Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎

Nyheter Gutt 2016

Evry Romjulscup G16

lagt inn 30. des. 2016, 02:03 av FK Toten   [ oppdatert 30. des. 2016, 02:03 ]

    Vi deltok med 4 guttelag i Evry Romjulscup på Raufoss 5. juledag. Dette ble ei skikkelig kveldsøkt, finalen var ferdig kl 2330. Førstelaget vårt vant turneringa etter seier 3-0 mot Asker i finalen, kun seire, og mye godt spill hele kvelden igjennom. Veldig moro var det også at tredjelaget vårt, et lag bestående av kun 15-årsspillere (eller yngre), også kom til semifinalen etter 3 seire og bare ett tap i gruppespillet. 

    Totalt sett hadde de 4 lagene våre 15 seire, 2 uavgjort og 6 tap i løpet av turneringa, og noen tap måtte det nødvendigvis bli med hele 4 innbyrdes oppgjør. Mye fin kamptrening for gutta våre, bare litt synd at ikke alle naboklubbene våre stilte med sine aller beste lag. 

    Positiv tilbakemelding fra arrangøren Raufoss Fotball på den jobben vi i FK Toten gjør med guttelagene våre. Ingen andre klubber i vårt område har mulighet til å stille med 4 lag i ei romjulsturnering som dette. Når alle lagene våre i tillegg hevder seg meget bra, ser vi med spenning fram mot en ny sesong for guttegruppa vår.

FK Toten G16-1 etter finaleseier mot Asker

Seier i siste kamp G16-3

lagt inn 30. des. 2016, 01:56 av FK Toten   [ oppdatert 30. des. 2016, 01:56 ]

Da har vi spilt siste seriekampen for G16 denne sesongen.

Det ble en jevnspilt kamp mot Fagernes Aurdal /Leira.

Vi kom best i gang i første omgang. Men etterhvert kom Fagernes mere med i kampen og var nære ved å sette det første målet med et skudd i høyre stolpe. Men stillingen til pause var 0-0.

I pausen gjorde vi et par bytter og litt rokeringer Sander Harefallet kom inn på midtbane og Simen Gjerdalen inn på venstre ving og Amund Haugen på venstre back.

Vi fikk da en meget god start på andre omgang. Etter 13 minutter fikk vi corner fra venstre, som ble lagt inn av Sivert og Jan satte ballen kontant i mål.

Etter 17 minutt fikk Fagernes et frispark på sin venstre side som gikk rett i mål, uten at vært forsvar klarte å avverge.

Men vi kom tilbake med Sivert som på 24 min hadde et skudd i tverrligger, etter 26 min klarte å sette ballen i mål.

Siste store sjansen vi hadde var en gjennomløpning av Sander H, hvor han satte ballen i stolpen.

Sluttresultat ble 2-1.

Petter Haugen

Oppstart for Gutt

lagt inn 14. nov. 2016, 21:26 av FK Toten   [ oppdatert 14. nov. 2016, 22:25 ]

Guttegruppa for neste sesong starter treningene tirsdag 15.11 kl 1800-1930 på ØTIP, og trener da samtidig med Junior. Hele guttegruppa vil fram til jul trene på ØTIP på tirsdager og torsdager. Informasjon om treningstidene blir lagt ut i kalenderen her på hjemmesida og på Facebook-gruppa vår.

Siden vi regner med å bli en stor gruppe også denne sesongen, har vi et stort trenerteam på plass for å lede guttegruppa. Tom Bjerregård vil være hovedansvarlig for organiseringen av guttegruppa som helhet, i tillegg til å delta aktivt på treningsfeltet. Hans Olav Sethne vil være hovedansvarlig for planlegging og gjennomføring av treninger for treningsgruppe 1, mens Lars Håkensbakken vil ha tilsvarende ansvar for treningsgruppe 2. 

