Klubb‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Arkiv 2014‎ > ‎Nyheter B-Laget‎ > ‎

Uavgjort mot Håjendammen

lagt inn 27. mai 2014, 13:27 av Hans Svellet   [ oppdatert 27. mai 2014, 13:44 av FK Toten ]
Laget: 
Anders Kristoffersen
Lars Håkensbakken - Hans Svellet - Daniel Kolnier - Morten Norland
Jo Alund - Raymond Skaugerud- Lars Alund
Kjetil Reinsby - Dag Alund - Henrik Svellet

Innbyttere:
Magnus Sveen
Torje Sulland
Anders W. Lunde

Tirsdagens lokaloppgjør på Lena Stadion, som for øvrig må ha distriktets desidert beste gressbane, ble ikke helt som mange hadde forventet på forhånd. Med tanke på at Håjendammen ledet serien og hadde scoret mye mål, regnet vi med en tøff oppgave for Toten, men bortelaget la en solid innsats for dagen, og fikk med seg ett poeng.  

Toten brukte litt tid på å finne seg til rette i kampen, og Håjendammens to spisser fikk litt for enkelt spillerom og litt for mye bakrom de første 20-30 minuttene. Til tross for dette var det bortelaget som tok ledelsen 0-1 da 1. omgang var omtrent halvspilt. Jo Alund slo et bra frispark inn i 16-meteren, der yngste bror Alund dukket opp og headet Toten i ledelsen. 

Det måtte et feilaktig straffespark til for at hjemmelaget skulle få hull på byllen. Toten skulle hatt frispark i egen 16-meter, men i stedet fikk Håjendammen tak i ballen og ropte seg til et straffespark, som dommeren selv innrømmet var feil etter kampen. Fra 11-meteren var de sikre, og 1-1. Målet tente hjemmelaget, som scoret 2-1 kort tid etter. 

Da Toten noen minutter senere ble snytt for straffe, og i det minste burde fått kompensasjon i andre enden, var det mange som følte seg urettferdig behandlet. Heldigvis beholdt alle roen, og lot seg ikke hisse opp. 

Håjendammen fikk nok et straffespark bare et par minutter før pause, da et skuddforsøk ble forsøkt blokkert, men ballen fant veien til ei hånd og straffe. Nok en gang var de sikre fra 11-meteren, og 3-1 til pause. Før kampen sa vi avdankede fotballspillerne at vi håpet å lære noe av talentfabrikken Håjendammen, og vi tror det første vi skal gjøre er å høre om Alund-brødrene kan lære å skyte straffespark. 

I den andre omgangen gikk Toten hardt ut, og tok virkelig tak i kampen. Det ble tilbakelagt mange meter fra mange, og da Håjendammen prøvde seg hadde den bakre fireren med Daniel Kolnier i spissen stort sett god kontroll. Vi kan ikke huske at hjemmelaget var i nærheten av mål en eneste gang. 

Med ballen mer i laget, kom også sjansene. Ved flere anledninger presset de røde frem feil hos motstanderen, og etter nok en godt slått dødball fra Jo Alund, denne gang en korner, reduserte Kjetil Reinsby på ei flott heading. 

Bortelaget fikk blod på tann, og Lars Alund som hadde kommet inn igjen etter å ha blitt byttet ut ved pause, utlignet til 3-3 med et velplassert skudd da den andre omgangen var omtrent halvspilt. Etter dette kom krampa, og han gikk av igjen, men etter to mål og en kamp der bare beina og ikke kjeften gikk, aksepterer vi det. 

Etter dette fortsatte Toten å kjøre kampen, og det var kun tilfeldigheter som gjorde at den avgjørende 3-4 scoringen ikke kom. Nærmest var Torje Sulland, som dessverre ikke fikk nok dreis på avslutningen da kampen nærmet seg ferdigspilt. 

På grunn av all løpingen offensivt ble det mange slitne bein hos Toten utover 2. omgang. I og med at A-laget har to kamper denne uka, hvilte flere potensielle forsterkninger derfra og bortelaget hadde ikke veldig mange friske bein å sette inn utover kampen. Det gjorde at samtlige fikk så mye spilletid som de ønsket, og noen kanskje enda litt mer. 

Det hele ebbet ut med 3-3, i en kamp vi må si hjemmelaget var heldige som gikk av banen med poeng i. Takkekort til dommeren som hadde en feil i hvert straffefelt som definitivt påvirket kamputfallet er kanskje også på sin plass. Kanskje det var gleden over å ha berget ett poeng som tok overhånd da en del av de hvite og blåstripete forsvant rett i garderoben for å feire uten å takke for kampen da dommeren blåste av.

Med innsatsen som ble lagt ned i dag videre utover, bør muligheten for poeng være gode. Også verdt å skryte av måten den 2. omgangen angripes på, etter en tung avslutning av den første. 

Det var hyggelig å se såpass med folk på Lena Stadion, og vi regner med de fleste kan skrive under på at referatet gir et godt bilde av kampen. 

Neste kamp for 2. laget er onsdag 4. juni, da Raufoss 4 kommer til Skreia. 
Comments