Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2014‎ > ‎Nyheter A-Laget‎ > ‎

Før kvalikkampen mot Ottestad

lagt inn 4. apr. 2014, 05:42 av Hans Svellet   [ oppdatert 4. apr. 2014, 07:45 av FK Toten ]
I morgen spiller A-laget sin til nå viktigste kamp for sesongen. På besøk kommer Ottestad, og de to lagene skal gjøre opp om en plass i 1. runde av Norgesmesterskapet i fotball. Våre gutter slo Moelven på straffespark i første kvalikkrunde, mens Ottestad beseiret Fart med utklassingssifre.

 

Først kan vi ta litt kort om motstanderen, for de som ikke kjenner laget fra andre siden av Mjøsa så godt. Laget holder til i 3. divisjon sin avdeling 3, som er den samme som Moelven, hvor de i fjor ble nummer fem med 15 seire, to uavgjorte og ni tap på sine 26 kamper. Vi må innrømme at vi ikke har inngående kjennskap til laget, men Ottestad skal være et bra 3. divisjonslag, med noen gode enkeltspillere.

 

 Bildet: En tydelig komfortabel Aass som midtstopper mot Follebu.
Så over til vårt eget lag. Det rapporteres om at det har vært mye godt humør på trening denne uka. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på seieren mot Follebu forrige helg. I en kamp med en del fravær, endte Trond Aass opp med å spille stopper i 1. omgang, og var godt fornøyd med egen innsats på stopperplassen i en kamp hvor laget holdt nullen.
 
Etter kampen kunne han egentlig ikke skjønne hvordan det er mulig å slippe inn mål. Undertegnede har en mistanke om at forsvaret endelig fikk hjelp av et anker som løp, og da blir det som regel enklere for de bakerst.

                                                                                                            

Uka åpnet tradisjon tro etter en seier med firkantspill mandag, før det gikk over til holde-ballen-i-laget spill. Tirsdagen ble preget av turneringsspill med tre lag for å få opp litt puls. Spesielt midtstopperne trengte dette mente kaptein Aass, som fikk inntrykk av at de ikke må løpe så mye i kamp, og derfor må ta igjen litt på trening. Om han er rett mann til å vurdere det skal vi ikke henge oss mer opp i. Torsdagsøkta var fokuset flyttet mer over på spillemønster og organisering.

 

Det har vært bra oppmøte på trening denne uka, og vi ser at «rekruttlaget» Toten 2 allerede nå begynner å bære frukter. Lars Østerud har blitt observert mellom stengene både tirsdag og torsdag, og etter oppvisningen han hadde i 5. divisjonslagets treningskamp for noen uker siden er vi ikke overrasket over at A-laget fikk opp øynene for den voksne keeperkjempen. Etter at det så litt mørkt ut på keeperfronten tidlig i vinter, er det moro å se at det nå er flere som kjemper om burvokterjobben.

 

Noen som ikke har vært like heldige med alt de har foretatt seg på trening denne uka, er Marius Kristiansen og Mads Nyseth, som tapte shootouten både mandag og tirsdag. Da de tre dårligste her ender opp som utstyrsansvarlige frem til neste shootout, har det blitt mye bæring denne uka. Om det er årsaken til fraværet på torsdag skal vi ikke spekulere i, men ting kan tyde på slitne armer. Heldigvis skal begge være klare til kamp i morgen. På spørsmål om han har noen kommentar til de uheldige resultatene i shootouten, har Marius Kristiansen litt å si.
- Er man ny på laget må man ta litt ansvar, sier Kristiansen om utstyrsansvaret. 
 
- Dessuten trenger Aass selvtilliten, siden jeg tar veddemålet om hvem som scorer mest i kamp i år. Det er tross alt der det teller, fortsetter Marius om resultatene i shootouten. Før han legger til at de er innstilt på å kjempe hardt for 1. rundeplassen.
 
- Vi skal trøkke til fra start. Det blir ikke nødvendigvis vakkert, men vi skal kjempe hardt for å komme til 1. runde, avslutter han.

 

Når det gjelder troppen til helga, er det gledelig å se at Ole Jonas Liereng er tilbake i FK Toten etter noen år både her og der, og skal etter det vi forstår være klar til helgens kamp. Petter Haugen kommer derimot ikke til å spille, etter at han har brukket ett ribbein. I tillegg er Amund Berg og Jesper Ulsrud usikre med skader. Ellers er alle mann friske, raske og klare til kamp. På spørsmål om laget har trua på seier, er Trond Aass klar på at det har de.

 

- Selvsagt. Ottestad er et godt lag, men på vårt beste kan vi spille jevnt med alle 3. divisjonslag. Cup er dessuten cup, sier en optimistisk kaptein.

 

Også lagets trener Frank Gram så på Ottestad som en godt lag etter at oppsettet ble kjent, men håpet å kunne vippe kampen riktig vei.


- Det blir en tøff og jevn kamp mot en god motstander, men forhåpentligvis klarer vi å vippe det vår vei, sa treneren da oppsettet var klart. 


Skulle laget klare å ta seg videre, vil det være første gang siden 2008 at klubben går til 1. runde. Den gang ble det 0-2 tap mot Valdres. Det er seks år siden, men det er mange spillere fra laget som startet den kampen som fortsatt er med. Lagoppstillingen fra den kampen følger under, og vi har uthevet de som fortsatt spiller for Toten.

 

Pål Skjølås, Lars Hensvold, Audun Buflaten, Sebastian Hjelmtvedt, Morten Solheim, Carl Kristian Kjølseth, Anders Kristoffersen, Trond Aass, Robert Kolnier, Steffen Sommerstad og Morten Olafsen.

 

Vi håper mange møter opp på kunstgresset i morgen! 

Kampstart er 15:00. 

Comments