Ellers vil vi også kommende sesong ha med oss Jan Børge Helland og Petter Haugen i sentrale trenerroller. Utover dette blir Ronny Smedshammer med som trener nå i oppstarten og forhåpentligvis også i fortsettelsen. I tillegg har Frank Bjerkeengen sagt seg villig til å være med videre som kampleder, mens vi utpå vårparten håper å få med også Svein Erik Røise som hjelpetrener og kampleder.
Vi har stor tro på at dette blir et glimrende trenerteam for guttegruppa den kommende sesongen! Vel møtt på trening til både nye og kjente spillere, det er bare å møte opp. Treningene nå i november og desember er helt uforpliktende, dette skal bli moro!Seier for lag 4 mot Ringebu -Fåvang. Sluttresultat 2-1

lagt inn 15. okt. 2016, 11:45 av Jan Børge Helland   [ oppdatert 15. okt. 2016, 11:45 av FK Toten ]

I dag gikk årets nest siste kamp av stabelen for lag 4, og det på vår hjemmebane på en hustrig høstdag. Motstander var Ringebu -Fåvang som vi  tidligere har slitt med å slå. En tett, jevn kamp var forventet og det ble den denne kjølige dagen midt i oktober. Hvor årets første snøfall nettopp var smeltet bort.
Vi startet friskt og fikk tidlig kampen inn i vårt spor. Vi var flinke på midtbanen og vant det meste av dueller her. Vi rullet opp på kant, spesielt på venstre siden hvor Oliver spilte en meget god kamp som ving. Gang på gang rullet vi opp og Oliver slo inn foran mål, og Gudbrandsdøla ryddet lenge unna, men til slutt sitter den. Igjen skjer det på venstre kant, Sindre Skeie kommer til en bra avslutning som smeller ballen i høyre stolpe. På returen er Kevin sikker og bredsider ballen i mål. Vi går opp i en velfortjent ledelse og denne holder til pause etter en omgang hvor vi dominerer spillet fullstendig. Ringebu skaper ikke en sjanse.

Andre omgang starter som første, vi presser på, men etter hvert kommer Gudbrandsdøla mer med. De skaper en del sjanser, men en god Håvard Pisilrud holder buret reint lenge, men til slutt får de inn en fulltreffer i høyre hjørne.

Vi er på slutten av kampen og spillet bølger fram og tilbake. På et angrep slår Arthur ut på Oliver på høyrekant. Han forserer ned til, og muligens over dødlinja og slår inn foran mål. Ringebu- Fåvang sin keeper prøver å fange ballen, men mister taket og en våken Jakob Holte setter ballen i mål og vi går opp i en ledelse som holder kampen ut.

Meget sterkt å vinne denne jevne kampen, og jeg er meget godt fornøyd med det som ble levert i dag av dere gutter.

Da gjenstår en kamp mot  Lillehammer lag tre, og så er sesongen over for lag 4 også. Denne kampen går førstkommende torsdag på Lillehammer. Det blir nok en ny tett og jevn kamp.

Ha en fortsatt fin helg.

Mvh Jan Børge og Frank B.

Storseier for lag 3 mot Follebu-Gausdal. Sluttresultat 2-14.

lagt inn 15. okt. 2016, 11:05 av Jan Børge Helland   [ oppdatert 15. okt. 2016, 11:05 av FK Toten ]

Det ble en skikkelig opptur for lag 3 i kveld, for som Jan Børge har skrevet ble det hele 2-14 tilslutt. Må si vi var er mektig imponert over alle gutta i kveld, for vi spiller ballen hurtig og Follebu/Gausdal henger rett og slett ikke med. Vi ruller opp det ene fine angrepet etter det andre, og scorer mange nydelige mål. Jeg snakket med treneren til Follebu/Gausdal etter kampen, og han trodde/mente at mange av våre spillerne måtte være fra vårt førstelag. Når jeg sa at kun 2 av spillerne var fra vårt førstelag ble han mektig imponert.
I garderoben før kampstart satte vi oss som mål at vi skulle vinne de 3 siste kampene vi har igjen med lag 3, og jeg er helt sikker på at hvis vi fortsetter å spille som i kveld vil vi klare det. Takk for super innsats⚽️⚽️

Sitat Tom Bjerregård

Sesongavslutning endte 3-3 for lag 2 mot Søndre Land.

lagt inn 9. okt. 2016, 14:47 av Jan Børge Helland   [ oppdatert 9. okt. 2016, 14:48 av FK Toten ]

Da er sesongens siste kamp spilt for lag 2 og det ble en sølv thriller som til slutt endte 3-3. Vi møter et sterkt Søndre Land lag som før denne kampen kunne hadde et tap og resten seire. Med seier i denne kampen ville vi sikre sølv plassen på tabellen denne høst sesongen. Dette var målet vårt og vi gikk hardt ut og la Søndre Land under press fra start. Dog var de farlige på overganger og på en av disse blir det en misforståelse i vårt forsvar og de går opp i 1-0 ledelse. Vi skaper mange sjanser men er ikke effektive foran mål, men det er Søndre Land og på en av få sjanser setter de 2-0. Vi presser på og til slutt sitter den. Sivert Bakkelund Er sist på ballen etter en del klabb og babb i feltet til Søndre Land. Dette blir også pause resultatet.

