Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2014‎ > ‎Nyheter B-Laget‎ > ‎

Seier og tre poeng i seriestarten

lagt inn 7. mai 2014, 14:51 av Hans Svellet   [ oppdatert 7. mai 2014, 14:51 av FK Toten ]
Onsdag var det endelig duket for seriestart for Toten 2 i 5. divisjon, og Toppen IL var motstander på Skreia Idrettsplass. Med tre mål i den andre omgangen sikret Toten 2 sine første tre poeng på første forsøk. 

Man merket at det var en gjeng som gledet seg til kamp, da flesteparten var ferdig med å bytte om en times tid før kampstart. 

Fra speakerbua runget Vazelina under oppvarmingen, og stemningen var god. Langs sidelinja stod det overraskende mange, og speaker antydet omtrent 50. 

Laget:
Anders Kristoffersen 
Lars Håkensbakken - Hans Svellet - Tom Bjerregård - Daniel Kolnier
Kjetil Reinsby - Joakim Bjørnerud - Lars Hensvold - Henrik Svellet
Jo Alund
Dag Alund

Innbyttere:
Anders Wevling Lunde
Christoffer Fodstad Eng
Morten Nordland

Den første omgangen åpnet ganske jevnt, der Toppen kom ut i hundre og virket å være ivrige på og løpe fra seg tidlig. Toten på sin side prøvde å trille ball, men man så at flere trengte litt tid både på å bli venn med ball og underlag. Det skal også nevnes at det ikke manglet på tenning hos Toten heller, og Jo Alund gikk foran som et godt eksempel og klinte til i taklingene. 

Toppen var farlig frempå ved et par anledninger, men hjemmelaget hadde forholdsvis grei kontroll utover dette. Etter en halvtimes tid hadde forsvaret fått satt seg litt skikkelig, og det siste kvarteret var det god kontroll bakover. 

Toten var klart farligst da lynvingene Svellet og Reinsby ble spilt fri langs krittet på hver side, og begge to la ned en stor innsats. Henrik Svellet kombinerte halvsleip teknikk og hockeymuskler, der han brøytet og fintet seg ned til linja ved flere anledninger. Reinsby på sin side løp utrettelig langs venstrekanten, og skaffet også straffespark i den første omgangen da han ble felt av Toppen sin keeper. Straffen var soleklar, noe dommeren også var enig i, bare han fikk løpt opp i 16-meteren og sjekket hvor taklingen skjedde. 

Dag Alund fikk muligheten fra krittmerket, men sørget for at spillere med etternavn Alund ikke skyter straffe på ei stund, da keeper gjorde en god redning. Med tanke på at storebror Jo misset i treningskampen i vinter, tror vi den neste Alund som skyter straffe er mannen som stod langs sidelinja i dag - Terje. 

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, men med bedre effektivitet hadde hjemmelaget tatt med seg en ledelse inn i garderoben. 

I pausen gjorde Toten tre bytter, da Tom Bjerregård, Joakim Bjørnerud og Lars Hensvold gikk ut, mens Christoffer F. Eng, Anders W. Lunde og Morten Nordland kom inn, og det ble rokkert noe på laget. 

Den andre omgangen fortsatte litt der den første hadde sluttet, med Toten som det førende laget. Midtbanen ble justert noe, og spillet skled bedre og bedre, mens lukten av mål ble sterkere og sterkere. 

Litt ut i omgangen gjorde Terje Alund noen taktiske grep fra sidelinja, og de skulle betale seg. Etter snaut 70 minutter fikk Henrik Svellet ballen på høyrekanten, la inn i feltet, der Morten Nordland ventet på lengste og stanget inn 1-0. En flott scoring, som både førte til glede og lettelse hos de helrøde. 

Toppen på sin side fortsatte med det samme som i første omgang. Like mye bytting som i ishockey og en veldig direkte spillestil, men bakerst hos Toten hadde stopperparet god kontroll, vant alt som var av dueller og ryddet bra opp. 

Etter målet slet Toten lenge med å finne tilbake til spillet sitt, men med omtrent fem minutter igjen å spille endte et angrep med at både en og to røde prøvde å sette 2-0, før ballen endte hos Henrik Svellet som fant veien til nettmaskene. 

To minutter på overtid fastsatte Dag Alund sluttresultatet til 3-0, da han headet inn et pent innlegg fra mellomste bror Svellet. 

I garderoben etter kampen var det enighet om at BB måtte bli Henrik Svellet, med mål og to målgivende. 

- Gikk greit utover i 2. omgang. Hadde jo en del sjanser før vi fikk hull på byllen, men etter noen taktiske grep fra Terje så løsna det til slutt, sa han etter kampen. 

- Det var jo greit å åpne målkontoen, og få med et par målgivende i tillegg. Greit når man bare kan legge ballen på hodet til gutta så er det mål, avsluttet han. 

Det er alltid moro å vinne fotballkamper, men det er ekstra deilig å vinne serieåpningen. Neste kamp er onsdag 14. mai, da Reinsvoll er motstander i den første bortekampen. 

Vi takker A-lagsgutta for god innsats, publikum for oppmøtet også ses vi til trening på søndag. 
Comments