Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2014‎ > ‎Nyheter A-Laget‎ > ‎

Seier etter straffekonk mot Moelven

lagt inn 22. mar. 2014, 10:52 av Hans Svellet   [ oppdatert 22. mar. 2014, 14:24 av FK Toten ]Det skulle bli særdeles spennende for de fremmøtte til dagens 1. kvalikkrunde mellom Moelven og Toten på Brumunddal. Anders Kristoffersen ble den store helten da han reddet en straffe, mens Toten scoret på alle sine fem, og gikk videre til neste kvalikkrunde. 

Men det var Moelven som åpnet best, da de scoret 1-0 på en dødball etter omtrent 10 minutters spill. Et frispark nesten ute ved hjørneflagget ble slått lavt inn i Toten sin 16-meter, der en Moelvenspiller var først på ballen og styrte inn 1-0. 

Toten var nær utligning kort tid etter, da de spilte seg pent gjennom, men Ola Rødningsby misset i forsøket på å styre ballen i mål. 

De neste 10-15 minuttene gikk ganske rolig for seg, uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene før Toten etter 35 minutter utlignet til 1-1. Moelven sin keeper stoppet først et skuddforsøk fra Toten, men måtte gi retur. Den pluttet Thomas Løkken opp, før han iskaldt spilte tvers over feltet til Joakim Bjørnerud, som satte 1-1 for bortelaget. 

Resten av omgangen skjedde det ikke all verden noen av veiene, bortsett fra at Anders måtte låne caps fra supporterne, da sola stakk gjennom mot slutten av omgangen. 

Den andre omgangen var knapt fem minutter gammel, og tilskuerne var knapt tilbake fra kiosken da Thomas Løkken skulle føre Toten opp i ledelsen. Thomas ble spilt gjennom, og alene med keeper var han iskald og sendte Toten opp i 1-2. 

Bare noen minutter senere fikk Toten nok en stor sjanse etter pent spill, men Joakim klarte ikke å sette sitt andre for dagen. 

En som derimot klarte å sette sitt andre for dagen, var Thomas Løkken da han fra hjørnet av 16-meteren la på til 1-3 for bortelaget etter et drøyt kvarter av den andre omgangen. Målet kom ikke helt ufortjent, da Toten var det førende laget det første kvarteret av omgangen. 

Etter dette tok Moelven mer over, og reduserte ganske kjapt til 2-3. Nok en gang var det et lavt innlegg som ble styrt i mål. Toten var farlige på kontringer, men ble noe baktunge, og måtte etter hvert se at Moelven utlignet. Nok en gang kom det et Moelvenmål på dødball. Et mål man trygt kan si de kjempet inn. 

Flere mål ble det ikke i ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger. I ekstraomgangen så man at begge lag begynte å få litt tyngre bein. Moelven hadde noe mer ball i den første ekstraomgangen, men ga Toten store rom å kontre i, og Toten hadde et par skumle kontringsforsøk, uten at det ble mål. 

I den andre ekstraomgangen hadde Toten noe mer spill, men det var fortsatt på kontringene som var farligst. Nærmest mål var Toten da Morten Olafsen noe overraskende fyrte av fra ca 20 meter, og tvang frem en god redning av Moelven sin målvakt. Men mål ble det ikke i ekstraomgangene, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse. 

I stedet for å ta det straffe for straffe, så gjør vi det enkelt. Toten scoret på alle sine, ved Trond Aass, Morten Olafsen, Marius Larsen, Petter Haugen og Joakim Bjørnerud. Fem straffeskyttere med nerver av stål og sikrere enn banken. For Moelven ble det derimot verre. Etter å ha scoret på sin første, vartet Anders Kristoffersen opp med en kjemperedning på deres andre forsøk. Da hjalp det lite at de scoret på sine tre siste, i og med at Toten scoret på alle fem. 

Toten er dermed videre til neste kvalikkrunde, og Anders Kristoffersen var en svært fornøyd, men kanskje ikke så overrasket keeper etter kampen. 

- Jeg drømte faktisk om at det ble straffekonk for et par dager siden, og jeg reddet straffe der å. Ellers er jeg bare glad for at jeg reddet straffe etter to småtabber. 

Det har kladdet litt resultatmessig i treningskampene for Toten denne vinteren, men hva er vel bedre enn å vinne første obligatoriske kamp? Nå blir det spennende å se hvem vi får i neste kvalikkrunde. 

Vi nevner også at Marius Kristiansen og Mads Nyseth fikk sine debuter i obligatorisk kamp for klubben, Daniel Kolnier debuterte for A-laget, mens Frank Gram fikk sin første obligatoriske kamp som trener. 

Toten silte for øvrig følgende lag:

                                    Anders Kristoffersen
Daniel Kolnier - Marius Larsen - Marius Kristiansen - Mads Nyseth
            Thomas Løkken - Trond Aass - Ole Eskild Sørum
           Joakim Bjørnerud - Morten Olafsen - Ole Rødningsby

Bytter:
Amund Berg inn for Daniel Kolnier
Petter Haugen inn for Ole Eksild Sørum
Simen Fodstad inn for Ola Rødningsby

Gule kort:
Marius Kristiansen
Thomas Løkken
Comments