I pausen gjør vi noen taktiske bytter blant annet flytter vi Amund Møllerhagen opp som spiss, og det viser seg å være lurt, for han er sterk og skaper mye på topp. På et av sine raid framover blir han felt en 20 meter fra mål og vi får frispark. Dette tar Sivert Bakkelund og smeller ballen opp i nærheten av høyre kryss. det står 2-2. Vi er helt klart det beste laget i denne fasen, men Søndre Land er farlige på overganger, og på en av disse gjør en av spillerne deres en meget god enkeltmanns prestasjon. Han tar ned ballen på midtbanen dribler av hele forsvaret vårt, runder Håvard og setter ballen i mål. De er igjen i ledelsen. Etter dette mister vi noe av initiativet Søndre Land kommer mer med i kampen og presser oss, men vi bryter. Arthur vinner en duell langt inne på vår banehalvdel, slår ballen til Møllerhagen, som slår den videre til Emil Sandvoll som fosser over midtbanen i stor fart med ballen i bena. Krosser den videre til vår høyre ving, Daniel som dribler av en spiller og slår inn foran mål hvor Møllerhagen bredsider ballen i mål. En perle av et mål med veldig mye bra spill i forkant. Vi presser på i sluttfasen og har mange store sjanser, men en god og heldig borte keeper sørger for at slutt resultatet ble 3-3. Med det ligger vi på andre plass på tabellen, men i og med at Søndre Land og Vind har en kamp mindre spilt vil en av disse krabbe forbi oss etter deres siste kamp. Slik at vi ender på 3 plass denne høsten. Dog er det bra i en tøff pulje i første divisjon. Vinner i puljen er Gjøvik Lyn sitt andre lag som vant alle sine kamper bortsett fra mot oss. Den endte som kjent 3-3 den også.

Vil avslutningsvis på vegne av Tom, Petter og meg selv  takke for en flott sesong, med høflige, lojale og hardt arbeidende gutter. Det har vært en fryd og være sammen med dere. Spesiell takk til  Amund Sønsteby og Torgeir Auråen som sannsynligvis spilte sin siste guttekamp i dag og hvor junior tilværelsene venter.

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen Jan Børge

Forrykende kamp mot Brøttum endte 5-5 for lag 3

lagt inn 29. sep. 2016, 14:39 av Jan Børge Helland   [ oppdatert 29. sep. 2016, 15:16 av FK Toten ]

Er tilbake fra en forrykende kamp på ØTIP og det på mange plan. Kveldens kamp ble avviklet i en så sterk vind at den på mange måter var med og avgjorde kampen. Allerede før kampen var i gang var det meget hektisk for undertegnede. Pga. av parallell kamp for lag 2 som bandt opp 2 lagledere så hadde jeg denne kampen alene. I utgangspunktet greit nok om alt går som normalt, men det skulle det vise seg og ikke gjøre denne kvelden. Først var Brøttum 20 minutter forsinket, noe som medførte at jeg sto ute å ventet på disse for vise de til rette i garderoben med mer, i stedet for å følge opp egne spillere i garderoben. Da de først kom så hadde de glemt fotballer til oppvarming, så var det opp på klubbrommet å hente det. Når det var gjort så viste det seg at de stilte i røde drakter, igjen bar det opp på klubbrommet for å låne bort våre bortedrakter. Før banen ble ryddet og gjort klar til kamp. Heldigvis har vi disiplinerte spillere som tok tak i oppvarmingen slik at tross mye klabb og babb så gikk kampen til oppsatt tid.

Så til det viktigste. Kvelden kamp. Vi starter i kraftig motvind, denne drar Brøttum stor nytte av, og i løpet av en halv time leder de 0-3. Dog klarer også vi og skape sjanser tross denne kraftige motvinden . På en av disse offensivene får vi frispark midt inne på motstanders halvdel. Dette tar Erik Fodstad (som for øvrig spilte en stor kamp på midtbanen). Han slår ballen høyt inn mot mål og i den kraftige vinden er dette vanskelig å beregne for keeperen. Han bokser og på returen er Simen Gjerdalen og setter ballen i mål. Vi er med i kampen igjen og før dommeren blåser av første omgang har banens desidert beste spiller Simen Sethne redusert med enda et mål.

