Klubb‎ > ‎

Nyheter fra klubben

 


Vi trenger flere med oss på laget

lagt inn 20. aug. 2018, 08:23 av Jan Kolnier   [ oppdatert 20. aug. 2018, 23:27 ]

Nå når vi i FK Toten skal bygge vårt eget klubbhus, er det naturlig å tenke på hvordan vi skal drifte klubben vår videre. Noe av det som virker klart er at vi må bli litt flere å fordele oppgavene på. Hvis vi er mange nok blir det ikke så mye på hver enkelt, og i tillegg blir det morsomt å jobbe med de ulike oppgavene.

For å gruppere noen av oppgavene som bør utføres ser vi for oss å stifte 3 nye utvalg, nemlig MarkedsutvalgetArrangementsutvalget og Anleggsutvalget. Utover dette har vi et Sportsutvalg mer eller mindre på plass. Felles for utvalgene er at de har stor frihet til å oppfylle sin misjon, uten all verdens instrukser som begrenser kreativiteten. Det er ikke meningen at medlemmene i utvalget skal utføre alle oppgavene selv, men mer å være et bindeledd mellom styret og medlemmene våre på de ulike områdene.

Markedsutvalgets misjon er enkelt sagt å skaffe inntekter til klubben. Til dette har vi noen verktøy på plass allerede, i form av avtaler med de viktige sponsorene våre, samt utgivelsen av FK Toten Magasinet vår og høst. Utover dette er mulighetene mange i forhold til hvordan videre inntekter kan genereres.

Arrangementsutvalgets misjon er å stå for de ulike arrangementene våre, som foreløpig i hovedsak gjelder avviklingen av kamper. I den forbindelse inngår kiosksalg, innkjøp til kiosk, billettsalg til A-kamper, samt evt. speakertjeneste,  musikk og annonsering av sponsorer. Når vi får vårt eget klubbhus vil også andre arrangementer bli aktuelle, her er det stort sett kreativiteten som setter begrensninger.

Anleggsutvalget misjon er å bistå prosjektleder etter behov i byggeprosessen for det nye klubbhuset, samt å sørge for god drift, ettersyn og vedlikehold av klubbhuset når det står ferdig. Heller ikke her er det tenkt at medlemmene  av utvalget skal stå for alt selv, men mer å sørge for folk til eventuelle dugnader, samt å etablere avtaler slik at behovene våre dekkes når klubbhuset er ferdig.

Vi håper at nettopp du kan være med å bidra innenfor et av disse områdene. Jan Sandvold har i dag ansvaret for alle disse områdene i styret vårt, men trenger flere med seg. Flott derfor om du kan ta kontakt med Jan på marked@fktoten.no eller tlf. 90105888, for å ta en prat om hva som kan passe for deg. Vi håper å høre fra deg!

Nytt klubbhus godkjent

lagt inn 14. aug. 2018, 21:45 av Jan Kolnier

Byggesøknaden på det nye klubbhuset vårt på ØTIP ble fredag 10. august godkjent av Østre Toten kommune. Vi har i sommerferien jobbet med å legge om rørene som gikk i bakken der klubbhuset skal bygges, og siden det lå noen flere rør der enn det som var angitt på tegningene, har denne jobben tatt noe lenger tid enn planlagt. 

Det ble uansett etter hvert avklart hva alle rørene inneholdt og hvor de gikk fra og til, og alle rørene er nå forlenget og lagt utenom der klubbhuset skal bygges. Gjenfylling av grøftene kan dermed gjøres denne uka, og vi vil nå rydde opp mest mulig slik at det ser ryddig og greit ut til Starum Cup i månedsskiftet august/september. 

Når Starum Cup er ferdig og de nødvendige anbudene er klare, vil byggingen av det nye klubbhuset vårt starte så snart som mulig. Vi tror at det å få vårt eget tilholdssted vil være et stort løft for oss som klubb, og ser fram mot den videre prosessen!

