Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2014‎ > ‎Nyheter B-Laget‎ > ‎

Snuoperasjon ga tre poeng mot Toppen

lagt inn 2. jul. 2014, 13:32 av Hans Svellet   [ oppdatert 2. jul. 2014, 14:58 av FK Toten ]
Toppen IL - FK Toten 2
Seriekamp 5. divisjon, Toppenplassen, onsdag 2. juli klokka 19:00

Laget:
Anders Kristoffersen
Lars Håkensbakken-Hans Svellet-Mats Gjestvang-Magnus Sveen
Raymond Skaugerud-Anders W. Lunde
Kjetil Reinsby-Jo Alund-Henrik Svellet
Jesper Ulsrud

Benken:
Daniel Kolnier
Christoffer F. Eng
Ole Andre Bjerke
Amund Farås

Mål:
Mats Gjestvang
Henrik Svellet (2)

Kort:
Lars Håkensbakken (gult)
Amund Farås (gult)


De første 20 minuttene mot Kolbu er kanskje det beste vi har gjort så langt i år. Det samme kan ikke sies om de første 20 mot Toppen, som nok var nærmere den andre enden av skalaen, og hjemmelaget scoret to ganger. Om det var den fantastiske utsikten som distraherte oss er usikkert, men fokuset var vertfall ikke på topp ute på banen. 

Etter dette ble det tatt grep fra sida, og når midtbanen ble justert fikk vi også bedre kontroll bakover, og det førte etter hvert til at det offensive spillet begynte å komme seg litt. Det hjalp også at vi fant ut at det lange gresset ikke var det enkleste å drive med småspill på. 

Selv om vi kom oss til noen sjanser utover omgangen, spesielt gjennom bruk av kantene, ble det ikke noe mål før pause. 

I den andre omgangen hadde vi bestemt oss for å trøkke til skikkelig, og det gjorde vi. Flere dueller ble vunnet, etterslengene ble flere begge veier og Toppen-spillerne begynte å se mer slitne ut. 

Det tok heller ikke lang tid før vi klarte å trykke inn reduseringen. Mats Gjestvang ble med opp på et frispark som Anders W. Lunde la med "Beckhamfoten" og etter litt klabb og babb foran Toppen sin keeper pirket Mats 1-2 i mål. 

Etter dette fortsatte vi å kjøre på, og de første 25 minuttene av 2. omgang var vi det klart beste laget. At Henrik Svellet utlignet var vertfall fult fortjent. Han fikk ballen fra Kjetil Reinsby på venstresiden, og var på rett sted til rett tid. 

Noen minutter før utligningen var også storebror Hans nære å sette ballen i mål. Eget, vel og merke. En lang ball ble slått i bakrom, og i et forsøk på tilbakespill til Anders Kristoffersen på halv volley fikk han kjempetreff. Ballen fikk en fin bue, traff tverrliggeren og gikk til korner. Kald beregning. Dette var for øvrig Toppen sin største sjanse i 2. omgang. 

Etter utligningen falt vi litt, men Toppen var aldri veldig farlige. Vi kom heller ikke til de helt store sjansene, og man så at skulle det bli mål, så måtte den trykkes i mål. Bokstavelig talt. 

Hadde man spilt ti trekk hadde det sannsynligvis endt 0-0 på Toppen. Til og med fem trekk ville blitt en poengfattig affære, for ballen var mer i lufta enn den gikk langs bakken. 

Kampen på Toppen ble mer krig enn finspill, men publikum fikk nok valuta for oppmøtet uansett. Det hørtes vertfall slik ut langs sidelinja. Med krigen kom også duellene, og begge lag fikk noen velfortjente gule kort, og kunne og burde kanskje fått noen flere. 

Etter omtrent 80 minutter ble det igjen gjort taktiske grep fra sidelinja som skulle betale seg. Coaching i verdensklasse vil kanskje noen si. Det ble lagt om til tre bak, og bare minutter senere klarte Henrik Svellet å avgjøre kampen i vår favør. 

Nok en gang falt en ball ned i feltet etter en korner, og nok en gang var mellomste Svellet på rett sted til rett tid. 2-3, og kampen var snudd. Vi må vel si det var fortjent også. 

På tampen prøvde Toppen å pumpe litt langer baller, men fikk aldri noe ut av det, og kampen endte med 2-3 seier. Dermed inntok vi tabelltopp i en avdeling som er jevnere enn en strøken fotballbane. Vi må jo si det er litt bedre å ta ferie med en seier og tre poeng i bagen enn det ville vært med tap.

Nå tar vi en velfortjent ferie etter to seire på tre dager på tampen av vårsesongen. Det er en måneds tid til neste kamp, og den måneden skal brukes til mye rart, men litt trening må vi vel få til også. 
Comments