Vi går til pause og tross at vi ligger under er jeg meget fornøyd med gutta. Vi har tross kraftig motvind og stort Brøttum press holdt bra imot. I andre omgang løyer vinden en del, men vi presser på og unge Sethne scorer en perle av et mål helt oppe i krysset etter et lang skudd. 0-3 ledelsen er innhentet og vi fortsetter presset. Simen S. er nok en gang igjennom hele forsvaret og for å stoppe han blir han regelrett nedsparket av bakerste mann. Brøttum spilleren får gult kort, men burde fått rødt. Selv om vi har presset i denne fasen kommer Brøttum på kontringer og på en av disse scorer de, og går opp i 3-4 ledelse. Vi svarer raskt, nok en gang med unge Sethne. Det står 4-4. Kampen bølger nå på tampen, fram og tilbake, og på en av Brøttum sine angrep er en av våre backer uheldig å får ballen i hånden. Vi får straffe imot og Brøttum scorer og tar nok en gang ledelsen med bare minutter igjen. Det ser mildt sagt mørkt ut, men gutta gir seg ikke. Vi går i angrep og hvem er det ikke som setter ballen i mål for fjerde gang denne vindfulle høstkvelden, jo Simen Sethne. Gutta på benken omtaler han som en legende spiller, og ja i kveld er jeg helt enig med gutta på benken. Jeg har aldri sett Simen spilt så bra noen gang som han gjorde i kveld, helt legendarisk. Gratulerer Simen dette var sterkt.

Kampen ender med dette uavgjort 5-5 i en av de mest spennende og intense kampene jeg noen gang har vært med på. Bra jobbet alle sammen. 

Avslutningsvis vil jeg takke Fazulrahman Shirzad for tiden vi fikk sammen i FK Toten. Han blir som Omid omplassert til Vestlandet i neste uke og spilte sin siste kamp for oss i kveld. Vil på vegne av FK Toten ønske deg alt godt dit du kommer og vit at du alltid er velkommen tilbake til oss i klubben.

Med vennlig hilsen Jan Børge.

Storseier for lag 2 på Raufoss ( 3-9 )

lagt inn 29. sep. 2016, 13:37 av Jan Børge Helland   [ oppdatert 29. sep. 2016, 13:37 av FK Toten ]

Det ble en målrik kamp mellom Raufoss 2 og Toten 2 i kveld.
Vi viste før kampen at vi var et klart bedre lag enn Raufoss, og da er det ekstra viktig å mobilisere og ikke ta for lett på oppgaven. Vi klarer dette bra fra starten av kampen, og går opp i ledelsen allerede etter 40 sekund. Vi kjører på og etter 17 minutters spill leder vi med 5 mål. Etter 20 minutt skytes ballen i skulderen på Amund H på vår 16 meter, og dommeren dømmer frispark og Amund blir utvist, også scorer de i tillegg på frisparket. Vi scorer ytterligere 2 ganger og Raufoss 1, og vi går til pause på resultatet 2-7. Bortsett fra 2 unødvendige mål imot på dødball er vi forholdsvis fornøyd med første omgang.
I starten av andre omgang klarer vi ikke å opprettholde tempo på ballen og intensiteten i spillet, og Raufoss kommer mer inn i kampen, og scorer etter 7 minutters spill på en noe tvilsom straffe. Vi løfter oss litt mot slutten av kampen og scorer 2 mål, og sluttresultatet blir 3-9. Målscorerne: Amund M 4 mål, Jan 3 mål, Kodjo 1 mål og Vegard 1 mål.
Vi klatrer opp på 2 plass på tabellen med denne seieren, og i neste kamp møter vi et betydelig bedre lag da vi møter Søndre Land på Skreia stadion 9 oktober.