Bilde: Det nye klubbhuset sett fra sør, Totenhallen i bakgrunnen

Invitasjon til rekruttdommerkurs

lagt inn 6. aug. 2018, 21:57 av Jan Kolnier

Som nevnt i spiller-/foreldremøtene før Skaw og Dana Cup arrangerer NFF Indre Østland rekruttdommerkurs på Scandic Victoria Hotell Lillehammer lørdag 18. august kl 10:00-18:00. Det blir deretter praktisk opplæring i forbindelse med Maxiturneringa på Hamar helga 25. og 26. august.

Kurset er gratis for deltakerne, anbefalt aldersgrense er 15 år. Vi i FK Toten ønsker oss veldig flere dommere i klubben vår, og håper derfor at noen av spillerne våre kan tenke seg å ta dette kurset. Det å dømme kamper er en fin måte å tjene noen ekstra kroner på, og gir i tillegg verdifull erfaring både fotballmessig og personlig.

Påmeldingsfristen er fredag 10. august, så gi beskjed til treneren din denne uka hvis du kunne tenke deg å delta. Treneren din tar seg i så fall av påmeldingen til kurset.

Bilde: Dommer Nathalie Fuglset (15) fra Bogafjell

Bilder og tekst fra Skaw/Dana Cup

lagt inn 19. jul. 2018, 11:47 av FK Toten   [ oppdatert 19. jul. 2018, 13:53 ]

Vi trenger mange og gode bilder fra Skaw og Dana Cup til høstutgaven av FK Toten Magasinet. For å få til det er vi helt avhengig av å få inn bilder fra dere som er til stede i Skagen og Hjørring. Bilder tatt med kamera er det beste, men bilder tatt med mobiltelefon er også velkommen. Det viktigste er at bildene er tett på motivet og har god oppløsning. Både bilder fra kampsituasjoner, fra før og etter kamper og fra livet rundt turneringene er interessant.

For å få en enklest mulig innsamling av slike bilder har vi opprettet en bildebank der bildene kan legges inn. Denne ligger på FK Totens Google-disk her, og er åpen for alle: LINK

Bildene lastes opp til albumet ved å klikke på "Legg til" ikonet øverst til venstre. I tillegg er det ønskelig med en kommentar om hva og hvem vi ser på bildet. Dette legges inn ved å klikke på bildet etter at det er lastet opp, skrive kommentaren under "Si noe", og klikke "Send". Bildene fra den siste artikkelen på hjemmesida er lagt inn som eksempler for å vise hvordan det kan gjøres. Ikke vent til oppholdet i Danmark er avsluttet med å laste opp bilder, legg dem inn fortløpende slik at alle kan følge med etter hvert.

For å laste opp bilder og legge inn kommentar kreves en Google mailkonto. De fleste har muligens dette fra før, men hvis ikke er det bare å gå inn på google.no eller google.com, velge "Logg på" og deretter "Opprett konto".

I tillegg til bilder er alle små og store historier fra oppholdet i Danmark veldig velkommen til FK Toten Magasinet. Jan Børge Helland har påtatt seg å oppsummere fra Dana Cup og Monica Moen fra Skaw Cup, så flott om alle slags bidrag sendes til Jan Børge på okonomi@fktoten.no eller Monica på sport@fktoten.no.

Lykke til, og ha en flott uke i Danmark!

Oppkjøring til Skaw og Dana Cup

lagt inn 16. jul. 2018, 12:08 av FK Toten   [ oppdatert 17. jul. 2018, 12:06 ]Lagene våre har siden forrige uke vært i full gang med treningene før Skaw og Dana Cup. Gutta skal delta i Skaw Cup i Skagen som starter på søndag, mens jentene deltar på Dana Cup i Hjørring fra og med tirsdag neste uke. FK Toten deltar i Skaw Cup med ett lag i Gutter 14, to i Gutter 16 og ett i Gutter 19, mens vi i Dana Cup deltar med ett lag i Jenter 15 og ett i Jenter 19. De to yngste guttelagene er samarbeidslag med Kolbu/KK.

