på rad

lagt inn 14. jun. 2016, 04:45 av Hans Svellet   [ oppdatert 14. jun. 2016, 04:57 av FK Toten ]
Mandag kveld var det igjen duket for oppgjør i 5. divisjon, da FK Toten 2 tok turen til Gausdal, hvor laget med samme navn ventet på motsatt halvdel. Som sist 5. divisjon spilte kamp endte det med seier, slik at gutta nå kan skryte på seg en aldri så liten seiersrekke. La oss understreke liten, da det kun er snakk om to kamper. 

Etter et par uker kampfri var det godt å kjenne litt på følelsen av kamp igjen, og ikke bare trim som vi driver med mellom slagene. Godfølelsen gikk fort over, da Gausdal etter bare noen få minutter tok ledelsen 1-0. Hele FK Toten ropte på offside, men dommeren var ikke enig og lot spillet gå, og dermed var mannen som visstnok hadde lurt offsidefella alene med keeper og satte 1-0. En skikkelig kalddusj for gjesten fra Toten, som for øvrig har blitt godt vant med kalde dusjer i Gausdal de siste par årene, men da utenfor banen.

 

Til tross for sjokkåpningen tok vi tak i kampen, og kjempet oss inn i det. Gausdal hadde en plan, og det var bakrom. Da vi gikk bort fra å spille med offside, men heller spilte som om det ikke var en del av spillet fikk vi etter hvert god kontroll på det hjemmelaget kom med. Selv lyktes vi best når vi lot ballen gå, og Gausdal ble løpende mellom. Vi skal ikke si at vi spilte som Barcelona, men vi flyttet ballen bra og turte å spille ball. Det gjorde også at når vi slo langt, så kom det litt oftere noe ut av det. Men det var spill langs bakken som førte til våre største sjanser, og etter hvert mål.

 

Utligningen kom forholdsvis kjapt etter 1-0, da Anders Evenstuen avsluttet et innlegg i mål. Henrik Svellet ble senere i omgangen spilt fint gjennom av Espen Sørli og førte oss opp i ledelsen. Samme mann kunne økt ledelsen senere i omgangen da vi fikk straffe etter at Gausdal utøvde fribryting i egen 16-meter, men i stedet fikk vi nok et eksempel på at man aldri skal ta straffen selv når man blir felt. Heldigvis var søskenbarnet hans mer sikker, og Amund Berg sendte gjestene til pause med en 1-3 ledelse da han avsluttet i mål fra distanse.

 

Vi gikk til pause med en god dose selvtillit da vi hadde styrt mye i 1. omgang, og så absolutt muligheten for den andre strake seieren. Den selvtilliten så ut til å ta litt overhånd etter pause, for vi begynte plutselig å gjøre det vanskelig for oss selv bakfra, og slet med å få spillet til å gli. De gangene vi klarte spille oss ut slet vi med å holde ballen på topp, og fikk den tilbake i fanget kjapt. Det førte til at vi gjorde et par grep. Disse ga positive utslag slik at vi fikk tilbake kontrollen i kampen. Når Amund Berg i tillegg dro nok et flott skudd opp av hatten og la på til 1-4, så gikk lufta litt ut av hjemmelaget. Når vi da ikke ga noe hjerte-/lungeredning, men i stedet drepte kampen, så endte det 1-4 i Gausdal og 5. div tok sin andre strake seier.

 

Neste kamp nå er mot NFK Breiskallen på Lena Stadion mandag 20. mai, før returoppgjøret mot Kapp venter lørdag 2. juli på Fauchald.

Comments