Sitat: Tom Bjerregård

Seier øverst i Gudbransdalen for lag 1

lagt inn 26. sep. 2016, 11:45 av Jan Børge Helland   [ oppdatert 26. sep. 2016, 11:45 av FK Toten ]

Hei. Kampref fra oppgjør mot Dombås/ Lesja, hvor vi vinner 5-2.
Nok en seier i høst mot et fysisk robust lag. Kampen gikk på Lesja, noe som betydde langtur til fjells. Dette bar også første omgangen preg av, hvor det kunne virke som det tok noe tid " å få bussturen ut av kroppen". Dombås var som sagt et fysisk godt lag, og hvor de kom greit i gang og tok ledelsen i kampen. Vi kom noe mere med etterhvert og hvor vi utlikner, noe som står seg til pause. Etter pause er vi det k...lart beste laget. Vi er mere "på" og scorer fire mål. Dombås reduserer en gang, men hvor vi tar en komfortabel seier med 5-2.
Mål av Sivert, Amund (str), Emil, Erik og Sander.
Vi reiser til Lesja med 12 mann, men gjør en grei kamp. Vi veksler nok en gang på med keeper, og hvor både Sander og Aksel står bra i mål. Endel småskader på flere gjør prestasjonen der oppe veldig bra.
Det blir nå en lengre pause( tre uker) frem til neste kamp. Viktig at vi holder det i gang, men hvor nok noen nå trenger å ta seg inn etter en tøff uke med mange kamper og treninger.
Skreia- gutta 01, reiser i morgen til Polen og blir borte en uke. Som sagt på trening i går- ta dere gjerne en joggetur om dette lar seg gjøre. God tur til alle!!
Vi andre kjører på som vanlig- dvs det kom spm på bussen om fri i dag søndag. Mange er slitne og vi kjører derfor fri for gruppe 1 i dag. (Helt sikkert mulig å bli med gr 2 for de som ønsker dette). Endel kamper skal gjennomføres for lag 2,3 og 4 samt Jr, så jeg vil tro d også blir mulighet for kamper for de fleste før vi har neste kamp.
Nyt resten av helga, så møtes vi til ny trening på tirsdag!!
Hans Olav

Kampref. fra kamp mot Roterud. Seier 3-0. for lag 1.

lagt inn 24. sep. 2016, 12:53 av Jan Børge Helland   [ oppdatert 24. sep. 2016, 12:53 av FK Toten ]

Kampen mot Roterud ble "flomlysdebut" for nye Skreia stadion. Et fantastisk flott anlegg, hvor lyset kom på akkurat i tide. En veldig myk matte, men hvor det tok noe tid å tilvenne seg hastighet/ og sprett på ballen.
Vi møtte et fysisk sterkt lag, som hele tiden var aggressive opp i bal...lfører. Vi slet de første minutter av første omgang, men andre delen og til pause spilte vi mye fin fotball. Da var vi aggressive selv, spilte raskt i lengderetning og med god presisjon. I denne perioden avgjør vi kampen med 3 meget fine scoringer. Svært gledelig å se at vi får til i kamp, det vi jobber med på trening. Daniel har nok en kamp i mål uten baklengs, og hvor Emil kommer inn i andre omgang og står meget sikkert i mål. Vi klarer ikke å gjennomføre to omganger på den måten som vi ønsker- det er et minus i kampen. Vi gjør noen bytter som planlagt i pausen - og sammen med tre gule kort (15 min i mindretall) så klarer vi ikke å holde det trykket som vi ønsket. Vi klarer dog å holde nullen bak og hvor vi i stor grad klarer å ha struktur i laget tross mange rokkeringer i andre omgang. Veldig viktig å kunne bygge videre på første omgangen( fra ca 15 min til pause) som var veldig artig å følge fra siden. Spes artig å se målet som Sivert scorer, hvor det er veldig til vilje for å få ballen i mål. (Vi veit fra trening at dere er gode til å skyte, men hvor vi ofte i kamp avventer skudd for å komme i bedre posisjon.) Målet hvor Vegard scorer tror jeg kanskje er det fineste angrepet vi har hatt med påfølgende scoring. Der var det samtidige bevegelser med presisjon på pasninger og hvor ballen går på få berøringer. Hele troppen gjør denne kampen til en meget god kamp. Spes honnør til Amund som nå virkelig begynner å stå frem som "konge" i forsvar. Også honnør til Sivert som tør å utfordre/ skyte fra distanse og hvor ballen fyker inn motsatt. Ny kamp i morgen lørdag borte mot Dombås. Mål: Sivert (1,5), Erik og Vegard.
Hans Olav1-10 of 53