Alle lagene reiser sammen fra Toten fredag ettermiddag, og jentene får et par dager i Skagen før de drar videre til Hjørring på mandag. Mange foreldre tar også turen til Danmark for å støtte lagene våre, siden denne uka tradisjonelt har vært en flott kombinasjon av fotball og ferie for hele familien. Til sammen er det 82 spillere og mange foreldre og søsken som reiser nedover, så det blir en solid Toten-delegasjon i Skagen og Hjørring neste uke.

Takk til Jan Kristian Hoel som har stått for organiseringen av reise, opphold og deltakelse for alle spillere, trenere og ledere, alt virker å være under kontroll når de siste forberedelsene gjøres på treningsfeltet denne uka.

Takk også til Lena IF og Kolbu/KK for lån av flotte gressbaner, supert å kunne trene på gress de siste to ukene før vi reiser til Danmark. Se bildene under fra dagens treninger på Lena stadion.

Trener Håkon Svellet forklarer juniorspillerne hvilket fokus han vil ha i spilldelen på slutten av treninga


Trener Martin Bjerkengen oppsummerer treninga som nettopp er gjennomført for G14/G15-gruppa


Trenerne Bjørn Ingolf Sørum og Anders Inderberg kjører tekniske øvelser i oppvarminga for J15


Trener Simen Fodstad instruerer under oppvarminga for J19


Spilløvelse som avslutning på treninga for førstelaget vårt i 16-årsklassa på Skaw Cup, ledet av trener Lars Håkensbakken

Oppstart nytt klubbhus

lagt inn 24. jun. 2018, 10:55 av Jan Kolnier   [ oppdatert 24. jun. 2018, 13:11 ]

Mandag 25. juni blir det første spadetaket, eller rettere sagt den første gravemaskinskuffa, tatt for FK Toten sitt nye klubbhus på ØTIP. Østre Toten kommune har nå gitt en såkalt idrettsfunksjonell godkjenning av prosjektet, søknaden vår om tippemidler er godkjent av Oppland fylkeskommune, og finansieringen er på plass i samarbeid med Totens Sparebank.

Prosjektet består teknisk sett av to deler, der den første gjelder omlegging av fjernvarmeledningen som går der vi nå kommer til å bygge klubbhus. Denne ledningen sørger for oppvarming og varmt vann i Totenhallene, og må legges utenom tomta der vi nå skal bygge klubbhus. Dette arbeidet må nødvendigvis foregå i skoleferien, siden hallene ikke kan være uten oppvarming og varmt vann i skoleåret. Det var derfor viktig for oss å komme i gang med gravearbeidet umiddelbart etter skoleslutt, og byggesøknaden på denne delen av prosjektet ble godkjent for en ukes tid siden.

Den andre delen av prosjektet er byggingen av selve klubbhuset. Byggesøknaden på den delen av prosjektet er under behandling hos kommunen, og vi har såpass positive tilbakemeldinger at vi har fått beskjed fra kommunen at det bare er å starte gravearbeidene. Fra mandag 25. juni blir det dermed gravearbeider på tomta vår på ØTIP, og for å unngå uhell og personskader i anleggsperioden er det viktig at dette området behandles som det det er, nemlig et anleggsområde. 

Vi i FK Toten retter en stor takk til vår prosjektleder Ola Øfstbø, som sammen med styremedlemmene Jens Kristian Ulsrud og John Anders Hoel har sørget for at klubbhuset vårt nå endelig ligger an til å bli en realitet. 

Slik er det planlagt at det nye klubbhuset kommer til å se ut fra kunstgressbanen (B-hallen i bakgrunnen):
Klubbhuset prosjekteres med ca. 100 m2 grunnflate og ca. 250 m2 totalareal over to etasjer. Første etasje planlegges med lagerrom, vaskerom, to garderober, kiosk og handicaptoalett. Andre etasje planlegges med et forsamlingsrom/kafeteriaområde, et kjøkken, et møterom og to kontorer. 

Slik blir planløsningen for de to etasjene:

1. etasje:


2. etasje (B-hallen og trappa derfra ute til høyre):Hærverk på ØTIP

lagt inn 14. jun. 2018, 15:55 av FK Toten   [ oppdatert 15. jun. 2018, 00:35 av Jan Kolnier ]

Natt til torsdag 13.06 har alle vinduene i innbytterboksene på ØTIP blitt knust, så det er nå full gjennomtrekk på begge innbytterbenkene. Hvis noen kan ha sett noe i denne forbindelse, så gi beskjed.

