Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2016‎ > ‎Nyheter jenter 2016‎ > ‎

Kampreferat J16 Fåberg - FK Toten 0-1 (Observasjoner fra en tilskuer):

lagt inn 20. mai 2016, 03:20 av Arne Raddum   [ oppdatert 6. feb. 2017, 10:09 av FK Toten ]

GRATULERER jenter med nok en seier-

At dere greide å sikre 3 poeng på en ellers «svart og regnfull» kveld på Jorekstad stadion skal dere ta med som en positiv ting.

Fotball er en lag idrett dere alle på laget, både dere som er på banen og dere som er innbyttere, er like viktig for prestasjon og resultat.

I denne kampen sliter flere nøkkelspillere med skader, sykdom eller senvirkning av de samme årsaker og da må det forventes at andre på laget tar et større ansvar.

Dette skjedde ikke!

Fåberg var et ungt og urutinert lag som dere skal slå, men denne kampen ble ulidelig spennende. Med litt uflaks, og resultatet kunne fort blitt uavgjort eller sågar endt med tap!

Dere vinner kampen som et resultat av et heldig «selv-« mål ca. midtveis i 1. omgang(mål krediteres Ingrid) og hele kampen spilles som en stillingskamp på og rundt midtbanen. Toten har 60/65 % av ballbesittelsen (og det er mye), men det produseres veldig få (om noen?) målsjanser.

Dere senker tempo, dere begynner å føre ballen i stedet for å la ballen trille. Flere av dere gjør mange personlige, tekniske feil som resulterer i overganger, frispark eller kast til motstander og dertil behov for å jobbe hjem. Bevegelse uten ball er ikke Tabu! men hoftefeste MÅ forbys! Å snakke med og til medspillere under kampen er LOV, å hjelpe medspiller med råd og vink; eksempelvis «hei jeg er ledig – spill på meg!» eller «du har en motstander bak ryggen!», «Jeg går (i duell)» eller «vi bytter spiller!». Korte- men effektive kommandoer som gjør at dere alle blir bedre som lag. Dette kalles å kommunisere.

Etter kampen så dere ut som laget som tapt fotballkampen. Dere følte kanskje på at prestasjonen kunne vært bedre? Ikke skyld på de andre, men tenk over egen innsats og prestasjon.

Arbeidsoppgave: Tenk gjennom, hvordan kan jeg bidra mere for at laget skal bli bedre!!!

 

Jeg liker spenning og en overraskende avslutning ….. på film – ikke i fotball!

Fredag er det tid for trening og restitusjon. I hodet er det viktig å fokusere på neste kamp og glemme den som er ferdig. Dere KAN når dere vil!

 

Hilsen en anonym Tilskuer.

Comments