Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2014‎ > ‎Nyheter B-Laget‎ > ‎

Første treningskamp. Toten-2 - Solvoll/Trevann 2:1

lagt inn 11. mar. 2014, 02:04 av FK Toten   [ oppdatert 18. mar. 2014, 09:36 ]

Bildealbumet fra kampen
Søndag kveld var det duket for 5. divisjon sin første treningskamp. Gruppa har trent inne i Totenhallen søndager siden før jul, og det var på tide å teste kampformen. På forhånd visste vel de fleste at 90 minutter kunne bli tøft, så noen A-lagsspillere stilte sine tjenester til disposisjon, slik at 2. omgang kunne handle om litt mer enn å bare tøye kramper.

Laget som startet var som følger:

                                           Lars Østerud
Øyvind Pedersen - Hans Svellet - Daniel Kolnier - Lars Håkensbakken
Morten Nordland - Raymond Skaugerud - Tormod Haugen - Øyvind Larsen
                                            Jo Alund
                                            Dag Alund


På forhånd var nok de fleste mest spent på om utallige timer med tøffe dueller ved garasjen i Totenvika ville slå ut i god kjemi nå som Alund-brødrene skulle kombinere i angrepsrekka på samme lag.

Spenningen ble tidlig utløst, da Jo Alund ga det ferske Toten-laget ledelsen etter bare noen minutters spill. Da Dag Alund litt senere i omgangen la på til 2-0 var all tvil feid til side. Hadde de hatt noen kamper til i beina kunne det også fort blitt flere mål, men det kan være greit å spare litt på målene til poeng skal deles ut.

- Tungt, men moro! Og fornøyd med samarbeidet med Jo. Kommer til å bli mye mål etter hvert, sa Dag Alund etter kampen.

Mens Alund-brødrene sørget for målene, var det mange som viste lovende takter også lenger bakover på banen. Haugen og Skaugerud dirigerte på midten, hadde flere gode gjennomspill og mange gode tanker. Raymon fikk også en målgivende med en god corner som Dag scoret på.

Begge kantspillerne fikk også mulighet til å vise seg frem, og flere flotte innlegg skapte store sjanser.

Venstreback Håkensbakken var den mest offensive backen vi har sett på lang tid, der han både truet offsidegrensa, og gikk i offside. Sannsynligvis var det ikke offside, men at dommeren ble lurt av den enorme farten Håkensbakken viste langs linja.

Dommeren viste derimot Hans Svellet nåde, da stopperen skapte latter langs sidelinja og gjorde seg fortjent til et oransje kort, men slapp unna med frispark i mot etter at han var litt for hardt, og et ørlite tidel for seint inne i en duell.

I de bakerste rekkene var det lenge tett. Det skal sies at det i flere perioder var forholdsvis rolig, og både forsvaret og keeper Østerud fikk mer trening i å trille ball enn å forsvare. Ut i fra gårsdagens kamp er det ikke sikkert det skadet med litt pasningstrening for enkelte. Dessverre glapp det på en dødball, og bortelaget kunne utligne, slik at pauseresultatet var 2-1.

Før den andre omgangen ble det gjort mange bytter, noe de siste 45 minuttene også skulle bære preg av. Man så blant annet at Trond Aass fortsatt har mye å lære av tidligere mentor Haugen, og vi ser ikke bort i fra at han ofte blir å se langs sidelinja for å studere nærmere.

- Nå begynner det å ligne på 5. divisjon, ble det kommentert fra sidelinja, da ballen hadde vært mer i lufta enn langs bakken en periode.

Det skulle dog komme en gjennombruddspasning, som Kjetil Reinsby løp opp, før han ble felt av Solvoll/Trevatn sin keeper, og dommer Brennengen ikke hadde noe annet valg enn å peke på straffemerket.

Jo Alund tok ansvar og gikk frem. Han tok god nok fart, og klinte til ned mot hjørnet. Dessverre gikk den i stolpen, men med litt flere kamper i de grønne skoene sitter den innenfor ramma. Til tross for straffebommen var han selv fornøyd etter kampen, både med resultat og samarbeidet med Dag.

- Generelt tilfredsstilt, sa han.

Siste bror Alund ville ikke være noe dårligere enn de eldre, men dessverre for Lars stod det et par Solvoll/Trevatn-hoder i veien ved et par anledninger, og forhindret et par skudd som hadde god retning og bra trøkk.

Det ble ikke flere mål, noe Toten kan takke keeper Østerud for, som vartet opp med et par kjemperedninger. Vi blir ikke overrasket dersom A-lagstrener Frank Gram kommer løpende med kontraktsforslag i løpet av uka.

Kampen endte dermed 2-1. Med tanke på at det var første kamp sammen som et lag, og første kamp på flere år for mange, må det være lov å si at vi er fornøyd både med resultatet og en del av spillet.

Venstreback og lagleder Håkensbakken var også en fornøyd mann etter kampen.

- Bra 1. omgang og generelt en bra gjennomkjøring.

Dersom du nå sitter hjemme og klør i fotballbeina, er du fortsatt hjertelig velkommen til å bli med oss. Søndager kl 19:30 i Totenhallen er treningstidspunktet. Dersom du har spørsmål kan du kontakte Lars Håkensbakken.

Comments