Viktig i tida framover at garderobene låses av eller passes på når de forlates, siden det tydeligvis foregår også uønsket aktivitet på området vårt. Ellers skal vi alltid rydde opp slik at det ikke ligger igjen noe som helst av søppel etter oss, og etter kamp skal vi rydde både vår egen og bortelagets garderobe. I juli måned må vi hvis vi bruker garderobene også låse hallen før vi forlater området.

Med det ønsker vi alle lykke til med de siste treningene og kampene før sommerferien. Vi kan heldigvis se tilbake på en vår og forsommer med i all hovedsak masse flott fotballaktivitet på ØTIP!

FK Toten Magasinet våren 2018

lagt inn 2. mai 2018, 03:32 av Jan Kolnier   [ oppdatert 2. mai 2018, 05:58 av FK Toten ]

Alle husstander i Østre Toten skal ha fått vårutgaven av FK Toten Magasinet i postkassa sammen med Totens Blad onsdag 2. mai. Under finner du den elektroniske utgaven av avisa.

 

For de som evt. ikke har fått avisa i posten, eller trenger noen eksemplarer til andre interesserte: Kontakt en av oss i styret eller trenerstaben, vi har flere aviser på klubbrommet vårt.

FK Toten Magasinet.pdf


Treneropplæring i fokus

lagt inn 15. apr. 2018, 14:32 av Jan Kolnier


FK Toten har denne helga arrangert kurset Grasrottrener 1 i regi av NFF Indre Østland ved Østre Toten Idrettspark. Kurset er første steg i NFFs trenerutdanning, og samlet totalt 13 deltakere fra FK Toten, Kapp, Kolbu/KK, Vardal og Vest-Torpa. Instruktør Ketil Nøvik fra Akershus Fotballkrets sørget for et meget bra kurs med godt utbytte for deltakerne. 


På onsdag i uka som gikk gjennomførte vi Barnefotballkvelden, også det i regi av Fotballkretsen, med totalt 24 deltakere fra Lena, Kapp, Kolbu/KK og Vardal. Instruktør Kai Erik Moen sørget for en interessant og motiverende kveld for de mange frammøtte trenerne. Tidligere i år har vi hatt Ungdomsfotballkvelden, også da med godt over 20 deltakere, de fleste fra FK Toten.

Salg av Scoringssupporter

lagt inn 4. apr. 2018, 04:27 av Jan Kolnier   [ oppdatert 4. apr. 2018, 04:29 ]


På samme måte som tidligere år kan alle spillere i FK Toten redusere treningsavgiften sin gjennom salg av Scoringssupporter. Dette er et konsept der den som blir Scoringssupporter kan sies å kjøpe en aksje i FK Totens A-lag i 4. divisjon for herrer. Spilleren som verver Scoringssupportere får et fradrag på 250 kr pr solgt aksje, som går til fradrag på innbetaling nummer 2 for treningsavgift i juni. 

Verdien på aksjen ved sesongslutt avhenger av antall seriemål og poeng for A-laget i 4. divisjon. Etter sesongslutt 2018 faktureres hver Scoringssupporter med kr 5,- per mål og kr 5,- per poeng A-laget har oppnådd i løpet av sesongen. Minste beløp er kr. 250,- maksimum beløp er kr. 500,-.

Salg av Scoringssupporter er på frivillig basis, og det er opp til hver spiller og dennes foresatte å benytte ordningen og hvor mange lodd en vil selge. Konseptet har fungert i FK Toten i flere år og kan hjelpe spillere/foresatte med å få redusert treningsavgiften gjennom bidrag fra familie, venner eller bedrifter.

Ved hver hjemmekamp for A-laget vil det trekkes en premie blant alle som har kjøpt Scoringssupporter, og i år er det Kims på Skreia som sponser premiene.

1-10 of 77